sıfırdan başlamak için öneriniz nedir

Minik

Üye
Konular
1
oyun geliştirme konusunda hiç bilgim yok ama sıfırdan basit oyunlar geliştirmek istiyorum.

Mesela yılan oyunu gibi basit oyunları nasıl yaparım, hangi programı önerirsiniz nasıl başlamalıyım.

bilgisi olan varmı

oyun geliştirme konusunda hiç bilgim yok ama sıfırdan basit oyunlar geliştirmek istiyorum.

Mesela yılan oyunu gibi basit oyunları nasıl yaparım, hangi programı önerirsiniz nasıl başlamalıyım.

bilgisi olan varmı
Python ile basit oyunlar yapabilirsiniz sonrasında unity öğrenip devam edebilirsiniz

Selamlar, en güçlü ve popüler oyun motorları Unity ve Unreal Engine bildiğiniz gibi. UE5 genelde tek başına ilerlemesi zor bir motor gibi duruyor. Unity alışması ve ilerlemesi daha kolay. Ayrıca kolaylıkla cross platform oyun geliştirebilirsiniz. O yüzden bence Unity ile başlamak en doğrusu olabilr

Çok basit oyunlar olacaksa retro tarzı mesela chat gpt bunu yapabiliyor benim bildiğim.

Unity ve UE5 sektörde popüler olan oyun motorları. Unity için C# programlama dilini, UE5 için C++ programlama dilini bilmek gerekiyor. UE5 biraz karmaşık ama gerçekten çok güçlü bir motor. Unity daha kolay, UE5 e göre biraz geride ama piyasanın en popüler oyun motoru. Unitynin çok fazla kullanıcısı var ve herhangi bir sorun yaşadığında forumlar sayesinde çok hızlı ve kolay çözüm bulabiliyorsun. Benim tavsiyem başlangıç olarak unity öğrenmen olur daha sonra UE5 bakabilirsin.

Eğer ingilizcem var diyorsan unitynin sitesinde bulunan öğrenme yollarından biriyle başlayabilirsin. Link:

İngilizcem yok diyorsan Link: e bakabilirsin.

bilgisi olan varmı
Kardeşim gölge TV plusun linkini gönderirmisin

sinetech drive üzerinden alabilirsiniz çok aramaya gerek yok @Sinetech

Konuyu görüntüleyenler

Geri