Rusya'ya giderken dikkat etmeniz konular

remixtik

Paylaşımcı
Konular
310
“Rusya’ya gelirken yanınızda mutlaka nakit bulundurun. Çünkü Türkiye’de kullandığımız kredi kartları burada geçmiyor; sadece Rusya’nın kendi banka sistemi çalışıyor. Ayrıca bozduracağınız paranın temiz olmasına dikkat edin, en ufak bir çizik ya da yıpranma bile kabul edilmiyor”

Rusya vizesi nasıl alınır?
Eskiden vizesiz gittiğimiz Rusya’ya artık e-vize ile tüm ülkeye girebiliyoruz. Ancak dikkat edilmesi gereken gün sayısını belirlemek çünkü 16 günlük tek girişli vize veriliyor.

Rusya’da para işlerini nasıl halledeceğiz?
Ülkenin swift kodu dünyaya kapalı olduğu için master, visa ya da başka kredi kartları geçmiyor.
Siz dövizcilerde ruble bulmaya çalışın

Rusya’da internet işini nasıl çözeceğiz?
1 Ocak 2025 tarihinden sonra Rus vatandaşı değilseniz hat almanız zorlaşmış bulunmaktadır. Pasaportunuzun Rusça çevirisi gerekiyor üstelik hattın açılması 4-5 gün sürüyor

VPN : İster hat alın isterseniz e-sim kullanın instagram, youtube, whatsup ve arama motorları VPN yoksa çalışmayacaktır

Rusya’ da işinize yarayacak uygulamalar
Bu yazacağım uygulamaları gitmeden telefonunuza app. şekliyle yükleyiniz.

Yolunuzu bulmak için Yandex Maps
Taksi çağırmak için Yandex Go
Çeviri için Yandex Çeviri, Google Çeviri her ikisinde de çevrim dışı çalışması için önceden Rusçayı indirmeyi unutmayın.
Rusya’da alışveriş yaparken kurları görmek isteyeceksiniz doğal olarak. Ben ücretsiz app. olan currency ‘ yi tavsiye ederim

Özetle Rusya'yı sevmiyordum evvelcene hâlâ da sevmiyorum

Ben her zaman derim Allah bana Rus bir eş nasip etmesin bu kadar netim bu konuda
Reis sen ne yaşadın bilmiyorum ama, ruslar hakkında çok ön yargılısın . Benim 2 erkek kardeşimin eşleri rus. Aslan gibi de 2 tane yeğenim var. Benim de en az 500 tane rus sevgilim oldu. Birisiyle nişanlandım olmadı. Emin ol türklerden daha saygılı, daha sadıklar. Diğer ülke halkları ile kafana takılan bir şey olursa bana sorabilirsin. :)

Reis sen ne yaşadın bilmiyorum ama, ruslar hakkında çok ön yargılısın . Benim 2 erkek kardeşimin eşleri rus. Aslan gibi de 2 tane yeğenim var. Benim de en az 500 tane rus sevgilim oldu. Birisiyle nişanlandım olmadı. Emin ol türklerden daha saygılı, daha sadıklar. Diğer ülke halkları ile kafana takılan bir şey olursa bana sorabilirsin. :)
Üstad asıl sen diğer ülke insanları hakkında sorun var ise ben cevaplarım😉☺️

Rusların içinde ben de bulundum mutlu olacağımı dahil bilsem ben istemem bir Rus ön yargı değil
Ha bak saygılı evet bu konu da hakkını yemem ama Rus kız kadın asla
Hatta çok iyi bir Zenit taraftarıyım severim ama kadınlara gelince stop

Hatta tüm slavlar

Benim filipinler de oldu çok arkafsşım kız arkadaşım olmuştur ülkelerden 😀

Üstadım merak ettim tecrübelerinizi aktarırsanız çok memnun olurum.

