Öneri Red Magic 10 Pro

BNT | Benita

Paylaşımcı
Konular
13
Fanın içine çok fazla toz giriyor. Su geçirmezlik özelliği yok, yağmur yağarsa veya az miktarda suyla temas ederse telefon kullanılamaz hale gelir mi? Duyduğum ve gördüğüm kadarıyla ekranda kırmızı ışık sorunu var, bu doğru mu? Eğer öyleyse, neden oluyor? 1 yıllık güncelleme çok az değil mi? Ayrıca ciddi bir aşırı ısınma sorunu olduğunu duydum, bu doğru mu? Kaç yıl boyunca en yeni ve güncel oyunları gecikme veya donma olmadan çalıştırabilecek? Güncellemeler sadece 1 yıl için olsa da telefonu en az 7 yıl kullanabilir miyiz? Bypass şarj nedir anlatır mısınız? Telefonun arka kamerası ne kadar iyi? Kar yağarken fotoğraf veya video çekmek istersem hayal kırıklığına uğrar mıyım? Hangi yapay zeka özellikleri mevcut, yani gemini var mı? Şu anda GTA 5 bu telefonda 60 veya 75 FPS'de çalışıyor, kaç yıl 60-75 FPS'de çalışmaya devam edecek? Red Magic 11 Pro Tanıtılmasını mı beklemeliyim? Özel ROM'lar yüklenebilir mi? Pil ömrü kısalıyor mu? Game Space güncelleme alıyor mu? Günlük kullanım için iyi mi? 1 yıllık güncellemeler oyunları etkiler mi? Fanı nasıl temizleriz? telefonun içindeki yazılım güzel mi, bazı kullanıcılar çoğu telefonda daha önce görmediğim özelleştirmeler mevcut diyor, doğrumu? Game Space İçindeki Hile Gibi OP Özellikler Neler? Aklımdaki neredeyse tüm soruları sorduğumu düşünüyorum, umarım cevaplarsınız.
*En Baştaki Yazılan Yorum Doğrumu Acaba?*
*En Baştaki Yazılan Yorum doğrumudur sizce?* inceleme videolarına baktım çoğu kişi ısınmıyor demiş ama yorumdakiler tam tersini söylüyor. ne yapmalıyım?
telefonu sadece oyun için değil, günlük kullanım için de alacağım LÜTFEN SORULARIMI CEVAPLAYIN.

Fanın içine çok fazla toz giriyor. Su geçirmezlik özelliği yok, yağmur yağarsa veya az miktarda suyla temas ederse telefon kullanılamaz hale gelir mi? Duyduğum ve gördüğüm kadarıyla ekranda kırmızı ışık sorunu var, bu doğru mu? Eğer öyleyse, neden oluyor? 1 yıllık güncelleme çok az değil mi? Ayrıca ciddi bir aşırı ısınma sorunu olduğunu duydum, bu doğru mu? Kaç yıl boyunca en yeni ve güncel oyunları gecikme veya donma olmadan çalıştırabilecek? Güncellemeler sadece 1 yıl için olsa da telefonu en az 7 yıl kullanabilir miyiz? Bypass şarj nedir anlatır mısınız? Telefonun arka kamerası ne kadar iyi? Kar yağarken fotoğraf veya video çekmek istersem hayal kırıklığına uğrar mıyım? Hangi yapay zeka özellikleri mevcut, yani gemini var mı? Şu anda GTA 5 bu telefonda 60 veya 75 FPS'de çalışıyor, kaç yıl 60-75 FPS'de çalışmaya devam edecek? Red Magic 11 Pro Tanıtılmasını mı beklemeliyim? Özel ROM'lar yüklenebilir mi? Pil ömrü kısalıyor mu? Game Space güncelleme alıyor mu? Günlük kullanım için iyi mi? 1 yıllık güncellemeler oyunları etkiler mi? Fanı nasıl temizleriz? telefonun içindeki yazılım güzel mi, bazı kullanıcılar çoğu telefonda daha önce görmediğim özelleştirmeler mevcut diyor, doğrumu? Game Space İçindeki Hile Gibi OP Özellikler Neler? Aklımdaki neredeyse tüm soruları sorduğumu düşünüyorum, umarım cevaplarsınız.
*En Baştaki Yazılan Yorum doğrumudur sizce?* inceleme videolarına baktım çoğu kişi ısınmıyor demiş ama yorumdakiler tam tersini söylüyor. ne yapmalıyım?
telefonu sadece oyun için değil, günlük kullanım için de alacağım LÜTFEN SORULARIMI CEVAPLAYIN.
https://forum.sinetech.tr/konu/forum-baslik-acma-kurallari.1097/

1. Fanın içine çok fazla toz giriyor. Bu sorun yaratır mı?

Evet, fanlı bir soğutma sistemine sahip olduğu için zamanla toz birikebilir. Bu, fanın performansını düşürebilir ve soğutma verimliliğini azaltabilir. Fan bölgesini düzenli olarak temizlemek gerekir. Telefonunuzu kullanırken tozların girmesini en aza indirmek için temiz ve kuru bir ortamda kullanmaya özen gösterebilirsiniz.

