The Pitt İncelemesi: Klişelerden uzak bir hastane draması

Graveworm

Paylaşımcı
Konular
19
Dostlar selam. İncelemeye geçmeden önce, uzun yıllar boyunca film ve dizi izlemiş birisi olarak, bu yeni diziye hasta olduğumu ifade etmek isterim. Yani 20 küsür sezonluk CSI falan izlemişliğim vardır, ama ben hiç bir diziden 1 sezonda bu kadar etkilendiğimi hatırlamıyorum. Neden etkilendiğimi de yazımdan anlayacaksınız. Diziyi diğerler dizilerden ayıran en büyük özellik ise; 1 bölümü 50 dakika ve hastanede geçen 1 saati anlatması... Ayrıca dizide oynayan kişilerden kimseyi tanımıyorum fakat 1 sezondan sonra alayı benim ailem olmuş gibi hissediyorum. Şimdi geçelim dizinin spoilersiz ayrıntısına.

1765899331376

HBO'nun yeni dizisi The Pitt, klasik hastane dizilerinden çok daha farklı bir çizgide ilerliyor. Dizi, bir hastanenin acil servisinde geçen tek bir günü merkeze alarak, sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı baskıyı ve insani sınırları tüm çıplaklığıyla izleyiciye aktarıyor.

Abartılı kahramanlık hikâyeleri yerine, hata yapabilen, yorulan ve zamanla yarışan doktorlar ön planda. Her vaka yalnızca tıbbi bir sorun değil; aynı zamanda ahlaki ve psikolojik bir sınav niteliği taşıyor. Bu yönüyle The Pitt, izleyiciyi duygusal olarak da içine çekmeyi başarıyor.

Dizinin anlatım dili oldukça sade ve gerçekçi. Kamera kullanımı ve temposu, izleyiciyi olayların tam ortasına bırakıyor. Acil servisin kaotik yapısı, kısa diyaloglar ve yoğun atmosferle güçlü biçimde yansıtılıyor.

The Pitt, dramatik yapımları seven ancak klişelerden uzak, daha sert ve gerçekçi bir dizi arayan izleyiciler için dikkat çekici bir yapım olarak öne çıkıyor.

Dizi ararken iyi oldu emeğinize sağlık. Şimdi başlıyacağım.Hbo nun maşallahı var her yere telif atmış :)
Şuraya amme hizmetimi bırakayım :

Dizi ararken iyi oldu emeğinize sağlık. Şimdi başlıyacağım.Hbo nun maşallahı var her yere telif atmış :)
Şuraya amme hizmetimi bırakayım :

Ben de çok aradım, bir adres buldum ama dizi başlamadan önce 10 ar saniyelik 7 reklam oynatıyordu herifler ahhahahahhaha.

Ben de çok aradım, bir adres buldum ama dizi başlamadan önce 10 ar saniyelik 7 reklam oynatıyordu herifler ahhahahahhaha
Heryeri Kumar sitesi banneri olan site kesin dizipal bilmem kaç :D paylaştığım sitede sıkıntı yok direk dizi açıldı reklamsız. onlarda diziboxtan almışlar :D

Son düzenleme:

Geri