remixtik
Müdavim
- Konular
- 370
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
İşte üstat onu diyorum ya aslında birçok insan şu an kartla harcama yapıyor gerek kredi kartı gerek banka kartı şu an kartlara yoğun bir talep var çünkü insanlar artık para taşımak istemiyorlar kullandığımız para dediğin gibi 1000 lira ile zaten hiçbir şey alamıyorsun yani adam cebinde çok para taşımaktansa yapacağı şey az para taşıyıp ya da kart ile ödeme yapmak100X200=20.000TL
Market alışverişi haricinde bir iki ürün alınabilecek para.
Cebinde 100 adet 200TL taşıyamazsın![]()
Vallahi Mehmet üstad ben açıkçası parayı çok uzun süredir kullanmıyorum yeni dünya düzeni ya da eski dünya düzeni her neyse işte sevmiyorum çünkü para kullanmayı onun yerine kart daha mantıklı her şey kartın içinde olması daha mantıklı bana biraz böyle çok zor geliyoryeni dünya düzeninde nakit para kaldırmayı planlıyorlar bazılarınında işine geliyor çünkü bin tllik parayı eline aldığında oov dicek enflasyon var 6 sıfır geri geliyor anında yüzbinlerce oy kaybı demek eski insanlar elindeki nakit parayı görünce karar veriyor şimdi 200 tlnin birşeye yaramadığını gördüğünde de yüzü buruşuyor ama düzelir gibi geliyor
hala mobil bankacılık kullanamayanlar var gidip maaşını çeker ceketinin iç cebine koyanlar var evine gidip masaya yatıran faturalarla ameliyat yapan var onlar için nakit para olmazsa olmaz. hem zaten enflasyonu bu dijital düzen yüzünden iliklerimize kadar hissedemiyoruz yetmezse kart var nakit avans var anlamıyor bile ay ne kadar zor geçti bak hala banka komisyonu çok olduğu için pos kullanmayan bakkallar var nakit çalışıyorlar. ama bu düzen yokolup gidicek bankalar dünyayı ele geçirdi seve seve bankaya çalışacak insanlık yok öyle kendine çalışma para biriktirme devri sadece sen değil mesela patronunda bankaya borçlu vekilinde valinde kağıt para kalkması en çok bankanın yani bu şeytani düzeni büyük canavarı bankacılık sisteminin işine geliyor atm masrafından kurtulacak belkide şube masrafından da dijital düzen de herşeyi elindeki prangadan yapacaksıntabi çin de millet wechatin kölesi olmuş örnek orada hiç kart taşımıyorlar metrola elini gösterip biniyorlar yani tamamen bütün hücrelerinle sistemin elindesi sistem bir çökse ekmek alacak paran yok. tabi herşeye ütopik bakmamak lazımVallahi Mehmet üstad ben açıkçası parayı çok uzun süredir kullanmıyorum yeni dünya düzeni ya da eski dünya düzeni her neyse işte sevmiyorum çünkü para kullanmayı onun yerine kart daha mantıklı her şey kartın içinde olması daha mantıklı bana biraz böyle çok zor geliyor
Vallahi ben fatura konusunu eskiden giderdim fatura ödeme merkezine eskiden değil mi bayağı önce tabii sonra baktım ben niye gidiyorum ki oradaki adamı zengin ediyorum dedim çünkü fatura ödeme merkezinde belki bilir misiniz bilmem ama komisyon alanlar var bana çok saçma geliyor gerçekten çok saçma geliyor bazı şeylerhala mobil bankacılık kullanamayanlar var gidip maaşını çeker ceketinin iç cebine koyanlar var evine gidip masaya yatıran faturalarla ameliyat yapan var onlar için nakit para olmazsa olmaz. hem zaten enflasyonu bu dijital düzen yüzünden iliklerimize kadar hissedemiyoruz yetmezse kart var nakit avans var anlamıyor bile ay ne kadar zor geçti bak hala banka komisyonu çok olduğu için pos kullanmayan bakkallar var nakit çalışıyorlar. ama bu düzen yokolup gidicek bankalar dünyayı ele geçirdi seve seve bankaya çalışacak insanlık yok öyle kendine çalışma para biriktirme devri sadece sen değil mesela patronunda bankaya borçlu vekilinde valinde kağıt para kalkması en çok bankanın yani bu şeytani düzeni büyük canavarı bankacılık sisteminin işine geliyor atm masrafından kurtulacak belkide şube masrafından da dijital düzen de herşeyi elindeki prangadan yapacaksıntabi çin de millet wechatin kölesi olmuş örnek orada hiç kart taşımıyorlar metrola elini gösterip biniyorlar yani tamamen bütün hücrelerinle sistemin elindesi sistem bir çökse ekmek alacak paran yok. tabi herşeye ütopik bakmamak lazım
Kendime bir monitör almak istemiştim. 10 bin küsür TL idi.İşte üstat onu diyorum ya aslında birçok insan şu an kartla harcama yapıyor gerek kredi kartı gerek banka kartı şu an kartlara yoğun bir talep var çünkü insanlar artık para taşımak istemiyorlar kullandığımız para dediğin gibi 1000 lira ile zaten hiçbir şey alamıyorsun yani adam cebinde çok para taşımaktansa yapacağı şey az para taşıyıp ya da kart ile ödeme yapmak
Zamanında şey benim bir müşterim vardı adam dolarla ödeme yapması gerekiyor bana adamı sıkıştırdık işte hani ne zaman ödeyeceksin ha bugün ha yarın falan diye adam en sonunda tamam dedi işte 600 küsur dolar mı neydi ödemesi gereken meblağ adam bütün paraları dolarları bir dolar şekilde getirmiş neyse ben onu işte dövizcide bozdurdum Bizim tanıdık abi vardı adamın dediği tek şey şu oldu dedi Amerikada dilenci mi tartakladın bune hep 1 dolar diyeKendime bir monitör almak istemiştim. 10 bin küsür TL idi.
