PC Açarken 2 İşletim Sistemi Hatası Çözümü

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
213
Bilgisayarı açarken 2 farklı işletim sistemi karşınıza çıkabilir. Bu genellikle yeni format atılması sırasında yanlış diske yükleme yapılmasından kaynaklıdır. Bunu düzeltmenin yolu var.

1. ADIM
İlk önce varsayılan işletim sistemini değiştireceksiniz.

Bunun için masaüstünde "Bilgisayar"a sağ tıklayıp Özellikler‘i seçin. Açılan pencerede sol taraftan Gelişmiş sistem ayarları bağlantısına tıklayın. Açılan pencerede Gelişmiş sekmesini seçtikten sonra Başlangıç ve Kurtarma başlığı altındaki Ayarlar butonuna tıklayın. Varsayılan işletim sistemini dilediğiniz gibi ayarladıktan sonra kaydedip çıkın.

(Hatta bu bölümde işletim sistemi seçme süresini kaldırabilirsiniz)

Şimdi işletim sistemini silebiliriz.

2. ADIM
Başlat Menüsü arama satırına msconfig yazıp "Enter"a basın. Eğer Windows 8 işletim sistemi ile giriş yaptıysanız bunu çalıştır’ı açıp yazın.

Açılan pencerede Önyükleme sekmesini açın. Silmek istediğiniz sistemi seçili bıraktıktan sonra "Sil" deyin. Ardından Tüm önyükleme ayarlarını kalıcı yap kutusunu işaretledikten sonra Tamam deyin.

3. ADIM
Son olarak "Bilgisayar"a sağ tıklayıp Yönet dedikten sonra açılan konsoldan Disk yönetimini seçin. Biraz önce sildiğiniz işletim sisteminin kurulu olduğu bölüntüye sağ tıklayın ve Biçimlendir deyin.

İşlem tamamlandığında 2. işletim sisteminiz sorunsuzca kaldırılmış olacak.

Geri