🔥Tesla'nın ucuz elektriklisi Model Q'dan yeni detaylar! 🚗

dehakan7

Müdavim
Konular
415
#Tesla'nın 2025 ilk yarısında tanıtacağı ve 30 bin dolara satacağı ucuz otomobilinden yeni detaylar geldi.

Çin medyasına yansıyan haberlere göre katıldığı bir yatırımcı görüşmesinde projenin detaylarından bahseden yatırımcı ilişkilerinden sorumlu Tesla yöneticisi Travis Axelrod, yeni aracın Model 3'ten %15 daha kısa ve %30 daha hafif tasarlandığını dile getirmiş.

Buna göre Model Q'nun ~4 metre uzunluğa ve 1,4 ton ağırlığa sahip kompakt bir model olacağını söylemek mümkün. LFP batarya kullanacak aracın #BYD Dolphin ve #Volkswagen ID.3'e rakip olacağı ifade ediliyor.

Model 3/Y'nin mevcut platformunda geliştirildiği için hızla piyasaya sürüleceği iddia edilen uygun fiyatlı Tesla, firmanın 2025 için öngördüğü %30'luk satış hacmi artışını büyük ölçüde tek başına karşılayabilir.

Başlangıç fiyatı ABD'de teşvikle (7.500 dolar) 25 bin dolara yaklaşacak Tesla Model Q, büyük ihtimalle Berlin'de de üretileceği için Türkiye'ye geldiğinde elektrikli araç pazarını altüst edecek.

1733740649453

Kaynak

Neyi satamamışlar bu başka araç model Y değil ki , onu mu söylemek istediniz anlamadım ?
Evet model y turkiyede tutmadi bence cevremde toggu daha cok goruyorum. Istanbul ve kocaeli etrafinda orta gelir yerlerde yasiyorum. Togg da goruntu kotu ama model y'den iyi. Bu gonderdiginiz arac segment farkli ama goruntu acisindan yeni model y'nin habercisi

Saygı duyarım ben ikisi arasında kıyaslama yapmıyorum iki araçda güzel tabi , gelecek elektrikli olacağını düşünüyorum ve tüm elektrikli araçları destekliyorum, Ama beğenmediğiniz araç 2023 de tüm dünyada en çok satan araç oldu, ben çevremde kullanan çok ve memnunlar, :) bende 2023 den beri kullanıyorum bir daha fosil yakıt araç almam düşüncesindeyim.

Saygı duyarım ben ikisi arasında kıyaslama yapmıyorum iki araçda güzel tabi , gelecek elektrikli olacağını düşünüyorum ve tüm elektrikli araçları destekliyorum, Ama beğenmediğiniz araç 2023 de tüm dünyada en çok satan araç oldu, ben çevremde kullanan çok ve memnunlar, :) bende 2023 den beri kullanıyorum bir daha fosil yakıt araç almam düşüncesindeyim.

Istedigi kadar satsin benim icin tip en onemli sey. Su an begendim tipte elektrikli arac turkiyede yok. Rivian gelirse alabilirim

Istedigi kadar satsin benim icin tip en onemli sey. Su an begendim tipte elektrikli arac turkiyede yok. Rivian gelirse alabilirim
O çok yakın gözükmüyor çünkü VW grup araçı kendisi ve VW elektriklide çok iyi noktalarda değil yanlış strateji ile araçlarını geç getirdi ülkemize...

Ben Turkiye olarak konusmustum musait degildim arastirma yapamamistim simdi yaptim.

Geri