atakan1983
Paylaşımcı
- Konular
- 25
Merhaba dostlar,
Bu başlıkta kendi yaptığım taşınabilir mini TV box projesini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Amacım; düşük maliyetli, kolay taşınabilir ve her yerde TV izlemeye veya medya oynatmaya uygun bir sistem oluşturmaktı.
Kısacası, hem nostaljik hem de kullanışlı bir mini TV box yapmak istedim ve kendi adıma bu hedefime ulaştığımı düşünüyorum.
Bozuk olan eski tip mini siyah-beyaz televizyonun içini tamamen söktüm.
Yerine araçlarda kullanılan 7 inçlik bir ekran yerleştirdim.
İçine ise yıllar önce Aliexpress’ten aldığım Mecool M8S Pro W cihazımı koydum.
Cihaz 5V ile çalıştığı için, içine eklediğim 18650 şarjlı 3.7V pilleri 3S (seri) şekilde bağladım.
Bu sayede toplamda 12.6V güç elde ettim ve hem monitörün hem de TV box’ın beslemesini bu şekilde sağladım.
Şarj devresi olarak Type-C girişli 3S bir şarj ünitesi ekledim.
Böylece 5V çıkışlı eski bir adaptörle de rahatlıkla şarj edilebiliyor.
Yaklaşık 1,5 – 2 saat kullanım süresi sunuyor.
İçeride daha fazla pil için yer olmasına rağmen, elimde sadece kaliteli üç adet pil bulunduğu için bu şekilde yaptım.
Bu projenin amacı; elimdeki atıl durumda olan TV box, bozuk mini televizyon ve araç monitörünü değerlendirmekti.
Sonuç olarak, hem eğlenceli hem de işlevsel bir proje ortaya çıktı.
Belki benim gibi uğraşmayı seven arkadaşlara da ilham kaynağı olur.
Umarım sizler de beğenirsiniz.

Bu başlıkta kendi yaptığım taşınabilir mini TV box projesini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Projenin Amacı
Amacım; düşük maliyetli, kolay taşınabilir ve her yerde TV izlemeye veya medya oynatmaya uygun bir sistem oluşturmaktı.
Kısacası, hem nostaljik hem de kullanışlı bir mini TV box yapmak istedim ve kendi adıma bu hedefime ulaştığımı düşünüyorum.
Yapım Aşamaları
Bozuk olan eski tip mini siyah-beyaz televizyonun içini tamamen söktüm.
Yerine araçlarda kullanılan 7 inçlik bir ekran yerleştirdim.
İçine ise yıllar önce Aliexpress’ten aldığım Mecool M8S Pro W cihazımı koydum.
Cihaz 5V ile çalıştığı için, içine eklediğim 18650 şarjlı 3.7V pilleri 3S (seri) şekilde bağladım.
Bu sayede toplamda 12.6V güç elde ettim ve hem monitörün hem de TV box’ın beslemesini bu şekilde sağladım.
Şarj devresi olarak Type-C girişli 3S bir şarj ünitesi ekledim.
Böylece 5V çıkışlı eski bir adaptörle de rahatlıkla şarj edilebiliyor.
Performans ve Kullanım
Yaklaşık 1,5 – 2 saat kullanım süresi sunuyor.
İçeride daha fazla pil için yer olmasına rağmen, elimde sadece kaliteli üç adet pil bulunduğu için bu şekilde yaptım.
Sonuç ve Düşüncelerim
Bu projenin amacı; elimdeki atıl durumda olan TV box, bozuk mini televizyon ve araç monitörünü değerlendirmekti.
Sonuç olarak, hem eğlenceli hem de işlevsel bir proje ortaya çıktı.
Belki benim gibi uğraşmayı seven arkadaşlara da ilham kaynağı olur.
Umarım sizler de beğenirsiniz.

Son düzenleme: