Herkese Merhaba,
Yakın zamanda keşfettiğim bir platform olan Puter, tüm yapay zeka (AI) modellerini ücretsiz kullanma imkânı sunuyor. Ancak küçük bir kısıtlama var: giriş yaptıktan sonra ya belirli bir süre boyunca ya da belirli sayıda mesaj hakkınız oluyor. Puter bu şekilde bir sınırlama uygulamış. Fakat tarayıcı geçmişinizi tamamen sildikten sonra tekrar giriş yaparak bu sınırı aşmak mümkün, tekrar kullanabiliyorsunuz.
Platformda neredeyse tüm yeni modeller mevcut; örneğin Claude Sonnet 4 bile erişilebilir durumda.
Kendi kişisel kullanımım için bir AI paneli geliştirdim. MCP desteği gibi özellikler ekleyerek sistemden tam anlamıyla faydalanmayı planlıyorum. Bu süreçte ortaya çıkan bazı kodları ve açıklamaları da sizlerle paylaşmak istedim. İhtiyacı olanlar kullanabilir.
Puter AI Chat Linki
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Claude-Sonnet-4 modelini kullanmak için aşağıdaki kodu sayfanın sol tarafındaki alana yapıştırıp "Run" butonuna tıklayabilirsiniz:
HTML:
<html>
<body>
<script src="https://js.puter.com/v2/"></script>
<script>
(async () => {
const resp = await puter.ai.chat(
'Tell me in detail what Rick and Morty is all about.',
{ model: 'claude-sonnet-4', stream: true }
);
for await (const part of resp) {
puter.print(part?.text?.replaceAll('\n', '<br>'));
}
})();
</script>
</body>
</html>
Geliştirdiğim Panelin Kodları
Kodlara bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
Giriş yap veya üye ol.
Resim:

Önemli: Eğer local olarak çalıştırmayı düşünüyorsanız panelin internet bağlantısı olması lazım o yüzden
Giriş yap veya üye ol.
yükleyip http-server şeklinde server başlatırsanız puter bağlantısı kurabilir modelleri kullanabilirsiniz.Paneli başlatmak için örnek bağlantı:
ipv4: 192.168.1.237:8080/terminal_chatbot.html
localhost: 127.0.0.1:8080/terminal_chatbot.html - az önce test ettim, bu şekilde de bağlanabiliyor.
İsteyen direkt sitesinden de kullanabilir.
Bir şey fark ettim biraz geç oldu ama bir süre sonra cookie temizlemekte fayda etmiyor ip den kısıtlıyor.
Ama belki uğraşmak isteyen olursa üyelik zaten istemiyor, token süresi bittiğinde proxy ile otomatik token değiştirilip giriş sağlanılabilir.
Son düzenleme: