Next Start Pro 4K Çözünürlük Sorunu (Sadece 480p destekliyor)

Goke

Üye
Konular
1
Selamlar. Bir kaç ay önce Amazon'dan aldığım cihazım bugüne kadar LG 4K TV ile sorunsuz çalışıyordu. Fakat bugün birden bire sadece 480p (720x480) desteklemeye başladı. Cihazın kendi ayarlar kısmında ve AIDA64 de de sadece bu çözünürlük seçeneğinin olduğunu gördüm. Neden kaynaklanıyor olabilir? Çözüm önerisi olan varmıdır?WhatsApp Image 2025 09 13 at 144344 8a7cb34aWhatsApp Image 2025 09 13 at 144345 9503e5db

Kimse cevap yazmamış ben yazayım.senin için önemli bir şeyler yoksa cihazı sifirlamani öneririm.ayarlar kısmından.

Markayı sevmesem de, şikayetler de abartılı. Son şikayet, kumanda pilinin değişmesiyle çözülmüştü mesela

Mesela Ben Cok Memnunum Next My Box"Dan Elektronik İside Biraz Sans İsi @Sinetech Hocamizin İlk Tanitim Yaptigi Cihaz Next My Box"Di

Cihazinizda Algilama Sorunu Var Onerim İlk Olarak Hdmi Kablonuzu Degistirmenizdir Kaliteli Bir Hdmi Kablosu Alip Deneyin İlk Olarak Belki Sorun Hdmi Kablonuzdan Olabilir.Kablolar Ozelligini Kaybettiyse Gonderecegi Frekans Sinyal Degerleri Dusecegi Daha Az Sinyal Gonderecegi İcin Bu Sorun Olabilir.
2.Onerim @nurxc Hocamizin Soylemis Oldugu Yontemi Denemenizdir
3.Onerim Cihazinizin Veya Tv"Nizin Guncellemeleri Varsa Yapmaniz
Sonuclari Soylerseniz Herkese 1Faydasi Olabilir.

Yok yok öyle değil arkadaşlar cihaz da sorunlar var belli. Bir değil iki değil bir sürü şikayet duyuyorum. Ben 1. Nesil mi box almıştım tam 5 sene tık demeden kullanmıştım sonra sattım komple Android TV 'ye geçtim. Hatta bu TV bile 2 yıl oldu bana mısın demedi son çözünürlükte akıyor gidiyor maşaAllah. Uzun lafın kısası bazı cihazlar vardır tam olmamıştır tamamlanamamıştır. Next'te onlardan bir tanesi galiba. Çünkü dediğim gibi çok şikayet var maalesef.

Sorunum çözüldü. Öneri yazan arkadaşlara teşekkürler. TVnin HDMI çıkışını değiştirdim sorun düzeldi. Sanırım tvnin hdmi çıkışında bir arıza var. Bu arada cihazı da son sürüme güncelledim ama sıfırlama yapmadım. Çünkü tüm programlaraı yeniden kurmak zor geliyor. Şimdilik sıkıntı yok. Olursa bakarım.

Sorunum çözüldü. Öneri yazan arkadaşlara teşekkürler. TVnin HDMI çıkışını değiştirdim sorun düzeldi. Sanırım tvnin hdmi çıkışında bir arıza var. Bu arada cihazı da son sürüme güncelledim ama sıfırlama yapmadım. Çünkü tüm programlaraı yeniden kurmak zor geliyor. Şimdilik sıkıntı yok. Olursa bakarım.
Sorunun Duzelmesine Sevindim Kardesim Sorunun Hdmi Kablosundan Olabilecegini Soyleyen Bendim Ayni Sey Benimde Basima Gelmisti Ps3" Un Hdmi Kablosunu Sokup Next My Boxa Takinca Duzelmisti Sorun Bazi Arkadaslarimiz Markayi Kotuluyor Yanlis Yapiyorlar Birkac Arizali Cihaz Olabilir Veya Bunun İcin Cok Yorum Yapanlar Olabilir Herkesin Goruslerine Saygim Var Lakin Fiyat Ve Performansa Gore Kiyaslama Yapacak Olursak Piyasadaki En İyi En Saglam Cihaz Next Bence
Bende Next My Box Var @Sinetech Hocamizin İlk Tanitim Yaptigi Cihazdi Bu Youtube Kanalindan Onu İzleyip Tavsiye Ettigi Bir Cihazdi İyikide Almisim 64 Gblik En Hizlilarindan Sd Kart Taktim İnca Mouse Taktim Adb Tv App Menegerle Orjinalinden 1280 x 720 P 213 Dpi Olan Ozelligini 1920 x 1080 P 319 Dpi Olarak Ayarladim Aida 64" De 1280 x 720 P Olan Cozunurluk Degerlerini 1920 x 1080 P Olarak Yazdigini Gordum + Goruntu Kaliteside Eskisine Gore Cok Asiri Farketti.+ Real Racing 3 Oyunu Kurup Joypedle Bu Cihazda Donma Kasma Olmadan Oynayabilirsiniz Bu Markayi Ve Bu Cihazi Kotuleyen Arkadaslara Duyurulur Hemen Genelleme Yapmayalim Bir Kisi Soyledi Diye İyide Olmaz Kotude Bazi Seyleri Kendimiz Tecrube Ederek Ogrenebiliriz.Amacim Sadece Yardimci Olmak.
Saygilarimla.Kargo1975.

