Submaker Yapay Zeka destekli altyazı çeviri eklentisi hakkında ( Nuvio ve Stremio)

tıngırmıngır

Müdavim
Puan 152
Çözümler 0
@tıngırmıngır
Nuvio ve Stremio' da bulunamıyan Türkçe altyazılar için yapay zeka destekli çeviri yapan Submaker eklentisinin basit seviye kurulum ve kullanımı :

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfasına gidin, açılan özet bilgilendirme metnini "got it" seçeneğini tıklayarak geçin.

Sayfada yer alan
"quick setup" bölümüne tıklayın eklentiyi yapılandırma için 6 aşamalı bir işlem başlayacaktır;

1. Aşamada "translate subtitles" seçeneğini seçip ikinci aşamaya ilerleyin

2. Altyazı Kaynakları bölümünde istediğiniz altyazı kaynaklarını etkinleştirin. ( Opensubtitles v3 varsayılan olarak seçilidir, herhangi bir api anahtarı,kullanıcı bilgisi gerektirmez ancak opensubtitles hesabınız var ise isterseniz hesap bilgilerinizi girebilirsiniz)
Bu aşamada sunulan diğer altyazı sağlayıcıları opsiyoneldir.
Sonraki aşamaya ilerleyin

3. Bu aşamada Gemini api anahtarı girmeniz gerekiyor.
Ücretsiz anahtarı almanız için aktif bir .gmail hesabınız olmalıdır
Bu aşamada sizi api anahtarı almak için sizi Google AI stüdyo 'ya yönlendiren ( get free API key from Google AI studio) bağlantıya tıklayın , api anahtarınızı oluşturun ve kopyalayın.
Gemini API anahtarınızı Yapay Zeka bölümüne ekleyin.
Çevir modeli varsayılan olarak seçilidir, dokunmayın
Bir sonraki aşamaya geçin.

4. Kaynak dilleri seçin. Genellikle tek bir kaynak dil en iyisidir.
Yaygın olarak bulunabileceği için İngilizce 'yi kaynak dil olarak seçmenizi öneririm.
Çeviri yapılmasını istediğiniz hedef dil olarak Türkçe seçin.
Bir sonraki aşamaya ilerleyin.

5. Bu aşamada "extra" özellikler yapılandırılıyor. Bir şey seçmenize gerek yok. Sadece "season pack subtitles" seçeneğini aktif edebilirsiniz.

6.Bu aşamada yapılandırmanızı kontrol edin, hata varsa/düzeltme gerekiyorsa ilgili basamağa geri dönün.
Sorun yoksa
"save&install stremio" düğmesine basın;
Yapılandırılmış eklenti bağlantısı (url) oluşturulacaktır. Kopyalayın ve ilgili uygulamanın ( nuvio ve/veya stremio ) eklentiler bölümüne yapıştırarak eklentinizi kurun.

• Uygulamanızın altyazı ayarlarında gösterilecek diller arasında İngilizce ve Türkçe'nin olması gereklidir.
• Bir medya oynatmaya başladığınızda Submaker eklentisi mevcut İngilizce dillerinden çeviri yapmaya başlar ve ayrı bir altyazı olarak seçenekler arasında gösterir ancak çeviri metnin uzunluğuna bağlı olarak belirli bir süre sonra gerçekleşir. Oynatmayı bir süre duraklatarak çevirinin yapılmasını bekleyin.Screenshot_2026-09-15-18-50-13-953_com.android.chrome-edit.jpg

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-09-15-18-50-53-514_com.android.chrome~2.jpg
    Screenshot_2026-09-15-18-50-53-514_com.android.chrome~2.jpg
    169.1 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2026-09-16-10-55-50-985_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2026-09-16-10-55-50-985_com.android.chrome-edit.jpg
    173.9 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Nuvio ve Stremio' da bulunamıyan Türkçe altyazılar için yapay zeka destekli çeviri yapan Submaker eklentisinin basit seviye kurulum ve kullanımı :

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfasına gidin, açılan özet bilgilendirme metnini "got it" seçeneğini tıklayarak geçin.

Sayfada yer alan
"quick setup" bölümüne tıklayın eklentiyi yapılandırma için 6 aşamalı bir işlem başlayacaktır;

1. Aşamada "translate subtitles" seçeneğini seçip ikinci aşamaya ilerleyin

2. Altyazı Kaynakları bölümünde istediğiniz altyazı kaynaklarını etkinleştirin. ( Opensubtitles v3 varsayılan olarak seçilidir, herhangi bir api anahtarı,kullanıcı bilgisi gerektirmez ancak opensubtitles hesabınız var ise isterseniz hesap bilgilerinizi girebilirsiniz)
Bu aşamada sunulan diğer altyazı sağlayıcıları opsiyoneldir.
Sonraki aşamaya ilerleyin

3. Bu aşamada Gemini api anahtarı girmeniz gerekiyor.
Ücretsiz anahtarı almanız için aktif bir .gmail hesabınız olmalıdır
Bu aşamada sizi api anahtarı almak için sizi Google AI stüdyo 'ya yönlendiren ( get free API key from Google AI studio) bağlantıya tıklayın , api anahtarınızı oluşturun ve kopyalayın.
Gemini API anahtarınızı Yapay Zeka bölümüne ekleyin.
Çevir modeli varsayılan olarak seçilidir, dokunmayın
Bir sonraki aşamaya geçin.

