Yardım PC açılmıyor

tıngırmıngır

Paylaşımcı
Konular
17
Desktop bilgisayar açılmıyor.
Güç tuşuna basınca çok kısa bir süre güç geliyor, fan sesini filan duyuyorum (2-3 saniye kadar sürüyor) ancak hemen kapanıyor.
Elbette bir servis yolu görünüyor.
Ancak bu kadar bilgi ile bir ön tanı koyabilirseniz nelerle karşılaşacağıma dair bir fikrim olur.
Ürün bu:
LENOVO IdeaCentre 3 90MV009QTX/AMD Athlon Silver 3050U Tower Kasa

Olası seçenekler fazla
Bios pili bitmiş olabilir.
Psu arızalanmış olabilir tam güç çekemiyodur veya çektiği gücü dağıtım yapamıyodur.
Bios güncellemesi vs yapmaya çalıştıysanız bios sorunu çıkmış olabilir.
Anakart arızası olabilir ram arızası olacağını çok düşünmüyorum öyle bi durumda kapatmak yerine çalışır vaziyette kalıyor ama ekran vs gelmiyo ve daha bir çok seçenek olabilir.

Olası seçenekler fazla
Psu arızalanmış olabilir tam güç çekemiyodur veya çektiği gücü dağıtım yapamıyodur.
Anakart arızası olabilir ram arızası olacağını çok düşünmüyorum öyle bi durumda kapatmak yerine çalışır vaziyette kalıyor ama ekran vs gelmiyo ve daha bir çok seçenek olabilir.
Teşekkür ederim.

Olası seçenekler fazla
getiri yapıyım yazsaydın final de :D :D :D

Güç tuşuna basınca çok kısa bir süre güç geliyor, fan sesini filan duyuyorum (2-3 saniye kadar sürüyor) ancak hemen kapanıyor.
Ancak bu kadar bilgi ile bir ön tanı koyabilirseniz nelerle karşılaşacağıma dair bir fikrim olur.
Ürün bu:

İşlemci gibi görünüyor. Ramleri de kontrol edin, ayrıca bip sesi geliyorsa o ses tonuna göre gogleda aratın.

Bilgisayarınızın açılıp hemen kapanması oldukça sık karşılaşılan bir sorun. Bu durumun birkaç farklı nedeni olabilir:

1. Güç Kaynağı Sorunu:

En sık karşılaşılan nedenlerden biridir. Güç kaynağınız, bilgisayarınızın tüm bileşenlerine yeterli güç sağlamayabilir veya tamamen arızalı olabilir.
Çözüm: Başka bir güç kaynağıyla denemeniz veya bilgisayarınızı tamir servisine götürmeniz gerekebilir.
2. Anakart Sorunu:

Anakartınızda bir kısa devre veya arıza olabilir. Bu durumda, bilgisayarınız güvenlik önlemi olarak kendini kapatır.
Çözüm: Bilgisayarınızı tamir servisine götürmeniz gerekmektedir.
3. RAM Sorunu:

RAM modüllerinizde bir sorun varsa, bilgisayarınız doğru şekilde başlatamaz. RAM'leri çıkarıp temizleyerek veya başka bir RAM ile deneyerek sorunu teşhis edebilirsiniz.
Çözüm: Eğer sorun RAM'den kaynaklanıyorsa, yeni bir RAM almanız gerekebilir.
4. Overheating (Aşırı Isınma):

Bilgisayarınızın içindeki bileşenler aşırı ısındığında, otomatik olarak kapanabilir.
Çözüm: Bilgisayarınızı temizleyerek, termal macununu yenileyerek veya daha iyi bir soğutma sistemi kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz.
5. BIOS Ayarları:

BIOS ayarlarınızda bir sorun varsa, bilgisayarınız doğru şekilde başlatmayabilir.
Çözüm: BIOS ayarlarınızı sıfırlayarak veya güncelleyerek sorunu çözebilirsiniz. Ancak bu işlem, bilgisayarınızın garanti kapsamından çıkmasına neden olabilir.
6. Sabit Disk Sorunu:

Sabit diskinizde bir sorun varsa, bilgisayarınız başlatma işlemini tamamlayamayabilir.
Çözüm: Başka bir bilgisayara bağlayarak veya özel bir yazılımla sabit diskinizi kontrol edebilirsiniz.
Ne yapabilirsiniz:

Bilgisayarı açmadan önce tüm harici cihazları çıkarın.
Bilgisayarı farklı bir prize takmayı deneyin.
Bilgisayar kasasını açıp içindeki tozları temizleyin.
BIOS ayarlarını sıfırlamaya çalışın (bu işlem, bilgisayarınızın modeline göre değişir).
Bilgisayarınızı güvenilir bir teknik servise götürün.
Unutmayın: Eğer bilgisayarınızın garantisi devam ediyorsa, öncelikle üretici firmasıyla iletişime geçmenizde fayda vardır.