Sorunun Duzelmesine Sevindim Kardesim Sorunun Hdmi Kablosundan Olabilecegini Soyleyen Bendim Ayni Sey Benimde Basima Gelmisti Ps3" Un Hdmi Kablosunu Sokup Next My Boxa Takinca Duzelmisti Sorun Bazi Arkadaslarimiz Markayi Kotuluyor Yanlis Yapiyorlar Birkac Arizali Cihaz Olabilir Veya Bunun İcin Cok Yorum Yapanlar Olabilir Herkesin Goruslerine Saygim Var Lakin Fiyat Ve Performansa Gore Kiyaslama Yapacak Olursak Piyasadaki En İyi En Saglam Cihaz Next Bence
Bende Next My Box Var @Sinetech Hocamizin İlk Tanitim Yaptigi Cihazdi Bu Youtube Kanalindan Onu İzleyip Tavsiye Ettigi Bir Cihazdi İyikide Almisim 64 Gblik En Hizlilarindan Sd Kart Taktim İnca Mouse Taktim Adb Tv App Menegerle Orjinalinden 1280 x 720 P 213 Dpi Olan Ozelligini 1920 x 1080 P 319 Dpi Olarak Ayarladim Aida 64" De 1280 x 720 P Olan Cozunurluk Degerlerini 1920 x 1080 P Olarak Yazdigini Gordum + Goruntu Kaliteside Eskisine Gore Cok Asiri Farketti.+ Real Racing 3 Oyunu Kurup Joypedle Bu Cihazda Donma Kasma Olmadan Oynayabilirsiniz Bu Markayi Ve Bu Cihazi Kotuleyen Arkadaslara Duyurulur Hemen Genelleme Yapmayalim Bir Kisi Soyledi Diye İyide Olmaz Kotude Bazi Seyleri Kendimiz Tecrube Ederek Ogrenebiliriz.Amacim Sadece Yardimci Olmak.
Saygilarimla.Kargo1975.
Teşekkürler kardeşim. Cihazdan ben de memnunum genel olarak. Hatta daha önceki versiyonundan da(Pro olmayan) almıştım. O da sorunsuz çalışıyor. Benden gören 4-5 arkadaşımda aynı cihazdan aldılar. Onlar da memnun.

Cihazın kutusundan çıkan HDMI kabloyu kullanıyorum. Sıkıntı kabloda değil benim kullandığım LG TV'nin HDMI portundaymış. Portu değiştirince sorun düzeldi.

Teşekkürler kardeşim. Cihazdan ben de memnunum genel olarak. Hatta daha önceki versiyonundan da(Pro olmayan) almıştım. O da sorunsuz çalışıyor.
Cihazın kutusundan çıkan HDMI kabloyu kullanıyorum. Sıkıntı kabloda değil benim kullandığım LG TV'nin HDMI portundaymış. Portu değiştirince sorun düzeldi.
Oncelikle Cok Tesekkur Ederim Kardesim Bu Tarz Cihazlarda Basina Boyle Bir Durum Gelen Olursa Konudan İstifade Edebilirler.Amacimiz Burada Herkese Yardimci Olmaya Calismak.Kolay Gelsin Kardesim.Saygilarimla.
Not=Önerim,Kutudan Cikan Hdmi Kablolari En Ucuz Yollu Oluyor.Kullanmayin Tv"Nizin Veya Android Box"İnizin Hdmi Portlarini Bozabilir Kaliteli Bir Hdmi Kablosu İle Baglayin Cihazlarinizi.Sorun Yasamassiniz.

Son düzenleme:

Geri