💡 Taşınabilir Mini TV Box Projem (Kendi Yapımım)📺

atakan1983

Paylaşımcı
Konular
25
Merhaba dostlar,

Bu başlıkta kendi yaptığım taşınabilir mini TV box projesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

🎯 Projenin Amacı​

Amacım; düşük maliyetli, kolay taşınabilir ve her yerde TV izlemeye veya medya oynatmaya uygun bir sistem oluşturmaktı.
Kısacası, hem nostaljik hem de kullanışlı bir mini TV box yapmak istedim ve kendi adıma bu hedefime ulaştığımı düşünüyorum.

⚙️ Yapım Aşamaları​

Bozuk olan eski tip mini siyah-beyaz televizyonun içini tamamen söktüm.
Yerine araçlarda kullanılan 7 inçlik bir ekran yerleştirdim.

İçine ise yıllar önce Aliexpress’ten aldığım Mecool M8S Pro W cihazımı koydum.
Cihaz 5V ile çalıştığı için, içine eklediğim 18650 şarjlı 3.7V pilleri 3S (seri) şekilde bağladım.
Bu sayede toplamda 12.6V güç elde ettim ve hem monitörün hem de TV box’ın beslemesini bu şekilde sağladım.

Şarj devresi olarak Type-C girişli 3S bir şarj ünitesi ekledim.
Böylece 5V çıkışlı eski bir adaptörle de rahatlıkla şarj edilebiliyor.

🔋 Performans ve Kullanım​

Yaklaşık 1,5 – 2 saat kullanım süresi sunuyor.
İçeride daha fazla pil için yer olmasına rağmen, elimde sadece kaliteli üç adet pil bulunduğu için bu şekilde yaptım.

🧠 Sonuç ve Düşüncelerim​

Bu projenin amacı; elimdeki atıl durumda olan TV box, bozuk mini televizyon ve araç monitörünü değerlendirmekti.
Sonuç olarak, hem eğlenceli hem de işlevsel bir proje ortaya çıktı.

Belki benim gibi uğraşmayı seven arkadaşlara da ilham kaynağı olur.
Umarım sizler de beğenirsiniz. 😊

IMG 4043IMG 4044IMG 4045IMG 4046IMG 4047IMG 4048IMG 4049IMG 4050

Son düzenleme:
eyvallah müşteri yokken geride kalan zamanlarda vakit geçsin diye başladı daha çok projem var bunlar başlangıç
teker teker paylaşırım
En son Motorun regülatorüne 4 bin istediklerinde kendim regülator yapmıştım. Garaj da halen dünya kadar elektronik parça var ama ben de gözler gittiği için artık uğraşamıyorum. Tekrar eline sağlık reis.

En son Motorun regülatorüne 4 bin istediklerinde kendim regulator yapmıştım. Garaj da halen dünya kadar elektronik parça var ama ben de gözler gittiği için artık uğraşamıyorum. Tekrar eline sağlık reis.
usta 4-5 yıl önce dolap tan bir sürü bozuk elektronik eşya alıp tamir edip satıyordum ama o kadar malzeme almışım ki şimdi onları değerlendirmeye başladım genellikle yabancı youtube kanallarını izliyorum güzel projeler yapıyorlar benim aklımda bir kaç proje var ama vaktim yetmiyor daha önceleri laptop şeklinde ps2 yapmıştım bir sonraki hedefim küçük elde taşınabilen ps2 portable

usta 4-5 yıl önce dolap tan bir sürü bozuk elektronik eşya alıp tamir edip satıyordum ama o kadar malzeme almışım ki şimdi onları değerlendirmeye başladım genellikle yabancı youtube kanallarını izliyorum güzel projeler yapıyorlar benim aklımda bir kaç proje var ama vaktim yetmiyor daha önceleri laptop şeklinde ps2 yapmıştım bir sonraki hedefim küçük elde taşınabilen ps2 portable
Yeni projelerini keyifle takip ederim reis, elektronik zevkli iştir.

Bu diagramlara bakarak sıfırdan tesisat çekmiştim reis, gözlerim bu yüzden kör oldu. :)

Pi

Merhaba dostlar,

Bu başlıkta kendi yaptığım taşınabilir mini TV box projesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

🎯 Projenin Amacı​

Amacım; düşük maliyetli, kolay taşınabilir ve her yerde TV izlemeye veya medya oynatmaya uygun bir sistem oluşturmaktı.
Kısacası, hem nostaljik hem de kullanışlı bir mini TV box yapmak istedim ve kendi adıma bu hedefime ulaştığımı düşünüyorum.

⚙️ Yapım Aşamaları​

Cihaz 5V ile çalıştığı için, içine eklediğim 18650 şarjlı 3.7V pilleri 3S (seri) şekilde bağladım.
Bu sayede toplamda 12.6V güç elde ettim ve hem monitörün hem de TV box’ın beslemesini bu şekilde sağladım.

İçeride daha fazla pil için yer olmasına rağmen, elimde sadece kaliteli üç adet pil bulunduğu için bu şekilde yaptım.

🧠 Sonuç ve Düşüncelerim​

Bu projenin amacı; elimdeki atıl durumda olan TV box, bozuk mini televizyon ve araç monitörünü değerlendirmekti.

Ekli dosyayı görüntüle 14287Ekli dosyayı görüntüle 14288Ekli dosyayı görüntüle 14289Ekli dosyayı görüntüle 14290Ekli dosyayı görüntüle 14291Ekli dosyayı görüntüle 14292Ekli dosyayı görüntüle 14293Ekli dosyayı görüntüle 14294
Eline Sağlık Atakan Kardesim Elinde Atıl Durumda Kullanılmayan Çalışan Cihazları Olanlara Boyle Bir Sey
Yapmak İcin İlham Olabilir Projen.
Saygılarımla.

Merhaba dostlar,

🎯 Projenin Amacı​

⚙️ Yapım Aşamaları​

🧠 Sonuç ve Düşüncelerim​

Ekli dosyayı görüntüle 14287Ekli dosyayı görüntüle 14288Ekli dosyayı görüntüle 14289Ekli dosyayı görüntüle 14290Ekli dosyayı görüntüle 14291Ekli dosyayı görüntüle 14292Ekli dosyayı görüntüle 14293Ekli dosyayı görüntüle 14294
Eline sağlık Atakan abi sen bunların patentini al projelerin şirket kur baya satarsın parayı bulursun 🙂🙂

Geri