router tavsiyesi ?

parzival

Üye
Konular
6
evin diğer odasında internet çekmiyor kopmalar yaşıyorum çok uçmadan 200-350 bandında router yahut sinyal arttırıcı var mıdır :D

evin diğer odasında internet çekmiyor kopmalar yaşıyorum çok uçmadan 200-350 bandında router yahut sinyal arttırıcı var mıdır :D
Ben Mercusys Me10 kullanıyorum.

Hem ethernet kablosu takılarak erişim noktası olarak kullanılabiliyor hem de kablosuz-kablosuz moduyla menzil arttırıcı olarak.

2.4GHz bandında yayın yapıyor ama internet bağlantı hızınız yüksekse 5Ghz hızını aramazsınız yakın mesafelerde. Zaten işin içine 5 GHz bandını ekleyince fiyata da eklemeniz gerekiyor.

Onun üzerinden DHCP yapılandırması da yapabiliyorsunuz. Yani ona bağlı cihazların farklı ip alabilmesi ve belirlenen DNS adreslerini kullanabilmesi gibi.
Kara liste, beyaz liste vb.

Yani kurcalamadan sadece işimi mesafe anlamında çözsün derseniz önerebilirim.

Ben salona kadar kablo çektim ve orada fişe taktım cihazı. Merkez noktası gibi olduğu için ve modemin yerini değiştiremediğimiz için oldukça yeterli oldu.

VDSL2 ile en fazla 55 Mbps civarında hızımız var modemde. Bu cihaza bağlı olanlar da ona yakın hız alıyorlar.

Fakat kablosuzdan kablosuza şeklinde kullanacaksınız menzil genişletici modunda yani modeme yakın bir noktada prize takamayacaksanız modemden aldığı hız kadarının tamamını verse de asıl hızınızın maksimumunu vermekte zorlanabilir. Genel olarak bu tür cihazlarda durum böyle.

En büyük avantajı ethernet ile modeme bağlanabilip maksimum seviyede hız ile kablosuz yayın sağlayabilmesi.

Ben en azından kendi kullandığım cihaza göre sizi böyle yönlendirebilirim. İstediğiniz fiyat aralığına en yakın cihazlardan birisi ayrıca.

Kolay gelsin 🤟

TP LİNK TL-WA850RE 300Mbps Wi-Fi menzil genişletici
Bunu al tavsiye ederim. Boşuna Router modem alma hepsi aynı hiçbirinin menzil arttırma yada uzağa sinyal gönderme özelliği yok

200-350 bandında xiaominin ilk nesil tekrarlayıcıları bile kalmadi.En ucuz çözüm onlardı.İnternet artık olmazsa olmazımız ve her cihazda ihtiyacımız var.Evde wifi yazıcı,kombi,hava temizleyici için hep internet kullanıyorum.Bağlı 14 cihaz var…O yüzden her noktada iyi çekmesi gerekiyor.Bu konuda tavsiye edeceğim en güzel çözüm mesh sistemi.Benim internetim çatidaki antenle geliyor(Yakanet)Ordu-Giresun ve Trabzonda var sadece.Burada yaylalarada internet verebilmek için çok güzel bir sistem kurmuşlar.En ücrada bile olsanız küçücük bir antenle çok hızlı bir internet alabiliyorsunuz.Eve inen kabloda direk internet var,modem kullanmıyorum.Ben mesh ağıyla kablolu interneti kablosuza çeviriyorum.3 adet cihaz var.Başka bir cihazada kablo tak ondanda kabloluya çevir..Hiç bilgisi olmayan biri için bile çok basit birbirine çevirmek.Evin her noktasında hicbir sinyal ve hız kaybı yok.Uzun vade düşünün ve mesh sistemi kurun derim.3 lü paket en avantajlısı…

200-350 bandında xiaominin ilk nesil tekrarlayıcıları bile kalmadi.En ucuz çözüm onlardı.İnternet artık olmazsa olmazımız ve her cihazda ihtiyacımız var.Evde wifi yazıcı,kombi,hava temizleyici için hep internet kullanıyorum.Bağlı 14 cihaz var…O yüzden her noktada iyi çekmesi gerekiyor.Bu konuda tavsiye edeceğim en güzel çözüm mesh sistemi.Benim internetim çatidaki antenle geliyor(Yakanet)Ordu-Giresun ve Trabzonda var sadece.Burada yaylalarada internet verebilmek için çok güzel bir sistem kurmuşlar.En ücrada bile olsanız küçücük bir antenle çok hızlı bir internet alabiliyorsunuz.Eve inen kabloda direk internet var,modem kullanmıyorum.Ben mesh ağıyla kablolu interneti kablosuza çeviriyorum.3 adet cihaz var.Başka bir cihazada kablo tak ondanda kabloluya çevir..Hiç bilgisi olmayan biri için bile çok basit birbirine çevirmek.Evin her noktasında hicbir sinyal ve hız kaybı yok.Uzun vade düşünün ve mesh sistemi kurun derim.3 lü paket en avantajlısı…

