Ofis ağına vpn ile bağlanmak

sorgumurat

Üye
Konular
1
Merhaba,

Konunun detayı şöyle; ofiste statik IP ile giriş yaptığımız resmi siteler var ve evde bu sitelere bağlanıp çalışmam lazım. Bir site to client vpn ağı kurmam gerektiğini yaptığım araştırmalarda öğrendim. Ancak böyle bir ağı kurmak için izleyeceğim yolu tam olarak anlatan bilgiye ulaşamadım. Ofiste bir bilgisayar açık kalması durumu yok. Ofiste açık herhangi bir bilgisayar olmadan bu bağlantıyı kurmam lazım. Bu işlem için almam gereken donanımlar ve kurulumu için bilgi verebilecek arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

@sorgumurat senin için en doğru çözüm, site-to-client VPN (genellikle "remote access VPN" olarak da adlandırılır) kurarak evden ofis ağına şifreli ve güvenli bir şekilde bağlanmak. Statik IP gereksinimi olan resmi sitelere ofis üzerinden erişim sağlandığı için, evden bağlandığında da o IP’den çıkman gerekiyor. Bu da VPN ile mümkün.
Aşağıda adım adım ne yapman gerektiğini, hangi donanım ve yazılım opsiyonların olduğunu anlatıyorum:

1. İHTİYAÇLARIN​

Ofis Tarafında​

• Statik IP'li bir internet bağlantısı
  • VPN destekli bir modem/router veya harici bir VPN cihazı (örneğin: MikroTik, Ubiquiti, FortiGate, DrayTek, TP-Link Omada vb.)
  • Port yönlendirme desteği (NAT Port Forwarding)
Eğer ofis modeminde VPN özelliği yoksa, ek bir router alman gerekir. Bu router’ı modemin DMZ'sine atar ya da port yönlendirme ile VPN trafiğini ona geçirirsin.

Ev Tarafında​

• Bilgisayar (Windows/macOS/Linux fark etmez)
  • VPN istemci yazılımı (OpenVPN, WireGuard, L2TP/IPSec gibi)

2. AŞAMA AŞAMA YAPILACAKLAR​

🔹 A. VPN Router Kurulumu (Ofis)​

1. Uygun bir VPN router edin (örneğin):
    • MikroTik hEX veya hAP serisi
    • TP-Link ER605
    • DrayTek Vigor serisi
    • Ubiquiti UniFi Security Gateway (daha pahalı ama güçlü)
    • OpenWRT destekli router (bütçe dostu, ama kurulum teknik bilgi ister)
  2. Cihazı kur, statik IP’yi tanımla.
  3. VPN protokolünü seç (OpenVPN önerilir):
    • L2TP/IPSec (daha kolay ama bazen NAT sorunları olur)
    • OpenVPN (en yaygın ve güvenli)
    • WireGuard (yeni nesil, çok hızlı ama her cihaz desteklemeyebilir)
  4. VPN kullanıcıları oluştur.
  5. Gelen bağlantılar için port yönlendirme yap (örneğin OpenVPN için UDP 1194).
  6. Güvenlik duvarı ayarlarını kontrol et (VPN bağlantısına izin verilmeli).

🔹 B. VPN Client Kurulumu (Ev)​

1. Bilgisayarına OpenVPN Client (veya kullandığın protokole uygun istemci) kur.
  2. Ofisten alacağın .ovpn veya ayar dosyasını bu cihaza yükle.
  3. VPN'e bağlan ve IP adresini kontrol et ( gibi bir siteyle, ofis IP’si görünüyor olmalı).
  4. Artık statik IP isteyen resmi site seni “ofisteymiş” gibi görecektir.

EK BİLGİLER​

• Yazılım tabanlı çözüm istiyorsan: Raspberry Pi gibi küçük bir cihazı VPN sunucusu olarak yapılandırabilirsin.
  • Uygun fiyatlı çözüm: TP-Link ER605 gibi VPN destekli router'lar 50–100 USD arasında.
  • Güvenlik: VPN sunucunu mutlaka güçlü bir şifre ve mümkünse sertifika tabanlı doğrulamayla koru.
  • Alternatif çözüm: Eğer modem destekliyorsa modem üstünden L2TP/IPSec kurulumu da yapılabilir, ama genellikle sınırlı özellik olur.

Özet Yol Haritası​

1. VPN destekli router al → ofise kur
  2. Statik IP ve port yönlendirme ayarlarını yap
  3. VPN kullanıcılarını oluştur
  4. Evdeki bilgisayara VPN client kur
  5. Bağlan, IP kontrol et, sitelere eriş

cevap için çok teşekkür ederim. Bu kadar detaylı anlatım ile çözerim büyük ihtimalle. Önce router temin edeyim sonrasında anlatımlara göre ilerlerim.

tplink er605 router aldım. dmz ile modeme tanımladım. router da vpn ağ oluşturdum. ancak bir türlü uzak pc den bağlantı olmadı. uzak pc de bağlanmak istediğimde aşağıdaki hata geldi. tanımlama aşamasında yanlış birşeyler yapıyorum sanırım. nasıl çözerim bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

2025 07 26 12 52 52

Geri