Microsoft, Windows 11 kullanıcıları için yeni bir güncellemeyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Mavropi

Üye
Konular
5
Microsoft, Windows 11 kullanıcıları için yeni bir güncellemeyle dikkatleri üzerine çekiyor. Şirket, üretkenliği artırmayı hedeflediği Microsoft 365 Companion uygulamalarını artık zorunlu olarak sistemlere yüklemeye başlıyor.

Kullanıcı Onayı Olmadan Yüklenen Uygulamalar
Teknoloji devi, her güncelleme ile sistemine yeni uygulamalar eklemeye devam ediyor. Ancak bu sefer iş daha ileriye gidiyor. Microsoft 365 Companion uygulamaları, artık kullanıcılar onay vermese bile Windows 11 cihazlarına yüklenecek. Bu uygulamalar, başlangıçta isteğe bağlı olsa da Microsoft’un yeni stratejisiyle tüm Microsoft 365 masaüstü istemcileri için zorunlu hale geliyor.
görsel 2.png
Mini Görev Çubuğu Uygulamaları
Microsoft'un, kullanıcıların günlük iş akışlarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği bu uygulamalar arasında Kişiler, Takvim ve Dosyalar bulunuyor. Bu uygulamalar, görev çubuğuna entegre edilerek, kullanıcıların ihtiyacı olan bilgilere hızla erişmesini sağlayacak. Ayrıca, yapay zekâ destekli Copilot entegrasyonu sayesinde, bağlamsal ve akıllı yanıtlar vererek verimliliği artırmayı hedefliyor.

Otomatik Başlangıç ve Zorunlu Yükleme
Bu uygulamalar, bilgisayar açıldığında otomatik olarak çalışmaya başlayacak. Kullanıcıların en hızlı şekilde ihtiyaç duyduğu bilgilere ulaşması için uygulamalar açılışta devreye girecek. Bu değişiklik, Aralık sonuna kadar tüm Windows 11 kullanıcılarını etkileyecek.

Kontrol Seçenekleri ve İstisnalar
Kurumsal kullanıcılar için BT yöneticileri, bu uygulamaların yüklemesini devre dışı bırakabilecek. Bireysel kullanıcılar ise, her bir uygulamanın otomatik başlangıç ayarlarını kapatarak kısmi kontrol sahibi olabilecek. Ancak, bu güncelleme zorunlu olarak geliyor ve büyük değişiklikler yaratacak.

gecen hafta güncel bios yüklemesinden sonra ftpm bitlocker sifrelemden dolayi windows 11e giremedim tüm reset attim windows 11 pro sürümünü yükledim dediginiz gibi bu 365compansion ve hic sevmedigim edge browseri zorunlu kayit istiyor yoksa pas gecemiyorsun. bende kurulumdan sonra bu tür eklentileri devre disi birakiyorum zaten baska yöntemide yok gibi.

Windows 11 de çok kulandığım zengin metin belgesi yok olması için bir uygulama var ama oda işe yaramıyor

Geri