🕺 Profesyonel CV hazırlamak isteyenler buraya 🧑‍⚕

dehakan7

Müdavim
Konular
356
Şablonlarla veya kendi tasarımınızla ücretsiz CV hazırlamaya yarayan web sitesi

Üyelik istemez, para istemez , işini yapar geçer mutlaka deneyin...

1737109504082

Son düzenleme:
Bir tanede türk sitesi var cvmaker isminde tam bir dolandırıcı desem yeridir. Bir cv hazırlamak istedim ve cv hazırladım cv indirmem için 10 TL ücret istedi ve ödedim cv indirdim. Daha sonra geçenlerde bir mail atmışlar siteye abone olmuşum 199 TL abonelik ücreti istiyolar. Sorun şu ben siteye abone falan olmadım herhangi bir abone ol seçeneğini isaretlemedim kayıt olurken abone ol butonu yoktu basmadım ama abone olmuşum nasıl olmuş ise yani dikkat edin aynı mevzunun içinde kendinizi bulmayın

Bir tanede türk sitesi var cvmaker isminde tam bir dolandırıcı desem yeridir. Bir cv hazırlamak istedim ve cv hazırladım cv indirmem için 10 TL ücret istedi ve ödedim cv indirdim. Daha sonra geçenlerde bir mail atmışlar siteye abone olmuşum 199 TL abonelik ücreti istiyolar. Sorun şu ben siteye abone falan olmadım herhangi bir abone ol seçeneğini isaretlemedim kayıt olurken abone ol butonu yoktu basmadım ama abone olmuşum nasıl olmuş ise yani dikkat edin aynı mevzunun içinde kendinizi bulmayın
Geçmiş olsun kardeşim , internet tuzaklarla dolu haklısın ...

Şablonlarla veya kendi tasarımınızla ücretsiz CV hazırlamaya yarayan web sitesi

Üyelik istemez, para istemez , işini yapar geçer mutlaka deneyin...

Ekli dosyayı görüntüle 3131
Yeri gelmişken eklemek isterim, bu sitelerde de o özellik vardır muhtemelen.
CV'lerin sistemler tarafından kolayca taranabilmesi için ATS uyumlu (Applicant Tracking System) bir formatta hazırlanması gerekir. Bu tür bir format, CV'nin işverenlerin veya işe alım yazılımlarının kullandığı otomatik sistemler tarafından okunabilir ve analiz edilebilir olmasını sağlar.

ATS'nin İşleyişi

1. Başvuruların Toplanması
    • ATS, adayların başvurularını kariyer portalları, e-posta veya şirketin kendi web sitesindeki başvuru formlarından alır.
  2. CV ve Özgeçmişlerin Tarama ve Analizi
    • ATS, başvuruları otomatik olarak tarar ve belirli kriterlere göre değerlendirir. Bu kriterler genellikle:
      • Anahtar kelimeler (ilanın gerektirdiği beceriler veya pozisyon için önemli terimler),
      • Eğitim düzeyi,
      • İş deneyimi,
      • Lokasyon gibi unsurlardır.
  3. Skorlama ve Sıralama
    • ATS, başvuru sahiplerini sistemdeki anahtar kelime eşleşmelerine ve diğer kriterlere göre sıralar. En uygun adaylar en üst sırada yer alır.
  4. Aday Havuzu Yönetimi
    • ATS, başvuru sahiplerinin bilgilerini bir veri tabanında saklar. Böylece gelecekteki işe alım süreçleri için bir aday havuzu oluşturur.
  5. İletişim ve Takip
    • İşe alım ekipleri, ATS üzerinden adaylarla kolayca iletişim kurabilir. Sistem, görüşme planlama, otomatik yanıt gönderme gibi işlevler de sunar.

ATS Kullanımının Avantajları

1. Zaman Kazandırır:
    Yüzlerce başvuruyu taramak yerine, uygun adayları otomatik olarak listeleyerek zamandan tasarruf sağlar.
  2. Doğru Adayları Öne Çıkarır:
    Sistem, ilanla uyumlu adayları belirleyerek eleme sürecinde hata riskini azaltır.
  3. Verimli Organizasyon:
    Tüm aday bilgilerini tek bir yerde toplar ve düzenli bir şekilde saklar.
  4. Geri Dönüş Sağlama:
    Adayların başvurularına otomatik yanıtlar göndererek sürecin daha şeffaf ve profesyonel olmasını sağlar.

ATS'nin Dezavantajları

• Yanlış Formatlı CV'ler Elenebilir:
    ATS uyumlu olmayan bir CV, yetenekli bir adayın sistemde gözden kaçmasına neden olabilir.
  • Anahtar Kelimeye Aşırı Odaklanma:
    Bazı sistemler sadece anahtar kelimelerle eşleşme yapar, bu da sürecin daha mekanik hale gelmesine neden olabilir.

ATS Uyumlu CV İçin İpuçları

• Basit ve anlaşılır format kullanın.
  • İlanın anahtar kelimelerini dikkatlice analiz edin ve CV'nize dahil edin.
  • Tablo veya grafik yerine düz metin kullanmayı tercih edin.
  • PDF yerine Word (.docx) dosya formatını tercih edin.
ATS, işe alım süreçlerini hem adaylar hem de şirketler için daha verimli hale getirir. Ancak sistemin otomatik çalışması, adayların CV hazırlarken ATS’ye uygun davranmasını gerektirir.

Geri