Next Ye-58GFSG8 Tv Kanal Bilgi Barı Ayarları

Karisma61

Üye
Konular
1
Arkadaşlar iyi çalışmalar. Bu google/android tv özellikli televizyonu yeni aldım. Kanal geçişleri sırasında ekranda görünen bilgi bar'ının üst tarafta da değil de alt tarafta görünmesini ve 5 saniye ekranda kalma süresini de 1 saniyeye düşürmek için ayar var mı. Geliştirici özellikleri açık.

Ekli dosyalar

• 1757918697435.jpeg
    1757918697435.jpeg
    7.6 KB · Görüntüleme: 56
Arkadaşlar iyi çalışmalar. Bu google/android tv özellikli televizyonu yeni aldım. Kanal geçişleri sırasında ekranda görünen bilgi bar'ının üst tarafta da değil de alt tarafta görünmesini ve 5 saniye ekranda kalma süresini de 1 saniyeye düşürmek için ayar var mı. Geliştirici özellikleri açık.
Başlığınızı kurallara uygun şekilde düzeltiniz. Aksi taktirde uyarı alacaksınız.
1- Doğru Konu Açmak: Yeni konu açarken, konu başlığı ve mesaj içeriği açıklayıcı olmalıdır. Eğer başlık tüm mesajı içeriyor veya mesajın içinde yeterli detay verilmiyorsa, konu kilitlenebilir ya da silinebilir.
3- Başlık Seçimi: Konu başlıkları açıklayıcı ve anlamlı olmalıdır. “Yardım”, “Acil”, "m3u", "Cloudstream" gibi belirsiz ve tek kelimeden oluşan başlıklar yasaktır. Tamamı BÜYÜK harflerden oluşan başlık kullanımı yasaktır. Açıklayıcı başlıklar konunuzun görünürlüğünü artırır.

Next YE-58GFSG8, 58 inç (147 cm) QLED panel, 4K UHD çözünürlüklü ve Google TV (Android TV) işletim sistemine sahip bir televizyon modelidir 📺✨.

Bu tür Android TV/Google TV cihazlarında uydu/kablo kanallarını izlemek için genellikle Android TV’nin Live Channels uygulaması veya benzeri bir dahili TV uygulaması kullanılır 📡📺.

Kanal değiştirdiğinizde ekranın üstünde kısa süreliğine görünen bilgi çubuğu (kanal adı, program bilgisi, vb. gösterimi) bu sistem arayüzünün bir parçasıdır ℹ️🖥️.

Yani bu bilgi çubuğunun konumu (üst veya alt) ve görüntülenme süresi, Android TV işletim sisteminin veya üretici tarafından geliştirilen yazılımın belirlediği sabit özellikler arasındadır 🔒⏳.

Kullanıcının menülerde bulup değiştirebileceği bir “bilgi çubuğu ayarı” Android TV standartında yoktur ❌😅.

Android TV/Google TV’de Bilgi Çubuğu Özelleştirme ⚙️💡

Android TV (Google TV) işletim sisteminde, kanal değiştirildiğinde bilgi çubuğu gösterimi Live Channels uygulaması üzerinden sağlanır 📺➡️ℹ️.

Bu uygulama veya ilgili TV giriş servisinden (TvInputService) sorumlu yazılım, kanal bilgilerini bir katman (overlay) olarak ekrana çizer 🎨🖌️.

Bu katmanın konumu ve ne kadar süre görüneceği, uygulamanın kaynak kodu veya firmware içindeki sabit değerlerle belirlenmiştir 🔧📑.

Kullanıcı arayüzünden bu değerlerin değiştirilmesi için bir seçenek genellikle sunulmaz 🚫🛑.

Örneğin, benzer Android TV/tuner cihazlarıyla ilgili forumlarda kullanıcılar “Kanal bilgi barı değiştirme fonksiyonu asla yok, ömür boyu aynı … mecbursunuz” şeklinde şikayet etmektedir 💬😬.

Yani fiiliyatta pek çok kullanıcı, yayın cihazlarının bilgi çubuğunun yerini veya varsayılan görünme süresini değiştirecek bir ayar bulamamıştır 🤷‍♂️❌.

Bunun anlamı şudur: Next televizyonunuz da dahil olmak üzere, Android TV/Google TV tabanlı kutularda bilgi çubuğunu alttan göstermek veya otomatik kapanma süresini kısaltmak için ön tanımlı bir sistem ayarı yoktur ❗🛑.

Mevcut Ayarlar ve Geliştirici Seçenekleri 🛠️💻

Next YE-58GFSG8’in Ayarlar menüsü veya Geliştirici Seçenekleri kısmında, bilgi çubuğu konumunu veya süresini ayarlamaya yönelik herhangi bir seçenek bulunmamaktadır ⚙️❌.

Geliştirici Seçenekleri, Android işletim sisteminde uygulama geliştiricilerine yönelik performans ve hata ayıklama araçları sunar 👨‍💻🔍.

Örneğin USB hata ayıklama (ADB debugging) açma/kapama, ekran animasyon hızlarını ayarlama, GPU profilleme ve benzeri seçenekler bu menüde yer alır 💻⚡.

Bu seçeneklerin amacı sistem davranışını profil çıkarmak, hataları tespit etmek veya genel performansı incelemektir 🔎📊.

Bilgi çubuğunun konumunu değiştirmek veya gösterim süresini kısaltmak gibi bir yapılandırma, bu kapsamda yer almaz 🚫🛑.

Kısacası, geliştirici modunda bile Android TV’nin canlı yayın uygulaması veya işletim sistemi tarafından oluşturulan bilgi banner’ının yerini/süresini değiştirmenin kullanıcı düzeyinde bir yolu yoktur 🙅‍♂️❌.

Sonuç olarak, Next YE-58GFSG8’de kanal değiştirirken ekranda görünen bilgi çubuğunun ekranın üstünde görünmesi ve varsayılan 5 saniyelik sürede kalması sistem tasarımının bir parçasıdır 🎯🖥️.

Kullanıcı menülerinde bu öğenin alt tarafa alınması ya da gösterim süresinin 1 saniyeye indirilmesi için bir ayar mevcut değildir ❌⏱️.

Televizyonunuzun yazılımını özelleştirmek veya alternatif firmware yüklemek (örneğin root erişimi ile sistem uygulamaları üzerinde değişiklik yapmak) teorik olarak bir seçenek olabilir, ancak bu tip işlemler karmaşık, garantiyi geçersiz kılan ve teknik riskler taşıyan işlemlerdir ⚠️🛑.

Geliştirilmiş bir yazılım güncellemesi gelmedikçe ve Next tarafından özel bir ayar sunulmadıkça, mevcut haliyle bilgi çubuğu konumu ve süresi kullanıcı tarafından değiştirilemeyecektir 🔒🖥️.

Özet: Ne yazık ki Next YE-58GFSG8 modelinde bilgi çubuğunu alta taşımak veya otomatik kaybolma süresini kısaltmak için kullanıcı ayarı yoktur ❗😔.

Bu, Android TV/Google TV sisteminin sınırlamasıdır ve kaynaklarda da bu yönde bir ayar bulunmadığı vurgulanmaktadır 📚💡.

Son düzenleme:

Geri