Graveworm
Paylaşımcı
- Konular
- 21
Sevgili Sinetech ailesi, ilk önce yepyeni sağlık bölümümüz hayırlı uğurlu olsun. Yıllardır çektiğim şu hastalığı burada, biraz yapay zeka yardımıyla sizlere açıklamaya çalışacağım ve araştırarak bulduğum yöntemlerin Migren'e iyi gelip gelmediğini anlatmaya çalışacağım. Tabi ki bunun için doktora gittim, MR'lar çekildi vs... Eğer çok şiddetlenirse 2 tane ilacım var fakat normal şartlarda ilaçsız az da olsa geçirebiliyorum.
Migren, şiddetli ve tekrarlayan baş ağrılarıyla kendini gösteren nörolojik bir rahatsızlık olarak biliniyor. Çoğunlukla başın tek tarafında hissedilen ve zonklayıcı karakterde olan migren ağrıları, saatler hatta günler sürebiliyor ve günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Bende genellikle 1.5 gün falan sürüyor. İlk gün zombi gibi dolanıyorum etrafta, ikinci gün ise, ilk gün ağrıyan yer ağrıyor.
Gelelim Migren neden olur sorusuna;
Migrenin kesin nedeni net olarak bilinmemekle birlikte, atakları tetiklediği düşünülen bazı faktörler bulunuyor:

Migrenin Görülebilen Belirtileri
Migren belirtileri kişiden kişiye değişebilmekle birlikte en sık görülenler şunlardır:
Migren Tedavi Çeşitleri
Migren tamamen iyileştirilebilen bir hastalık olmasa da farklı yöntemlerle kontrol altına alınabiliyor:
Benim bulduğum çözümler ise;
Soğuk Tedavisi
Başıma ve gözlerime buz koyuyorum, biraz rahatlıyor.
Karanlık
Uyku gözlüğümü taktıktan sonra her şey daha güzel oluyor.
Migren Taşı
İçerisinde bulunan yoğun nane ve mentol etkisi, rahatlamamı sağlıyor. Ben yaşlaşık 8 senedir falan kullanıyorum. Başım ağrımaya başladığında şakaklarıma biraz bastırarak uyguladığımda, nane ve mentol etkisiyle ağrı biraz olsun hafifliyor.
Tabi bunların dışında nöroloji doktorumun verdiği 2 ilaç da var fakat onların isimlerini yazmayacağım, ne olur ne olmaz.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Migren, şiddetli ve tekrarlayan baş ağrılarıyla kendini gösteren nörolojik bir rahatsızlık olarak biliniyor. Çoğunlukla başın tek tarafında hissedilen ve zonklayıcı karakterde olan migren ağrıları, saatler hatta günler sürebiliyor ve günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Bende genellikle 1.5 gün falan sürüyor. İlk gün zombi gibi dolanıyorum etrafta, ikinci gün ise, ilk gün ağrıyan yer ağrıyor.
Gelelim Migren neden olur sorusuna;
Migrenin kesin nedeni net olarak bilinmemekle birlikte, atakları tetiklediği düşünülen bazı faktörler bulunuyor:
- Genetik yatkınlık
- Stres ve yoğun psikolojik baskı
- Uykusuzluk ya da düzensiz uyku
- Uzun süre aç kalmak
- Hormonal değişimler (özellikle kadınlarda)
- Aşırı kafein tüketimi veya kafein yoksunluğu
- Çikolata, peynir, işlenmiş gıdalar gibi bazı besinler
- Parlak ışıklar, yüksek ses ve yoğun kokular
- Hava değişimleri ve basınç farklılıkları
Migrenin Görülebilen Belirtileri
Migren belirtileri kişiden kişiye değişebilmekle birlikte en sık görülenler şunlardır:
- Başın tek tarafında hissedilen, zonklayıcı şiddetli baş ağrısı
- Işığa, sese ve kokulara karşı hassasiyet
- Mide bulantısı ve kusma
- Halsizlik ve yorgunluk
- Dikkat dağınıklığı
- Baş dönmesi
- Atak öncesinde veya sırasında görme bozuklukları (ışık çakmaları, bulanık görme)
- El, kol veya yüzde uyuşma ve karıncalanma (aura)
Migren Tedavi Çeşitleri
Migren tamamen iyileştirilebilen bir hastalık olmasa da farklı yöntemlerle kontrol altına alınabiliyor:
- Ağrı kesici ve migren ilaçları (doktor kontrolünde)
- Atak önleyici (koruyucu) ilaç tedavileri
- Düzenli uyku ve beslenme alışkanlığı
- Stres yönetimi ve yaşam tarzı düzenlemeleri
- Tetikleyici gıdalardan ve durumlardan kaçınma
- Fiziksel aktivite ve hafif egzersizler
- Bazı hastalarda botoks uygulaması
- Alternatif destek yöntemleri (masaj, meditasyon, gevşeme teknikleri)
Benim bulduğum çözümler ise;
Soğuk Tedavisi
Başıma ve gözlerime buz koyuyorum, biraz rahatlıyor.
Karanlık
Uyku gözlüğümü taktıktan sonra her şey daha güzel oluyor.
Migren Taşı
İçerisinde bulunan yoğun nane ve mentol etkisi, rahatlamamı sağlıyor. Ben yaşlaşık 8 senedir falan kullanıyorum. Başım ağrımaya başladığında şakaklarıma biraz bastırarak uyguladığımda, nane ve mentol etkisiyle ağrı biraz olsun hafifliyor.
Tabi bunların dışında nöroloji doktorumun verdiği 2 ilaç da var fakat onların isimlerini yazmayacağım, ne olur ne olmaz.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.