IronWolfTamga
Müdavim
Merhaba
Ta WindowsXP'li yıllardan beri her temiz kurulumdan sonra kurduğum yazılım ücretsiz olmuş.
Yazılımın Ücretsiz Oluşu Hakkında Bilgilendirme :
Kaynak :
İndirme Linki :
ÖNEMLİ NET AÇIKLAMA :
Yanlış veya aşırı ayarlanmış bass, volume veya ekolayzer değerleri, özellikle dahili hoparlörlerde ve eski ses kartlarında fiziksel hasara yol açabilir. Bu durum, hem dizüstü hem de masaüstü sistemlerde mümkün. Örnek olarak eski dizüstü bilgisayarımda hoparlör diyaframlarının bozulduğunu bizzat gördüm.
Yani DFX/FxSound kullanırken şunlara dikkat etmek gerekiyor:
Sistemin dahili ses sistemini nasıl koruyacaksınız.Aşağıdaki benim yöntemimi benimseyin emin olun zararlı çıkmazsınız.
Kullanmaktan asla vazgeçmedim.Çünkü gerçekten ses kalitesini artırıyor, özellikle notebook-pc'de...

Ta WindowsXP'li yıllardan beri her temiz kurulumdan sonra kurduğum yazılım ücretsiz olmuş.
Yazılımın Ücretsiz Oluşu Hakkında Bilgilendirme :
Resmî Açıklamanın Türkçesi (özeti)
“FxSound, artık %100 ücretsiz ve kısıtlama olmadan herkese açık.”
Daha önce ücretli olan FxSound Pro sürümü — artık ücretsiz hale getirildi. Tüm “preset”ler, EQ & efekt ayarları, önceden yalnızca lisans sahibi olanlara açık olan özellikler, artık ücretsiz erişime açıldı. Mevcut Pro abonelikleri iptal edilmiş; son 7 gün içinde abonelik yapanlara iade yapılacağı belirtiliyor.
Kaynak :
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
İndirme Linki :
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
ÖNEMLİ NET AÇIKLAMA :
- Artıları:
- Ses Kalitesi Artışı: EQ, Bass Boost, 3D Surround ve diğer efektlerle müzik ve oyun seslerinde belirgin iyileşme sağlar.
- Özelleştirilebilir Ayarlar: Preset’ler ve manuel ayarlar sayesinde kişisel zevkine göre ses düzenleme yapabilirsiniz.
- Kolay Kullanım: Basit arayüzü sayesinde hızlı ayar değişiklikleri mümkündür.
- Güncel Sistem Desteği: Windows 10/11 ile uyumlu; modern donanımlarda stabil çalışır.
- Ücretsiz Sürüm: Yeni FxSound sürümü artık tamamen ücretsiz ve kısıtlamasız.
- Geniş Uyumluluk: Kulaklık, hoparlör veya harici ses kartları ile çalışabilir.
- Eksileri:
- Donanım Yükü: Özellikle eski dizüstü veya düşük özellikli sistemlerde CPU kullanımı artabilir.
- Uyumluluk Sorunları: Bazı eski uygulamalar veya oyunlarla çakışmalar yaşanabilir.
- Geçici Ses Hataları: Özellikle eski sürümlerde ilaç veya patch kullanılmış sistemlerde bozulmalar olabilir.
- Lisans / Özellik Farkları: Eski ücretli lisansın bazı eski sürüm avantajları yeni ücretsiz sürümde birebir olmayabilir.
- Sistem Başlangıcında Açık Kalma: Arka planda sürekli çalıştığı için sistem açılış sürelerini hafifçe uzatabilir.
Yanlış veya aşırı ayarlanmış bass, volume veya ekolayzer değerleri, özellikle dahili hoparlörlerde ve eski ses kartlarında fiziksel hasara yol açabilir. Bu durum, hem dizüstü hem de masaüstü sistemlerde mümkün. Örnek olarak eski dizüstü bilgisayarımda hoparlör diyaframlarının bozulduğunu bizzat gördüm.
Yani DFX/FxSound kullanırken şunlara dikkat etmek gerekiyor:
Hoparlör veya kulaklık kapasitesini aşan bass/volume ayarlarından kaçın.
Özellikle dizüstü dahili hoparlörlerinde aşırı “bass boost” veya yüksek EQ frekansları kısa sürede fiziksel hasara yol açabilir.
Harici ses sistemleri veya yüksek kaliteli kulaklık kullanmak riski azaltır.
Deneme-yanılma yerine, önceden belirlenmiş güvenli preset’leri kullanmak daha güvenlidir.
Sistemin dahili ses sistemini nasıl koruyacaksınız.Aşağıdaki benim yöntemimi benimseyin emin olun zararlı çıkmazsınız.
- Kulaklık Kullanımı:
Dahili hoparlöre fiziksel yük binmediği için zarar riski sıfıra yakın. Ayrıca EQ ve bass ayarlarını daha güvenli uygulayabilirsiniz. - USB / AC Adaptörlü Harici Hoparlörler:
Harici hoparlörler kendi güç kaynağına sahip olduğu için aşırı bas ve yüksek sesler dahili sisteme zarar vermez. USB bağlantısı ile plug-and-play kullanım sağlar. - Ses Kalitesi ve Güvenlik Dengesi:
Hem yüksek ses hem de bass boost uygulayabilir, DFX/FxSound ayarlarını rahatça deneyebilirsiniz. Dahili hoparlörlerin ömrü korunur.
Kullanmaktan asla vazgeçmedim.Çünkü gerçekten ses kalitesini artırıyor, özellikle notebook-pc'de...

Son düzenleme: