TurK99
Paylaşımcı
- Konular
- 107
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Açıklama
UTM, Apple Silicon'da ARM64 işletim sistemlerini yerel hızlara yakın bir hızda çalıştırmak için Apple'ın Hypervisor sanallaştırma çerçevesini kullanır. Intel Mac'lerde x86/x64 işletim sistemi sanallaştırılabilir. Ayrıca, Apple Silicon'da x86/x64'ü ve Intel'de ARM64'ü çalıştırmak için daha düşük performanslı emülasyon mevcuttur. Geliştiriciler ve meraklılar için ARM32, MIPS, PPC ve RISC-V dahil olmak üzere düzinelerce başka emüle edilmiş işlemci de vardır. Mac'iniz artık gerçekten her şeyi çalıştırabilir
Sadece en son ve en iyi işletim sistemlerini çalıştıramazsınız, aynı zamanda PowerPC, SPARC veya x86_64'te olsun eski işletim sistemlerini de taklit edebilirsiniz. Ne çalıştırabileceğinize dair bazı örnekler
UTM ile Apple Silicon Mac'inizde birden fazla macOS örneği çalıştırın. Bu, geliştiriciler ve güvenlik bilincine sahip kullanıcılar için yararlı olabilir. macOS VM desteğinin macOS Monterey veya daha üstünü çalıştıran ARM tabanlı Mac'lerle sınırlı olduğunu unutmayın
Diğer ücretsiz sanallaştırma yazılımlarının aksine, UTM macOS için ve yalnızca Apple platformları için yaratılmıştır . Big Sur'da tanıtılan yeni stil için tamamen sıfırdan tasarlanmıştır. UTM, beklediğiniz tüm gizlilik ve güvenlik özellikleriyle bir Mac uygulaması gibi görünür ve hissettirir