Sosyal medyaya 15 yaş şartı geldi

AKYOL

Geliştirici
••• Admin •••
Puan 152
Çözümler 1
Web sitesi
evhayati.com
@AKYOL
Yürürlüğe giren yönetmelik ile sosyal medya hesabı için 15 yaş şartı getirildi.

• Doğrulanmamış hesapların doğrulaması 31 Mart 2027’ye kadar tamamlanacak.
  • 1 Kasım 2026’da yürürlüğe girecek. Yayımlandığı gün bütün kullanıcıların hemen işlem yapması gerekmiyor.
  • 15 yaşını doldurmamış çocuklar sosyal medya hesabı açamayacak. Mevcut hesapları da yaşları tespit edildiğinde bilgilendirme yapılarak kapatılacak.
  • Yetişkinler de kapsamda: 18 yaşını doldurmuş kullanıcıların mevcut hesapları da yaş doğrulamasına tabi olacak.
  • e-Devlet ile doğrulama: Kullanıcı, e-Devlet üzerinden “yaş doğrulama belirteci” oluşturup sosyal medya platformuna yükleyecek.
  • 15–17 yaş grubuna özel kurallar: Hesaplar gizli olacak. Canlı yayın ve kişiselleştirilmiş reklam sunulamayacak. Yalnızca takip edilen hesaplardan mesaj alınabilecek.
  • Ebeveyn kontrolleri: Kullanım süresi, hesap ayarları ve ücretli işlemler için kontrol araçları sağlanacak. Ebeveyn izni, 15 yaş altına yönelik yasağı kaldırmayacak.
  • İtiraz hakkı: Yaş doğrulama sonucuna, hesabın askıya alınmasına veya kapatılmasına itiraz edilebilecek.

IMG_1355.jpeg

IMG_1356.jpeg

Son düzenleme:
nasıl uygulanacak bu

birinci sorum sosyal medya sirketleri bunu kabul etmezse nasıl bir yaptırım uygulanacak
ikinci sorum bunun gercekten çocuklrla alakası var mı

gizlilik haklar vs falan yalan olur. bu yasadan sonra tutuklanan daha cok insan olcagına emnim

Çocukla alakası yok. Suanki Yönetim çocuk vs düşündüğü yok. Bana küfür edeni söyle bana diyor sadece.

Boşuna kayıt olmayın o dönem gelince ertelenir bu yasa.

En ufak eleştiri de içeri atma yasası.

Sırf iktidar partisinin yaptıkları (son olarak fon olayı) konuşulmasın istiyorlar. Hırsızlık yapıp para çaldınız mesela, sonra yakalandınız. Tühh yakalandım deyip parayı iade ediyorsunuz çaldığınız yere, var mı böyle bir dünya?

Gerçekten uygulanması bana çok efektif gelmiyor ama girip göreceğiz. Maalesef her şeyde olduğu gibi bir şeyleri engellemek için orta açıyoruz. Sonuçları da böyle keskin oluyor

etmiş olacak ki, yürürlüğe girdi.
Kabul ettirme yolu da basit: Kapatırım
Abi benim de şöyle bir sorum olacak,acaba bu sayede fake ve anonim hesaplardan da kurtulabilecek miyiz?

Çocukla alakası yok. Suanki Yönetim çocuk vs düşündüğü yok. Bana küfür edeni söyle bana diyor sadece.

Boşuna kayıt olmayın o dönem gelince ertelenir bu yasa.

En ufak eleştiri de içeri atma yasası.
Şu anda sanki nereden hakaret küfür etsen bulmuyorlar, konunun hiç söylediğinizle alakası yok.Okullarda son yıllarda yaşananlar hep bu oyun dizi sosyal medyadan kaynaklanıyor.Yoksa yıllardır sizin dediğiniz oluyor ve tutup hapse zaten atıyorlar yapamıyorlarda bu yasaya mı ihtiyaç duydular. Lütfen iyi bir şey için çıkmış yasayı sulandırmayın avrupada da çıktı bu yasa.

Çok iyi olmuş bu yasa

Şu anda sanki nereden hakaret küfür etsen bulmuyorlar, konunun hiç söylediğinizle alakası yok.Okullarda son yıllarda yaşananlar hep bu oyun dizi sosyal medyadan kaynaklanıyor.Yoksa yıllardır sizin dediğiniz oluyor ve tutup hapse zaten atıyorlar yapamıyorlarda bu yasaya mı ihtiyaç duydular. Lütfen iyi bir şey için çıkmış yasayı sulandırmayın avrupada da çıktı bu yasa.
Avrupa'da halen kuvvetler ayrılığı mevcut unutmamak lazım.

Şuan çocuk ve halk umrunda değil hükümetin. Çok ciddiyim. Sadece oy verebilenler on planda. Başka hiç yok. Çocuklar çok önemli ise daha farklı önlemler alirdilar. Bu ifşa sistemi belli.

Geri