Üstad asıl sen diğer ülke insanları hakkında sorun var ise ben cevaplarım😉☺️

Rusların içinde ben de bulundum mutlu olacağımı dahil bilsem ben istemem bir Rus ön yargı değil
Ha bak saygılı evet bu konu da hakkını yemem ama Rus kız kadın asla
Hatta çok iyi bir Zenit taraftarıyım severim ama kadınlara gelince stop

Hatta tüm slavlar

Benim filipinler de oldu çok arkafsşım kız arkadaşım olmuştur ülkelerden 😀
Tamamdır reis, kafama takılan bir şey olursa seni bulurum. ;)

Demekki lakap taksaydık Hilti tekkan demek lazım gelirdi. hey Maaşallah

Hani nasıllar anlayış olarak v.b. ben başka milletleri merak ederim hele bir de görmüş geçirmiş insanlardan dinlemeyi severim.
Dediğim saygılı sadıklar. İhanet etmezsen herşeye katlanırlar, para pul takılmazlar. Sal sokağa başını kaldırmadan yürür. Kıçı başı oynamaz. Çoğu üniversite okumuş kültürlüdür. Bunu üstünlük olarak görmez. Görgüsüz köylüsüne denk gelirsen işin biraz zor, uğraşırsın. Ama saygısını bozmaz. Çocuğuna sahip çıkar bırakmaz. Çalışmaktan şikayet etmez. Sana yük olmak yerine kalkındırmaya çalışır. İstekleri standarttır. Abartmazlar. Bizimkiler gibi fazla çene yapmazlar, nettirler. Uzatmazlar. Seni sırtında taşırlar ama, yamuk yaparsan gözünün yaşına bakmaz, saniyesinde bırakırlar. Mal gibi bakar kalırsın. :)

Dediğim saygılı sadıklar. İhanet etmezsen herşeye katlanırlar, para pul takılmazlar. Sal sokağa başını kaldırmadan yürür. Kıçı başı oynamaz. Çoğu üniversite okumuş kültürlüdür. Bunu üstünlük olarak görmez. Görgüsüz köylüsüne denk gelirsen işin biraz zor, uğraşırsın. Ama saygısını bozmaz. Çocuğuna sahip çıkar bırakmaz. Çalışmaktan şikayet etmez. Sana yük olmak yerine kalkındırmaya çalışır. İstekleri standarttır. Abartmazlar. Bizimkiler gibi fazla çene yapmazlar, nettirler. Uzatmazlar. Seni sırtında taşırlar ama, yamuk yaparsan gözünün yaşına bakmaz, saniyesinde bırakırlar. Mal gibi bakar kalırsın. :)
Remix üstat peki Filipinler vs oraların kadınları nasıllar merak ettim doğrusu.

Evet üstadımızın şakası güzeldi kendisine teşekkür ediyoruz 😀

Remix üstat peki Filipinler vs oraların kadınları nasıllar merak ettim doğrusu.
Ha bak orası kazı kazan üstad yani sana önerim Endonezya olur çok böyle mülayim @tekkan usta ne düşünür benle bilmem
Ama Filipinler de takıntılı kız çok iyidir becerikli ama ailesi bakımından biraz takıntılı olabilir yani problemli ama iyidir iyisine denk gelirsen güzel tutar severler Türkleri hele Türk erkeklerini

Ha bak orası kazı kazan üstad yani sana önerim Endonezya olur çok böyle mülayim @tekkan usta ne düşünür benle bilmem
Ama Filipinler de takıntılı kız çok iyidir becerikli ama ailesi bakımından biraz takıntılı olabilir yani problemli ama iyidir iyisine denk gelirsen güzel tutar severler Türkleri hele Türk erkeklerini
Tekkan üstat sen ne diyorsun bu konuda?

Bizim ülkenin geldiği hale bakın güya müslümanız ahlaksızlık diz boyu. Bu illaki kadınlarda değil erkekler sapık olmuş rezillik. Ülke , din, mezhep vs hepsi boş insanın kendi karakteri önemli her yerin iyisi kötüsü var. Edep sen güzel şeysin yaşam enerjisidir. Dünya bozuldu para para kolay lüks yaşam keyif.

Geri