Televizyonun kendi kendine açılması hakkında

miskiab34

Paylaşımcı
Konular
7
Televizyonuma Next start 4k tv box bağlı, her iki kumada ile tv kapanıp açılıyor. Next in kumadası ile de tv kapalı iken açmaya bastığımda tv box direk açılıyor. Ama şöyle bir sorunumun var elektrikler gidip gelince televizyon kendi kendine açılıyor. Daha sonra sorunu anlayabilmek için tv kapalı iken tv box ın güç kablosunu çıkartıp taktım televizyon tekrar açıldı. Sorunu nasıl çözebiliriz yardımcı olabilir misiniz

Tv den Hdmi cec özelliğini devre dışı bırakırsanız açılmaz.
Ama bunu yapmayın bence bırakın açılsın bence bu bi sorun değil.

HDMI-CEC Özelliğini Devre Dışı Bırakın box İÇİN

TV Box’ın Otomatik Başlatma Ayarlarını Kontrol Edin

Birde farklı hdmı portu dene.

Bazı televizyonlar elektrik kesintisinden sonra otomatik olarak açılacak şekilde yapılandırılmıştır. TV ayarlarında “Güç geri geldiğinde aç” gibi bir seçenek varsa, bunu kapatın.

Tv den Hdmi cec özelliğini devre dışı bırakırsanız açılmaz.
Ama bunu yapmayın bence bırakın açılsın bence bu bi sorun değil

Bazı televizyonlar elektrik kesintisinden sonra otomatik olarak açılacak şekilde yapılandırılmıştır. TV ayarlarında “Güç geri geldiğinde aç” gibi bir seçenek varsa, bunu kapatın.
ama gecenin bir vakti tv kendi kendine açılıyor bu sorunu çözmek istiyorum. Hdmi cec kaptınca çözüldü ama kapatmadan nasıl bir yol izleyebiliriz onu çözemedim henüz

Teşekkürler Hdmi-cec i kapatınca sorunum çözüldü ama onu kapatmadan başka bir çözüm var mıdır peki

Otomatik başlatma ayarlarını göremedim tv box için hangi menü altında olabilir acaba

TV markası nedir?

Tv nin güç seçeneklerinden bahsediyor arkadaş.
Tv de de herhangi bir güç seçeneği göremedim sadece güç koruma modu var kapalı-10sn-30sn-60sn gibi, tv de sorun yok ama tv box un enerjisini çıkartıp taktığımda tv direk açılıyor

Tv de de herhangi bir güç seçeneği göremedim sadece güç koruma modu var kapalı-10sn-30sn-60sn gibi, tv de sorun yok ama tv box un enerjisini çıkartıp taktığımda tv direk açılıyor
Tv nin açılması normal. Tv deki hdmi kaynağının hdmi cec özelliğini kapatırsanız açılmaz.

Tv nin açılması normal. Tv deki hdmi kaynağının hdmi cec özelliğini kapatırsanız açılmaz.
Mecbur öyle yapacağım yoksa bir gece ansızın elektrik kesintisinde tv açılıyor.

Farklı Hdmi portunda düzelir mi acaba şuan hdmi2 ye takılı

Mecbur öyle yapacağım yoksa bir gece ansızın elektrik kesintisinde tv açılıyor.

Farklı Hdmi portunda düzelir mi acaba şuan hdmi2 ye takılı
Hayır
Tv nin markası nedir?
Tv lere göre hdmı cec isimleri
Samsung: Anynet+
Lg: SimpLink
Sony: BRAVİA Sync
Philips: EasyLink
Sharp: Aquos Link

Dandik uydu alıcılarının içinden çıkan hdmi kablosunu kullanın açılmaz. Onlarda güç sinyalini veren pin eksik olur genelde :) Ya da tv nin fabrika menusü varsa, power on/off kısmını standby 'a getirin.( Genelde last veya on işaretlidir )

Ayrıca her iki cihazda cec kapalı olsa bile, tv kapalı iken çalışan bir cihazı hdmi girişine bağladığınızda tv açılır, bu normaldir. ( Her marka tv de olmayabilir )

Son düzenleme:
next te power düğmesi olmadığı için, kumanda da sorun olursa cihazı açabilmek için power kablosunu söküp geri takmak gerekiyor. yani elektriği kesip geri vermek gerekiyor. elektrik gidip gelince de bu durum simule oluyor. Hdmi cec açıksa next acıldıgında tv nin de acılması için hdmi dan sinyal gidiyor (cecin amacı tek kumanda zaten). Yani doğal akış bu, hdmi cec açıkken bu özelliği kapatma ihtimaliniz yok gibi.
Ben cec i kapattım kolaylık gibi görünse de bazen çok karmaşa yaratabiliyor.

Dandik uydu alıcılarının içinden çıkan hdmi kablosunu kullanın açılmaz. Onlarda güç sinyalini veren pin eksik olur genelde :) Ya da tv nin fabrika menusü varsa, power on/off kısmını standby 'a getirin.( Genelde last veya on işaretlidir )

Ayrıca her iki cihazda cec kapalı olsa bile, tv kapalı iken çalışan bir cihazı hdmi girişine bağladığınızda tv açılır, bu normaldir. ( Her marka tv de olmayabilir )
40 yıl düşünsem gelmezdi bu çözüm :) @tekkan güldürdün beni :)

Geri