Hangi durumlarda hemen teknik servise başvurmalısınız:

Bilgisayarınızın garantisi devam ediyorsa.
Bilgisayarınızın içinde herhangi bir sıvı dökülmüşse.
Kendiniz sorunu çözebilecek kadar bilgiye sahip değilseniz.
Önemli Not: Bilgisayarı kendiniz açıp içine müdahale etmeden önce, elektrik çarpması riskine karşı dikkatli olmanız ve gerekli güvenlik önlemlerini almanız gerekmektedir.

Bu bilgiler genel bir çerçeve sunmaktadır. Bilgisayarınızın spesifik modeli ve yaşadığınız sorun hakkında daha detaylı bilgi verirseniz, size daha özel çözümler önerebilirim.
Ürün bu:

@tıngırmıngır o kadar çok sebebi olabilir ki.

Birincisi anakartın güç aldığı kesin ki tetikleme sonrası start alıyor. Yine de takılı kablolarda veya diğer donanımda olabilecek bir sorun kısa devreye sokuyor olabilir.

İşin basit kısmı donanımsal yedekler yoksa yani şununla değiştirip bakayım bu çalışıyor mu diyecek donanım yoksa elinizde en azından tek tek ekarte edebilirsiniz.

Mesela işlemciden dolayı ise yani çalışmıyorsa kesin işaret etmeyecek olsa da mesela ramleri çıkartıp çalıştırdığınızda işlemci bip sesleri ile sinyal veriyorsa ve anakart gücü kesmiyorsa ram(leri) tek tek veya slotlarını değiştirerek yine tek tek takıp deneyebilirsiniz. Sorun ram mi işlemci mi belli edebilir. Tabi söylediğim gibi gücü kesmeyip sesli uyarı vermeye başladıysa.

Bios pilini çıkartıp bir süre bekledikten sonra tekrar takabilir veya anakart üzerinde varsa bios sıfırlama butonu veya iletkenle aktif etme yolunu seçebilirsiniz.

Harici ekran kartı varsa onu çıkartıp çalıştırabilirsiniz, sorun ondaysa dahili ekran kartı direkt aktif olmayacaksa bile bios ekranına atarak da olsa başlayabilir.

HDD'yi söküp onsuz çalıştırırsınız, kapanmaz bios ekranına atıp disk bulunamadı hatası veriyorsa sorun onda veya kablolarındadır.

Yani masaüstü olduğu için kontrolü daha kolay olacaktır.
Gerçi bu durumlarda kasayı bana bırakın derim ama şu anda diyemem tabi 😅

Söylemek her zaman yaptırmaya yetmeyebiliyor bilirsiniz ki. O yüzden tecrübeniz varsa hızlı ve anlayacak şekilde kontrollerini sağlarsınız aslında.

Kolay gelsin size 😄

Güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürün hocam ve mümkün ise gitmeden önce kasa içinin fotoğrafını çekin çünkü bazı insanlar parça değiştiriyor veya eksik takıyor arada kaynamasın zararlı çıkmayın

Hepinize teşekkürler.
Deneyimli değilim ama burada önerilen yordamlardan bir kısmını deneyebilirim. En azından arızanın ne olmadığı hakkında bir fikrim olur.

Ürün bu:

Ben de arkadaşlara benzer şeyler yazacağım ama 1 numaralı süpheli güç kaynağı. Hemen ardından da anakart gelir, varsa alternatif deneyebileceğiniz parçalar (en kolayı güç kaynağı) deneyerek emin olabilirsiniz.

Yakın zamanda bilgisayarı taşıdıysanız ramler yuvadan çıkmış vs. de olabilir. Her şeyi 1 kere çıkar tak yapmayı da deneyebilirsiniz.

Ama hiç bir tecrübeniz yoksa bilgisayarcıya gitmekten başka çareniz yok.

Şöyle bir durum da var bilginiz olsun, (kasa kullanan ve kasasının içini tanımayan üyeleredir sözüm) Son zamanlarda çok denk geldim, yeni alınan kasalara kasayı toplayan firmalar veya küçük işletmeler nedendir bilmiyorum ama "bip" sesi veren buzzer isimli minicik parçayı anakarta takmayı es geçiyorlar. Anakarttan çıkan ses ritimleri sorun için baştan uyarı verebiliyor. Mutlaka kontol edin ve yoksa satın alıp takın. Fiyatı komik bir rakamdır.

Ürün bu:

bu tür arızalarda ilk sebep harici takılı bir aygıttır herşeyi çıkartıp açmayı deneyin açılmıyorsa o zaman sorun kasa içi aygıtlardadır ona da bilen birisi yakından bakması gerekir

en basitinden Ram ve ekran kartını çıkartıp yuvaları temizleyin. İşlemcinin termal macununu yenileyin. Kasada sadece mouse ve klavye takılı vaziyette açın. Açılmazsa sorun büyük ihtimalle anakart veya powerdadır

Konuyu görüntüleyenler

Geri