2. Su geçirmezlik özelliği yok. Yağmur veya az miktarda suyla temas ederse telefon bozulur mu?

Red Magic 10 Pro, genellikle IP sertifikasına sahip değildir. Bu nedenle suya dayanıklı değildir. Yağmura maruz kalmak veya az miktarda suyla temas etmek bile cihazda kısa devreye neden olabilir. Bu konularda dikkatli olmanız önemlidir.

3. Ekranda kırmızı ışık sorunu var mı?

Bazı kullanıcılar, AMOLED ekranlarda kırmızı-turuncu tonlarda yoğunluk farkı (örneğin "kırmızı ışık sızıntısı") yaşadığını bildirmiştir. Bu genellikle panel kalibrasyonuyla ilgilidir. Ancak bu sorun tüm cihazlarda olmayabilir. Yazılım güncellemeleri ile düzeltilebilir.

4. 1 yıllık güncelleme çok az değil mi?

Evet, yalnızca 1 yıl yazılım güncellemesi almak, özellikle uzun vadeli kullanım planlayanlar için bir dezavantajdır. Rakip markalar genellikle 3-4 yıl güncelleme desteği sunuyor. Bu, hem güvenlik hem de yazılım optimizasyonları açısından önemli.

5. Aşırı ısınma sorunu var mı?

Red Magic cihazlar, yüksek performanslı oyunlarda ve uzun süreli kullanımlarda ısınabilir. Ancak, aktif fanlı soğutma sistemi bu sorunu en aza indirir. Yine de aşırı yük altında ısınma şikayetleri olabilir. Bu, yazılım optimizasyonu ve termal tasarıma bağlıdır.

6. Kaç yıl boyunca en yeni oyunları gecikme/donma olmadan çalıştırabilir?

Red Magic 10 Pro, üst düzey bir işlemci ve GPU ile geldiğinden, günümüz oyunlarını rahatça çalıştırabilir. Tahmini olarak 3-4 yıl boyunca en yeni oyunları yüksek ayarlarda oynamaya devam edebilirsiniz. Ancak, 7 yıl boyunca "yeni nesil oyunları" sorunsuz çalıştırması pek mümkün görünmüyor.

7. Güncellemeler sadece 1 yıl için olsa da telefonu 7 yıl kullanabilir miyiz?

Donanım açısından telefon 7 yıl boyunca çalışabilir. Ancak yazılım güncellemelerinin eksikliği, güvenlik açıklarına ve uyumsuz uygulamalara neden olabilir. Özellikle oyunlar ve grafik optimizasyonları tarafında sıkıntılar yaşanabilir.

8. Bypass şarj nedir?

Bypass şarj, oyun oynarken veya yüksek enerji tüketen uygulamalar kullanılırken bataryayı şarj etmeden cihazı doğrudan adaptörden çalıştırır. Bu özellik, aşırı ısınmayı ve pilin ömrünün azalmasını önlemek için kullanılır. Red Magic 10 Pro'da bu özellik mevcuttur.

9. Arka kamera ne kadar iyi?

Red Magic serisi, genellikle oyun odaklı bir cihaz olduğu için kamera performansı öncelikli değildir. Orta-üst düzey bir kamera performansı sunar, ancak amiral gemisi seviyesinde değildir. Kar yağışı gibi düşük ışıklı ortamlarda fotoğraf ve video kalitesi sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

10. Hangi yapay zeka özellikleri mevcut? Gemini var mı?

Red Magic cihazlar, oyun performansını artırmak için AI destekli optimizasyonlara sahiptir. Ancak "Gemini" gibi Google'ın yapay zeka modellerine destek sunup sunmadığına dair bir bilgi yok. AI özellikleri daha çok oyun ve sistem optimizasyonuna yöneliktir.

11. GTA 5 şu anda 60-75 FPS'de çalışıyor. Kaç yıl bu performansı koruyabilir?

Red Magic 10 Pro, en az 3 yıl boyunca GTA 5 gibi oyunları 60-75 FPS'de çalıştırabilir. Ancak oyunlar daha yüksek donanım gereksinimlerine sahip olmaya başladıkça bu süre azalabilir.

12. Red Magic 11 Pro'yu beklemeli miyim?

Eğer güncelleme desteği, daha iyi kamera, daha güçlü bir işlemci ve daha gelişmiş özellikler istiyorsanız Red Magic 11 Pro'yu beklemek mantıklı olabilir. Bununla birlikte, 10 Pro hâlâ çok güçlü bir cihaz.

13. Özel ROM'lar yüklenebilir mi?

Red Magic cihazlarda bootloader kilidini açarak özel ROM'lar yüklemek mümkündür. Ancak bu işlem garantiyi geçersiz kılabilir ve dikkatli yapılmalıdır.

14. Pil ömrü kısalıyor mu?

Yoğun kullanım, hızlı şarj ve yüksek sıcaklıklar pilin ömrünü hızla azaltabilir. Bypass şarj gibi özellikler bu sorunu hafifletebilir.

15. Game Space güncelleme alıyor mu?

Game Space, zaman zaman yazılım güncellemeleri alarak yeni özellikler ekleniyor veya mevcut özellikler optimize ediliyor. Ancak bu, cihazın genel güncelleme politikalarına bağlıdır.

16. Günlük kullanım için iyi mi?

Red Magic 10 Pro, oyun odaklı bir cihaz olsa da günlük kullanım için de uygundur. Ancak, tasarımının biraz büyük ve ağır olduğunu unutmamalısınız.

17. 1 yıllık güncellemeler oyunları etkiler mi?

Bir yıl sonra oyunların optimizasyonu için gerekli yazılım güncellemeleri gelmeyeceği için performansta düşüş yaşanabilir. Özellikle yeni çıkan oyunlar için sorun olabilir.

18. Fanı nasıl temizleriz?

Fanı temizlemek için basınçlı hava kullanabilir veya profesyonel bir teknik servisten yardım alabilirsiniz. Fanın içini açmaya çalışmak cihazı garanti dışı bırakabilir.

19. Yazılım güzel mi? Özelleştirme seçenekleri nasıl?

Red Magic yazılımı, diğer telefonlara kıyasla bolca özelleştirme seçeneği sunar. Özellikle Game Space, oyun deneyimini kişiselleştirmek için birçok özellik içerir.

20. Game Space içindeki OP özellikler neler?

Game Space, oyun sırasında performans artırma, ekran yenileme hızını değiştirme, dokunma hassasiyetini artırma, FPS sabitleme ve ağ optimizasyonu gibi özellikler sunar. Ayrıca bazı hile karşıtı özellikler de bulunmaktadır.

Eğer uzun vadeli güncelleme desteği ve kamera performansı sizin için önemliyse, Red Magic 11 Pro'yu beklemek daha mantıklı görünüyor. Ancak, oyun odaklı bir kullanıcıysanız Red Magic 10 Pro hâlâ güçlü bir seçenek.

Hocam soruları tane tane sorsanız cevaplamak daha kolay olurdu ve bazı sorunlar tecrübeye dayalı sorular onlara net cevap vermek ne kadar doğru olur bilemedim.

Güncelleme sorusuna gelirsek çok takılmazsanız 4 5 sene kullanırsınız şu an elimde redmi note 12 mevcut askerliğimi kktcde yaptım orada almıştım gelincede imei attım haliyle güncelleme yapamıyorum android 14 olarak kullanıyorum arayüzde ise yine geride kaldım hyperos 2 kullanıyorlar bende 1 mevcut ama sorun teşkil etmiyor.

Custom rom sorusuna gelirsek Xiaomi tabanlı bir cihaz ise son cihazlarda rom root biraz sıkıntılı bir durum bootloader kilidi açmak vs gerçekten zulüm oldu yinede net bir şey diyemiyorum.

Su dayanıklılık konusuna gelirsek sertifika yok diye takılmaya gerek yok benim cihazda suya dayanıklı değil havuza sokmuyorum ama yağmurda sıkıntı olmadı fakat o telefonda sıkıntı olabilir çünkü fan kullanıyor olabildiğince sudan uzak tutmak en mantıklısı olur.

Batarya konusunda her cihazda olduğu gibi sürekli şarj ve oyun oynarken şarjda durması elbet batarya performansını etkiler aşırı ısınma sonrasında fan altında termal ped varsa zamanla özelliğini de yitirir.

İşlemcisi günümüz oyunları için yeterli her oyunu 60 fps oynatır ama dediğim gibi şarjda oynarsanız ısınır ve performans düşüşü muhtemelen yaşanacaktır. Özellikle yaz aylarında şarjda oyun oynamak ekstra zararlıdır. Şimdilik aklımda kalan sorular bunlar o yüzden bunlara cevap verdim.

Hem oyun hem normal kullanım için hemde uygun fiyatlı telefon alacaksınız Redmi note 14 modellerine bence bir göz atın.

Ha bu arada bu telefonun asıl amacı oyun oynamak fotoğrafta sizi tatmin edeceğini düşünmüyorum gün ışığında elbet her kamera gibi işini yapar fakat şimdi sensör var sensör var onuda unutmamak lazım yani bir samsung veya iphone kamerası beklemeyin hele kaliteli kameraya alıştıysanız tahminimce net üzülürsünüz diye düşünüyorum. Yani bende samsung j8 vardı ondan redmi note 12 geçiş yaptım bunun kamera mp daha yüksek ama nedense samsung j8 kamerası bundan daha kaliteli geliyo gözüme o da dediğim gibi sensör kaynaklı olabilir ya da benim alışkanlıktanda olabilir :)

Geri