Ben de bu mesh sistemini kullanıyorum. Minimum iki adet gerekiyor ( biri modeme kablo ile bağlanacak) . İki adet tüm dertlerimi bitirdi. Modemdeki hızı kayıpsız alabiliyorum.
*İnternet hızınız 100mpsden yüksekse bir üst model kapsama alanında o yüksek hızı almanızı sağlar

router ve repeater arası fark nedir ? hangisi daha iyi ?
Router, repeater a göre daha performanslı olup donanım bakımından daha yeterlidir. Repeater sadece var olan wifi sinyalini tekrarlayarak evin içinde çekmeyen bölümde çekmesini sağlar başka görevi yoktur. Router ise internete çıkmanızı sağlar, repeater görevi görebilir, köprüleme yapmanıza olanak sağlar, işlemcisi daha iyidir ve ram miktarı repeater a göre bi tık fazladır bunlarda haliyle yoğun yük altında yani kullanan kişi sayısı bakımından router daha faydalı olur. Ben ikisinide kullanıyorum router internete çıkmama yarıyor yine başka bir router ile repeater görevi görerek sorunumuzu çözdürüyorum.

Merhaba
250-300 arası demişsin ama o fiyata alacağın ürünün sana faydası olacağını zannetmiyorum. Menzil genişleticiler modem ile arasındaki mesafeye bağlı olarak düşük yada yüksek performans verebilir. Yeni nesil wifi'de kayıp oranı az olan ürünü tercih edersen memnun kalırsın. Powerline adaptörler evdeki elektrik tesisatını kullanarak mesafe uzaklığını aşarak size kaliteli internet sunacaktır. Önereceğim sistem biraz pahalı ama ilerisi için sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.

tenda menzil genişleticiler fiyat perfonmas ürünleridir youtube de bak kararını ver

tenda menzil genişleticiler fiyat perfonmas ürünleridir youtube de bak kararını ver
Merhaba
250-300 arası demişsin ama o fiyata alacağın ürünün sana faydası olacağını zannetmiyorum. Menzil genişleticiler modem ile arasındaki mesafeye bağlı olarak düşük yada yüksek performans verebilir. Yeni nesil wifi'de kayıp oranı az olan ürünü tercih edersen memnun kalırsın. Powerline adaptörler evdeki elektrik tesisatını kullanarak mesafe uzaklığını aşarak size kaliteli internet sunacaktır. Önereceğim sistem biraz pahalı ama ilerisi için sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.
Router, repeater a göre daha performanslı olup donanım bakımından daha yeterlidir. Repeater sadece var olan wifi sinyalini tekrarlayarak evin içinde çekmeyen bölümde çekmesini sağlar başka görevi yoktur. Router ise internete çıkmanızı sağlar, repeater görevi görebilir, köprüleme yapmanıza olanak sağlar, işlemcisi daha iyidir ve ram miktarı repeater a göre bi tık fazladır bunlarda haliyle yoğun yük altında yani kullanan kişi sayısı bakımından router daha faydalı olur. Ben ikisinide kullanıyorum router internete çıkmama yarıyor yine başka bir router ile repeater görevi görerek sorunumuzu çözdürüyorum.
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim 450 TL'ye netis adlı markanin w1 modelini aldım gayet başarılı evin her yerine sinyal atabiliyor ihtiyacı olan arkadaşlara tavsiye ederim

TP-link AC1200 kullanıyorum son derece başarılı
Modem Antre de evin heryerinden full sinyal alabiliyorum
Önereceğim bir modem
Router yapmak ise son derece kolay
Aşağıdaki linkten Router moduna almayı öğrenebilirsiniz

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    103.7 KB · Görüntüleme: 1
Starter 300 Mbps 2X5DBI Cloud Vpn Wpa3 Wifi Mesh Menzil Genişletici Access Point Fiber Router

Geri