Bankamatik 20 bin TL yi vermeyince gişeden çekmiştim. Bir tomar para.
Biliyorum ki bazı satıcılar kredi kartı alışverişlerinde cazgırlık yapıyorlar. Abi banka komisyon alıyo diyerekten.
Pazarlık mazarlık derken satışa iş gelince vatandaş su koyverdi. Ben de monitörü almayıp bir iki ufak mal aldım.
İş ödemeye gelince hiç uzatmadan cebimdeki tomarı çıkarttım ve aldığım ürünleri nakit ödedim.
Satıcı abbi bir tomar paran varmış niye söylemedin dedi.
Ben de dedim ki yarısı zaten bir monitör alamıyor![]()
Günümüz koşullarında 50TL lik banknotlarla da gelse hemen hemen aynı olurduZamanında şey benim bir müşterim vardı adam dolarla ödeme yapması gerekiyor bana adamı sıkıştırdık işte hani ne zaman ödeyeceksin ha bugün ha yarın falan diye adam en sonunda tamam dedi işte 600 küsur dolar mı neydi ödemesi gereken meblağ adam bütün paraları dolarları bir dolar şekilde getirmiş neyse ben onu işte dövizcide bozdurdum Bizim tanıdık abi vardı adamın dediği tek şey şu oldu dedi Amerikada dilenci mi tartakladın bune hep 1 dolar diye![]()
Ya bugün bir ev almaya kalksam düşünsene bir çanta parayla gidiyorsun hatta bir çantadan da fazladır benceGünümüz koşullarında 50TL lik banknotlarla da gelse hemen hemen aynı olurdu
Bir çanta dolusu para![]()
Kötü bir ev ortalama 4.000.000TL gibidir.Ya bugün bir ev almaya kalksam düşünsene bir çanta parayla gidiyorsun hatta bir çantadan da fazladır bence![]()
Ya gerçekten buna bir çözüm bulmaları gerek yani bilmiyorumKötü bir ev ortalama 4.000.000TL gibidir.
En büyük banknot 200TL
O halde...
4.000.000/200=20.000 adet 200TL
Her bir deste 100 adet olursa...
200 deste para.
Nakliye parası vermeden taşıyamazsın![]()
Pazarlarda sıkı denetim altında artıkÇözüm yok.
Çoğu kişiler zaten kredi kartı kullanıyor. Fakir insanlar ise haftalık 5000TL gibi harcaması ile durumu idare ediyor.
Nakit dolaşım zaten ya sadece pazarlarda ya da taksilerde.
Valizle taşınırKötü bir ev ortalama 4.000.000TL gibidir.
En büyük banknot 200TL
O halde...
4.000.000/200=20.000 adet 200TL
Her bir deste 100 adet olursa...
200 deste para.
Nakliye parası vermeden taşıyamazsın![]()
Kredi kartı kullanmayan nadir insanlardanım haftalık 1750₺ harcıyorum o tutara faturalar da dahilÇözüm yok.
Çoğu kişiler zaten kredi kartı kullanıyor. Fakir insanlar ise haftalık 5000TL gibi harcaması ile durumu idare ediyor.
Evladı küçük olanlarınYa bugün bir ev almaya kalksam düşünsene bir çanta parayla gidiyorsun hatta bir çantadan da fazladır bence![]()