The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered (Torrent)

LAperdesi 

Moderatör
Konular
55

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered, Steam Zirvesine Yerleşti!​

the-elder-scrolls-iv-oblivion-remastered-steam-zirvesine-yerlesti.webp

Bethesda’nın efsanevi RPG serisinin önemli halkalarından The Elder Scrolls IV: Oblivion, Remastered sürümüyle oyun dünyasına güçlü bir dönüş yaptı. Hiçbir ön duyuru yapılmaksızın 22 Nisan 2025 tarihinde yayınlanan güncellenmiş versiyon, yalnızca nostalji yaşatmakla kalmadı, Steam satış listelerinde zirveye oturarak büyük bir başarıya imza attı.

Oblivion Remastered Steam listelerini alt üst etti

50 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürülen oyun, çıkışının ardından kısa sürede 115 bin eş zamanlı oyuncuya ulaştı. Bu rakam, 2025 yılı itibarıyla en hızlı yükseliş gösteren yapımlardan biri olarak kayıtlara geçti. Oblivion Remastered’ın ilk günden Game Pass kütüphanesinde yer almasına rağmen, Steam üzerinden elde ettiği satış başarısı sektör uzmanlarını da şaşırttı.

Yeni grafikler, aynı atmosfer

Remastered versiyon, orijinal oyunun hikayesini ve atmosferini korurken; grafik motorunda yapılan iyileştirmeler, yenilenmiş kullanıcı arayüzü ve modern sistemlere uyarlanmış teknik altyapısıyla dikkat çekiyor. Bu sayede oyun hem eski oyunculara nostaljik bir deneyim sunuyor hem de yeni nesil oyuncular için cazip hale geliyor.

Rakip oyunlar zorlandı

Oblivion Remastered’ın sürpriz çıkışı, aynı dönemde piyasaya çıkan diğer oyunları da etkiledi. Özellikle bu ayın dikkat çeken yapımlarından biri olan Clair Obscur, Oblivion ile aynı gün satışa sunulması nedeniyle ön sipariş beklentilerinin altında kaldı.
Bethesda’nın bu beklenmedik hamlesi, oyun dünyasında nostaljik yapımların yeniden gündeme gelmesine öncülük edebilir. Sonuçlar, geçmişin sevilen oyunlarının modern teknolojiyle buluşturulduğunda hâlâ büyük ilgi görebileceğini bir kez daha gösterdi.
Siz The Elder Scrolls serisinin bu yeni hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın.
Haber: Murat AltundağMurat Altundağ-23 Nisan 2025

Torrent Linki:

Oyunların şahı ;)

İyiymiş, cihazda temizlik yapmam lazım, 114 gb mış. 1 tb lık cihaz ama oyunlar çok büyüdü. Bir de, eskilerin dediği gibi, Büyük hdd çabuk doluyor, ne olsa indiriyorsun

Game Pass ile ücretsiz :) Ben de fitgirl'den indireyim derken bir arkadaş hatırlattı.

1745486790285

Game Pass ile ücretsiz :) Ben de fitgirl'den indireyim derken bir arkadaş hatırlattı.
Benimde ilk fitgirl aklıma ( repcak için )geldi ama hazırlık sürecinde diyorlar, game pass şimdilik daha iyi galiba ;)

1745487176779

Pek oyun oynamadım ama benim için tek bir efsane var, o da; Prince Of Persia.

En son yapılan oyundan bahsetmiyorum( Lost Crown) Prens ile alakası yok. Bilen bilir, hikayesi Zerdüştlük dini/feselefesi'nden bir alıntıdır.

Oradaki Dahaka, Mezopotamya Halklarının efsanelerine farklı hikayerler, isimlerle ve biçimlerle konu olmuştur.

En son yapılan oyundan bahsetmiyorum( Lost Crown) Prens ile alakası yok. Bilen bilir, hikayesi Zerdüştlük dini/feselefesi'nden bir alıntıdır.

Oradaki Dahaka, Mezopotamya Halklarının efsanelerine farklı hikayerler, isimlerle ve biçimlerle konu olmuştur.
Link var mı @Thanos hafta sonu oynarım ;)

Prince of Persia'nın ilk oyunu, o döneme kadar yapılan en iyi karakter hareketlerine sahip ve oyun dünyasında çığır açmış bir oyundu.

Sonra yapılanları hiç oynamadım ama ilk versiyonu çok oynamıştım :)
1745489086174

1745489001120

Link var mı @Thanos hafta sonu oynarım ;)
Link yok da, basit bulunacak bir seri. The Sands of Time'dan başlayıp (2003) The Forgotten Sands 2010 ile bitireceksin.

Prince of Persia 2008'in, hikayesi diğer oyunlara göre değişik ama vurgusu/felsefesi aynı. Bazıları beğenmemişti ama ben çok beğendim.

Edit; 2003, pardon

Son düzenleme:
Ben de bu eskileri oynamadım. Ben de 2003 ile 2010 arası oynadım ama Prince, bambaşka bir şey.
Prince of Persia: Warrior Within oynamıştım biraz da grafikleri çok köşeliydi çekmedi beni bırakmıştım , diğer serilere de bakayım sağol ;)

Prince of Persia: Warrior Within oynamıştım biraz da grafikleri çok köşeliydi çekmedi beni bırakmıştım , diğer serilere de bakayım sağol ;)
Yok öyle bir şey! Hepsini oynayacaksın! ;) Ben hepsini severim ama Warrior Within, en beğenilen oyunudur.

Yoksa bizimle değilisn! :)

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered Türkçe oynamak isteyenler için yama buldum,

Gamepass üzerinden oynuyorsanız:
"OblivionRemastered-WinGDK_P.pak" dosyasını, OblivionRemastered/Content/Paks klasörü içine atın. OblivionRemastered-WinGDK.pak adlı dosyanın olduğu konuma atılmalı.

Steam üzerinden oynuyorsanız (ya da oyununuz korsansa):
"OblivionRemastered-Windows_P.pak" dosyasını, OblivionRemastered/Content/Paks klasörü içine atın. OblivionRemastered-Windows.pak adlı dosyanın olduğu konuma atılmalı.

Ekli dosyalar

• 1745505093496.png
    1745505093496.png
    3 MB · Görüntüleme: 2
The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered Türkçe oynamak isteyenler için yama buldum,

Gamepass üzerinden oynuyorsanız:
"OblivionRemastered-WinGDK_P.pak" dosyasını, OblivionRemastered/Content/Paks klasörü içine atın. OblivionRemastered-WinGDK.pak adlı dosyanın olduğu konuma atılmalı.

Steam üzerinden oynuyorsanız (ya da oyununuz korsansa):
"OblivionRemastered-Windows_P.pak" dosyasını, OblivionRemastered/Content/Paks klasörü içine atın. OblivionRemastered-Windows.pak adlı dosyanın olduğu konuma atılmalı.
Abi motor yama o, biraz daha bekleyim, fanları birebir hikaye terimlerine uygun özgün çevirisine çalışmaya başladıklarının duyumunu aldım, indirdim, kurdum, işlemci yetersiz hatası verse de canavar gibi çalıştı, şimdi ben de yamasını bekliyorum.

Abi motor yama o, biraz daha bekleyim, fanları birebir hikaye terimlerine uygun özgün çevirisine çalışmaya başladıklarının duyumunu aldım, indirdim, kurdum, işlemci yetersiz hatası verse de canavar gibi çalıştı, şimdi ben de yamasını bekliyorum.
Tamam bekleyelim o zaman, ben hafta sonu bakayım diye denemedim henüz, sağol bilgi için @LAperdesi ;)

ah ah gelmedi onun gibi seri :( Gerçekten müzikleri,ve konusu ile harika bir seridir.

Geri