🎤 Şarkının orjinali ve 😁 çakması serisi 🎼🎵🎶

Ooo çok engin bir konu bu... "Çakma" konusunu açıklığa kavuşturmak gerekebilir.
Besteyi kullanıp, bestecisinin adını anıp Türkçe söz yazıp icra etmek başka, "nasıl olsa kimse fark etmez diyip, besteyi alıp kaynağını anmadan kendi bestesi imiş gibi sunmak başka. ( Bu devirde biraz zor böyle birşey yapmak artık ama 60 lı,70li yıllarda tespiti kolay değildi bu tür aparmaların)
Ben bu tür aparmalar üzerinden örnekler vereceğim bu başlıkta 😉

Ooo çok engin bir konu bu... "Çakma" konusunu açıklığa kavuşturmak gerekebilir.
Besteyi kullanıp, bestecisinin adını anıp Türkçe söz yazıp icra etmek başka, "nasıl olsa kimse fark etmez diyip, besteyi alıp kaynağını anmadan kendi bestesi imiş gibi sunmak başka. ( Bu devirde biraz zor böyle birşey yapmak artık ama 60 lı,70li yıllarda tespiti kolay değildi bu tür aparmaların)
Ben bu tür aparmalar üzerinden örnekler vereceğim bu başlıkta 😉

Orijinali

Raj Kapoor Mera joota haı japanı (Shree 420,1955 film müziği)

Türkçe versiyonu.
Erkin koray - Sayın arkadaşım Osman

Rahmetli Erkin Koray'ı anmış olduk.

Hem Ahmet babayı analım, hem de belirteyim, bu çakması değil; bu bir'' Saygı duruşu''

Hocam yanlış anlamazsaniz Instagram da milyon takipçili direk bunun üzerine sayfa var ordanda bakabilirsiniz hergun paylaşımları var.

Bimbo jet, bimbo, bimbo, bimbo diye tekrar ederken, Allah Rahmet eylesin Tanju Okan Şerefe, Şerefe, Şerefe diye söylemiş. Tanju Okan'ın bu şarkının dışında dışında Demis Russos'tan alıntıladığı (Forever and ever, Goodbye my love goodbye gibi) şarkılarıda olağan üstü güzeldir ve çok etkileyici söylediğine inanırım. Saygılar.
Ben de çok severim rahmetlinin sesini, farklı ve güçlü bir tonu var. Bu iki şarkıyı seslendirdiğini bilmiyordum, teşekkürler.

Geri