mi box 2. gen hdr hakkında

glsmiltsim

Üye
Konular
1
sevgili @Sinetech bende de mi box 2. gen var yeni aldım. önceden 1. gen kullanıyordum ve elimdeki spny projeksiyon cihazına bağlayınca direkt açılıyordu kullanıyordum. gel gelelim mi box 2. gen cihaza geçeli projeksiyon bağlantımda mi box 2. gen cihazdan görüntü alamıyorum. anladığım kadarıyla hdr bölümünden rgb 8 bit seçmem gerekiyor seçiyorum ama bu ayarı stabil bırakamıyorum bir öneriniz var mıdır acaba

1. HDMI Uyumluluğunu Kontrol Edin

Projeksiyon cihazınızın HDMI portunun hangi standartları desteklediğini kontrol edin. Özellikle:

• Projeksiyon cihazı sadece RGB 8-bit destekliyorsa, Mi Box 2. nesilde HDR gibi gelişmiş ayarların devre dışı bırakılması gerekebilir.
  • Eğer HDMI portunuz eski bir sürümse (HDMI 1.4 gibi), HDR içerikler sorun çıkarabilir.

2. Manuel Ayarları Kaydedin

Mi Box 2. nesil cihazınızda ayarların stabil kalmasını sağlamak için aşağıdaki adımları takip edin:

• Ayarlar > Ekran ve Ses > Dinamik Aralık ve Renk Alanı bölümüne gidin.
  • HDR'yi kapatın ve Renk Alanı seçeneğini RGB 8-bit olarak manuel seçin.
  • HDMI Self-Adaptation (Kendi Kendine Uyarlama) özelliğini devre dışı bırakın. Bu, cihazın her bağlantıda otomatik ayar yapmasını engeller.

3. Projeksiyon ve Mi Box'ı Yeniden Başlatın

Bu tür ayarlardan sonra cihazları yeniden başlatmanız önemlidir:

• Mi Box'ı kapatın ve projeksiyon cihazını da güçten ayırın.
  • Her iki cihazı da tekrar açın ve HDMI bağlantısını tekrar kurun.

4. Sabit Ayarlar için HDMI EDID Çözümü Kullanın

Eğer Mi Box cihazı sürekli olarak ayarları değiştiriyorsa, HDMI EDID Emulator gibi bir aparat kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu aparat, projeksiyon cihazınızın desteklediği ayarları sabitler ve Mi Box'ın sürekli algılamasını engeller.

5. Fabrika Ayarlarına Dönün (Opsiyonel)

Eğer daha önce denediğiniz ayarlar cihazda karışıklık yarattıysa, fabrika ayarlarına dönmeyi deneyebilirsiniz:

• Ayarlar > Cihaz Tercihleri > Fabrika Ayarlarına Sıfırla seçeneğini kullanabilirsiniz.

6. Alternatif HDMI Kablosu Deneyin

Bazı HDMI kabloları HDR sinyalini ya da renk alanı sinyallerini düzgün taşıyamaz. Yüksek kaliteli ve projeksiyon cihazınızla uyumlu bir HDMI kablosu kullanmayı deneyin.

7. Son Çare: Mi Box Güncellemelerini Kontrol Edin

Mi Box cihazınızın yazılımını güncellediğinizden emin olun:

• Ayarlar > Cihaz Hakkında > Sistem Güncellemesi sekmesine giderek en son sürümü yükleyin.

• Ayarlar > Ekran ve Ses > Dinamik Aralık ve Renk Alanı bölümüne gidin.
  • HDR'yi kapatın ve Renk Alanı seçeneğini RGB 8-bit olarak manuel seçin.
  • HDMI Self-Adaptation (Kendi Kendine Uyarlama) özelliğini devre dışı bırakın. Bu, cihazın her bağlantıda otomatik ayar yapmasını engeller
BU KISIM MANTIKLI GELİYOR ama rgb 8 bit ayarını seçip (kaldıki bunu bir tv ekranıonda yapıyorum projeksiyonda görüntü gelmediğinden) , tv den ayarları yapıp hdmi kabloyu projeksiyona taşırken sanırım tekrar ypbb diye olan ayara geçiyor ama sizin dediğiniz HDMI Self-Adaptation (Kendi Kendine Uyarlama) özelliğini devre dışı bırakın ayarını ekleyerek bir daha deneyeceğim teşekkürler

projeksiyonun teknik özellikleri burada (eklediğim pdf içinde) var eğer buradan yola çıkarak bir ayar önerin bulunuyorsa sevinirim

Video sinyali girişi
NTSC, PAL, SECAM,480/60i,576/50i, 480/60p, 576/50p, 720/60p,720/50p, 1080/60i, 1080/50iu öeler yalnzca dijitalsinyalle (HDMI girii)kullanlabilir; 1080/60P, 1080/50p

Ekli dosyalar

• VPL-DX142.pdf
    97.4 KB · Görüntüleme: 4
Araya bir hdmı yardımcı yani çoklayıcı diye geçen bir HDMI kablo kullandım ve projeksiyon cihazımda kullanıma tekrar başladım teşekkürler

insanlara yardımcı olmak maksadı ile ekte ki ara kablo ile mi box 2.gen cihazı sony projeksiyon cihazımda kullanmaya başladım tekrar

Ekli dosyalar

• 9818911899698.jpg
    9818911899698.jpg
    20.5 KB · Görüntüleme: 3

Geri