Oyun Bilgisayarı Önerisi

Tulpar T7 V20.6.2 17,3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
bu cihaz hakkındaki düşüncelerinizi ala bilimiyim. olumsuz ise bu ayarda oyun bilgisayarı önerilerinizi beklerim şimdiden teşekkürler.

Ürün fiyatına göre diğer seçeneklere yönelebilirsiniz.
Monster her ne kadar tercih edilen markalardan birisi olsa da genel olarak çok sesli çalışması ve bir süre sonra sorun yaşatması gibi şikayetlerle çıkabiliyor karşımıza.
Bu ürün sayfasında tek bir yorum var ve memnun kullanıcı ama yine de şarj ve ses konusunda şikayetçi.

Gerçi oyun oynayan birisinin şarj şikayeti pek mantıklı değil yüksek güç tüketiminden dolayı ama normal kullanımda harici grafik ile devam ediyorsa yine çabuk bitecektir. Oyun harici dahili grafik işlemci ile devam etmek genel olarak şarj konusunda daha iyidir ama bahsettiği sorun bu şekilde de olabilir.

Yani istiyorsanız elbette monster marka olabilir ama yine de alternatifler olarak:

MSI KATANA 17 B13VEK-1035XTR Dizüstü Bilgisayar, Core I7-13620H, 17.3 FHD 144Hz, 16GB RAM, RTX4050 GDDR6 6GB, 512GB SSD, DOS

- 43.383 TL

İşlemci olarak bir tık altı olsa da kullanırken farkını anlamanız zor olur.
DDR5 ram olması ve MSI kalitesi. Kullanıcı geri dönüşleri de bu bilgisayar için oldukça tatmin edici duruyor.
Elbette oyun için düşünüyorsanız 16GB ram şu an için yeterli olsa da HDD konusunda ilave yapmanız gerekecektir. 2 adet m.2 slotu var çünkü.
Ram slotu da 2 adet ama gelen hali 2x8 mi tek 16 mı bilemiyorum fakat performans anlamında 2x8 olması muhtemeldir. Maksimum 64 GB desteklediği yazıyor.

Ayrıca fiyata da muhtemel yansıyan durum sizin gösterdiğiniz Rtx 4060 bu ise Rtx 4050 (105w)

Elbette ekran boyutu da gösterdiğiniz ürün gibi 17.3". Siz de benim gibi büyük ekranlı laptop seviyorsunuz sanırım :)

Eğer fiyat konusunu göze alırsanız değerlendirebilecek bir bilgisayar. Sizi üzmez diye düşünüyorum.

MSI KATANA 17 B13VFK-1037XTR Dizüstü Bilgisayar, Core I7-13620H, 17.3 FHD 144Hz, 16GB RAM, RTX4060 GDDR6 8GB, 1TB SSD, DOS

- 55.700 TL

Hemen hemen aynı özelliklere sahip monster ile ama ram teknolojisi DDR5. Fiyat farkı markadan da geliyor.

Sizin gösterdiğiniz ile benim önerilerim arasında kesinlikle farklar var. Fiyatlar sitelere göre farklılık gösterecektir de.

Gösterdiğiniz ürünün fiyatına göre elimdeki diğer seçenekler sadece bunlar olsaydı tercihimi MSI yönünde kullanırdım. Tabi tercih meselesi bu.

Benim önerilerimi inceleyin ama diğer arkadaşları da bekleyin. Kesinlikle satın almanız konusunda yönlendiremem. İçinize sineni seçmelisiniz.

Bir detay da ekran kartları arasındaki fark. Monster için 115+25 güç ile bir RTX 4060 varken benim önerdiklerimde ise 105W 4050 ve 4060 var.
Bu ekran kartı açısından bakılması gereken bir fark.

Yine de özetlersem ödeyeceğim miktar bu aralıkta ise ve önümde MSI seçeneği varsa (17.3 için) monsteri tercih etmezdim.

Daha iyi bir ekran kartı ya da aynı özelliklerde 15.6" ekran isterseniz alternatifleriniz çoğalabilir.

Mesela;
MSI CYBORG 15 A13VF-893XTR 44.300 TL
MSI CYBORG 15 A13VF-894XTR 48.000 TL
ASUS TUF GAMING F15 FX507VI-LP097 54.099 TL (RTX 4070)
..

Dediğim gibi mutlaka diğer gelecek yorumları da dikkate alın.
Şimdiden ne alırsanız alın iyi günlerde kullanmak nasip olsun.

Uzun olduysa yazım kusura bakmayın.

Tulpar T7 V20.6.2 17,3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
bu cihaz hakkındaki düşüncelerinizi ala bilimiyim. olumsuz ise bu ayarda oyun bilgisayarı önerilerinizi beklerim şimdiden teşekkürler.
Oyun keyif işi. Bende önceden notebook bakıyordum her yönden kullanırım mantığı ile.
Sonra masaüstü almaya karar verdim. İyi ki kararımdan dönmüşüm. Oyun oynayacaksan kesinlikle masaüstü almanı tavsiye ederim.

57000 tl ye 4060 ekran kartlı bir pc almak ne bileyim inanılmaz geliyor bana. Masaüstünde 4070-4080 süper kartlar alırsın bu fiyatlara.

Geri