TV box Güncelleme sonrası sorunlar

raspa

Üye
Konular
1
Herkese iyi akşamlar. Hako pro android cihazıma güncelleme gelmişti. Hemen yükledim. Fakat güncelleme sonrası bazı sorunlar oluştu. Mesela olay storeyi açtığımda internet bağlantı yok diyor, rec TV açılmıyor ses açma tuşuna bastığımda ekranda ses çubuğu çıkmıyor ve ses açılıp kapanmıyor, TV box u kapattığımda hemen TV kanalları açılıyordu şimdi açılmıyor. Bu sorunlar neden olmuş olabilir. Nasıl çözülür ustalar yardım edin lütfen.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251015_231443.jpg
    Screenshot_20251015_231443.jpg
    409.3 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Güncellemelerden sonra cihazlarınızı fabrika ayarlarına getirmeniz bu tür sorunları muhtemelen çözecektir. Cihazınızı sıfırlayın.
Fabrika ayarlarına dönünce bütün programlar silinmezmi. Tekrar birsürü program yüklemek zorunda kalacağım. Başka çaresi yok mu acaba

Play stor sorununu çözelim:
Ayarlar uygulamalara girelim. Play storu bulup üzerine tklayın ve son güncellemeyi kaldır deyin.
Rec tv yi güncel sürüme yükseltin.
Ses sorunu:
Ayarlara gdip ses ayarlarından tv box markanızı seçin. Orada tv niz seçili olduğu için ekrana ses kontrol çubuğu o yüzden gelmiyor.
Tv kanaları için ise:
Hdmi cec özelliğini aktif hale getirin.

Aynı sorunu ben de nova da yaşıyorum fabrika ayarlarına çektim proğramları kurdum proğramlar çalışıyor ama store de internet yok diyor

PlayStore için verileri temizleyin. Dünden beri benim Tv de aynı hatayı veriyordu verileri temizledim düzeldi. Diğer sorunlar için yukarıda bir arkadaş cevap vermiş onları deneyin muhtemelen düzelecektir.

Tekrar ediyorum, cihazınızı sağlıklı kullanmak istiyorsanız güncelleme sonrası mutlaka sıfırlama yapın, olası hatalardan kurtulmanın başka yolu yoktur. Ayrıca Play store sorunu son bir haftadır benim bazı cihazlarımda da olmaktadır, Google play store ve Google play servislerin verilerini temizleyerek sorunu çözebilirsiniz. Sonrasında aynı hatayı verirse işlemi tekrarlayın.

Tekrar ediyorum, cihazınızı sağlıklı kullanmak istiyorsanız güncelleme sonrası mutlaka sıfırlama yapın, olası hatalardan kurtulmanın başka yolu yoktur. Ayrıca Play store sorunu son bir haftadır benim bazı cihazlarımda da olmaktadır, Google play store ve Google play servislerin verilerini temizleyerek sorunu çözebilirsiniz. Sonrasında aynı hatayı verirse işlemi tekrarlayın.
reis aynı sorun bendede var temizliyorum cıhazı ac kapa yaptıktan sonta yine aynı sorun oluyor

Reis ben nexti güncelledikten sonra sıfırlamadım. Lisans gidiyor demiştiniz o yüzden yapmadım :D onu düzelttiniz mi acaba? Youtube'de tekrar lisans yapmanın yolu vardı.

reis aynı sorun bendede var temizliyorum cıhazı ac kapa yaptıktan sonta yine aynı sorun oluyor
Aynı sorun bir haftadır bende de var, tuhaf olan cihazın birinde varken; diğerinde yok.
Reis ben nexti güncelledikten sonra sıfırlamadım. Lisans gidiyor demiştiniz o yüzden yapmadım :D onu düzelttiniz mi acaba? Youtube'de tekrar lisans yapmanın yolu vardı.
Reis cihazı sıfırlamamış olman seni bu durumdan kurtarmıyor malesef, orada yazan sadece yazıdan ibaret. Yani temelde güncelleme yapılmış cihazların sertifikası uçmuş durumda. Sıfırladığın an acı gerçekle yüzleşeceksin. :) Bu arada tüm lisanslama yöntemleri başarısız oldu.

Bende de Botech Wzone var. Güncellemeden haberim yoktu. Tv kapalıyken baktım cihazın ışığı yanıyor. Kapatayım diyorum kapanmıyor. Tvyi bir açayım dedim Android Tv yazısında takılı kalmış. Cihaz bozuldu diye düşünürken internette gördüğüm şikayetlerde güncelleme geldiğini ve bu güncellemeden sonra cihazların bu hale geldiğini anladım. Benimki güncellemeyi benim haberim olmadan kendi almış yüklemiş. Resetleme tuşuyla cihaza hard reset attım. Cihaz normale döndü. Ama bende de bazı sorunlar oldu. Önceden sorunsuz yükleyip kullandığım bazı uygulamalarda sorun oldu. Projectivy Launchere erişilebilirlik iznini aktif edemedim, başka bir uygulama ile bu sorunu çözdüm. Send Files To Tvyi kurdum ama ne yaptıysam cepten bağlantı sağlayamadım. Play Storeda ilk başta sorun yoktu. Bir süre sonra internet bağlantı sorunu uyarısı vermeye başladı, uygulamanın güncellemesini kaldırdıktan sonra normale döndü. Önceden kullandığım bir uygulamanın kurulmasına güvenlik nedeniyle izin vermedi. İşin özeti cihaz android 12'den 14'e yükseldi ama ben fiili olarak daha güzel olmuş diyeceğim bir özellik göremedim. Böyle olunca da bu sorunlarla keşke güncelleme hiç olmasaydı diye düşündüm.

Herkese iyi akşamlar. Hako pro android cihazıma güncelleme gelmişti. Hemen yükledim. Fakat güncelleme sonrası bazı sorunlar oluştu. Mesela olay storeyi açtığımda internet bağlantı yok diyor, rec TV açılmıyor ses açma tuşuna bastığımda ekranda ses çubuğu çıkmıyor ve ses açılıp kapanmıyor, TV box u kapattığımda hemen TV kanalları açılıyordu şimdi açılmıyor. Bu sorunlar neden olmuş olabilir. Nasıl çözülür ustalar yardım edin lütfen.
Ayarlar- uygulamalar- sorun olan uygulamalara tıklayın verileri temizle geçmişi temizle diyerek peogramların ön belleklerini temzleyerek düzeltmiş olursunuz

Geri