4. Kaynak dilleri seçin. Genellikle tek bir kaynak dil en iyisidir.
Yaygın olarak bulunabileceği için İngilizce 'yi kaynak dil olarak seçmenizi öneririm.
Çeviri yapılmasını istediğiniz hedef dil olarak Türkçe seçin.
Bir sonraki aşamaya ilerleyin.

5. Bu aşamada "extra" özellikler yapılandırılıyor. Bir şey seçmenize gerek yok. Sadece "season pack subtitles" seçeneğini aktif edebilirsiniz.

6.Bu aşamada yapılandırmanızı kontrol edin, hata varsa/düzeltme gerekiyorsa ilgili basamağa geri dönün.
Sorun yoksa
"save&install stremio" düğmesine basın;
Yapılandırılmış eklenti bağlantısı (url) oluşturulacaktır. Kopyalayın ve ilgili uygulamanın ( nuvio ve/veya stremio ) eklentiler bölümüne yapıştırarak eklentinizi kurun.

• Uygulamanızın altyazı ayarlarında gösterilecek diller arasında İngilizce ve Türkçe'nin olması gereklidir.
• Bir medya oynatmaya başladığınızda Submaker eklentisi mevcut İngilizce dillerinden çeviri yapmaya başlar ve ayrı bir altyazı olarak seçenekler arasında gösterir ancak çeviri metnin uzunluğuna bağlı olarak belirli bir süre sonra gerçekleşir. Oynatmayı bir süre duraklatarak çevirinin yapılmasını bekleyin.Ekli dosyayı görüntüle 32472
Çok gerekli bir uygulama ama bu anlattıklarınızı ben dahil çoğu kişi yapamaz.daha basit bir yolu olsaydı keşke

Çok teşekkürler.

Güzele benziyor

Paylaşım için teşekkürler hocam, ben bunu denedim ama pek stabil gibi gelmedi bana. Çevirileri çok iyi değil. Birde senkron sorunları oluyor çok fazla. Hoş son zamanlarda pek denemedim, iyileştirme yapılmıştır belkide.

Bir yaraya çözüm olur ama kimse bu kadar uğraşmaz. Elinize sağlık

Paylaşım için teşekkürler hocam, ben bunu denedim ama pek stabil gibi gelmedi bana. Çevirileri çok iyi değil. Birde senkron sorunları oluyor çok fazla. Hoş son zamanlarda pek denemedim, iyileştirme yapılmıştır belkide.
Kullanıyorum halen.
Senkron haliyle kaynak yazının senkronundan kaynaklanıyor, Nuvio'da senkron ayarlamak sorun değil.
Çeviriler ise çok başarılı ( bizim bazı site çevirmenlerinin diziyi izlemeden yaptıkları çevirilerdeki hataları yapmıyor,cümle yapısını da doğru kuruyor)

10 çeviriden sonra para istiyor
Kullandığınız AI modelin limitlerinden dolayıdır.
Eklentiden kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

"Enable Gemini API key rotation" seçeneğiyle birden fazla Gemini API key ekleyebilirsiniz.
Ayrıca "Multiple providers (beta)" seçeneğiyle de Gemini hariç hizmetlerin API keylerini ekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Guzel eklentineline sağlık

Free token sayı bence ay icinde yalnız 4-5 filme yeticek. Yinede tesekuurler, alternativ olarak DeepL de denene bilir.

Extra note: API anahtarini kimseyle paylaşmayin.

Türkçe dil yapısının farklılığı, online çevirilerde işi zorlaştırıyor. Özellikle filin sonda oluşu, konuşma bitmeden çeviri yaptırmıyor, bu da gecikmeye sebep oluyor. Bir de birden çok anlamlı kelimelerde uygun kelimeyi cuk oturtamıyor AI. Hiç yoktan iyidir

Türkçe dil yapısının farklılığı, online çevirilerde işi zorlaştırıyor. Özellikle filin sonda oluşu, konuşma bitmeden çeviri yaptırmıyor, bu da gecikmeye sebep oluyor. Bir de birden çok anlamlı kelimelerde uygun kelimeyi cuk oturtamıyor AI. Hiç yoktan iyidir
Yakın zamanda denediniz mi, bahsettiğiniz cümle yapısı farklılığı bayağı sıkıntı çıkarıyordu önceden, şimdi ağzım açık bakıyorum...Çok hızlı öğreniyor bu yapay zekalar

Yakın zamanda denediniz mi, bahsettiğiniz cümle yapısı farklılığı bayağı sıkıntı çıkarıyordu önceden, şimdi ağzım açık bakıyorum...Çok hızlı öğreniyor bu yapay zekalar
Yok hocam denemedim, opensubtitles çevirisi kullanıyorum da onların da yarısı AI.

paylaşım için teşekkürler.denemekten bir zarar çıkmaz.eğer stabil çalışırsa benim işime çok yarar.

Geri