Prof. Dr. Oytun Erbaş'ın sözleri sosyal medyada gündem oldu

Graveworm

Paylaşımcı
Konular
16
Prof. Dr. Oytun Erbaş'ın bir programda kullandığı ifadeler sosyal medyada tartışma yarattı. Erbaş, açıklamasında erkeklerin davranışlarıyla ilgili genelleyici ifadeler kullanarak, "Bütün erkekler otistik doğar. Hep aynı şeyleri yaparlar" dedi.

Söz konusu açıklamada erkeklerin bazı durumlara duyarsız kaldığını öne süren Erbaş, örnek olarak evle ilgili sorunlara kayıtsız kalındığını ancak araçla ilgili bir durumun daha fazla önemsendiğini dile getirdi.
Açıklamalar kısa sürede sosyal medyada yayılırken, çok sayıda kullanıcı ifadeleri eleştirdi.

Siz bu hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben hafiften katılıyor gibiyim. 🤦‍♂️🫡

erkek ve kadın meselesi değil bu karakter meselesi bu ailesinden ne görüyorsa erkek ve kız evlat aynı şeyleri devam ettiriyor. karakterin en büyük yapı taşı aile sonra eğitim ve iş geliyor. mesela karakter kasma evresinde askerlik yapmış(tam) biri ile yapmamış birisi gerçekten farklı modeller ortaya koyuyor askerlik sadece ateş etmeyi öğretmiyor sürünmeyide öğretiyor ki hayata hazır olasın çünkü mühendiste olsan sürüneceksin aile varlıklıysa bu etken değişiyor late game evresinde işlerin kolaymı zormu olacağını iş hayatın belirliyor bunun erkek olmakla bir alakası yok evi boşlayıp motoruna tapan kadınlarda gördüm çocuğu genel olarak bir boşlama konusu her iki taraf içinde var

Prof. Dr. Oytun Erbaş'ın bir programda kullandığı ifadeler sosyal medyada tartışma yarattı. Erbaş, açıklamasında erkeklerin davranışlarıyla ilgili genelleyici ifadeler kullanarak, "Bütün erkekler otistik doğar. Hep aynı şeyleri yaparlar" dedi.

Söz konusu açıklamada erkeklerin bazı durumlara duyarsız kaldığını öne süren Erbaş, örnek olarak evle ilgili sorunlara kayıtsız kalındığını ancak araçla ilgili bir durumun daha fazla önemsendiğini dile getirdi.
Açıklamalar kısa sürede sosyal medyada yayılırken, çok sayıda kullanıcı ifadeleri eleştirdi.

Siz bu hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben hafiften katılıyor gibiyim. 🤦‍♂️🫡
Allah Allah ne garip insanlar var dünyada seni kim doktor yaptı hangi üniversite mezun oldun

Takımayın. Birebirde konnuşunca eğlencelidir. Kendisi de otizmin bir türü olan asperger sendromu müzdaribidir. Zekidir diyemem ama sanırım asperger nedeniyle tıp konusunda iyi odaklınıyor. 7 defa TUS'dan derece yapıp bilmem kaçıncı uzmanlığını aldı. Komiktir. Konudan konuya zıplar. Daha önce forumda yazmıştım bizim doktorlar okumuyor gelişmeleri diye. Bu da çok iyi okuyup takip ediyor ama çok saçmalıyor :) Takılmayın. Türkiye'de böyle. Başka ülkelerde olsa tıp lisansını iptal ederler. Zaten o yüzden herkes giderken bunlar kalıyor. :)

Geri