Lisans diplomasını iptal etmek. Önlisanstan atanmak mümkün mü?

Rota

Paylaşımcı
Konular
69
Lisans diplomami iptal etmek istiyorum. Ön lisanstan atama puani düsük bir bölüm bitirip, atanmak istiyorum . Peki, bu mümkün mü?

Diyenler için açıklama 👇🏻

IMG 4530

Lisans mezunu bireylerin önlisans diploması alarak kamu kurumlarına atanmayı hedefledikleri durumlarda, bu konu hakkında sıkça sorular gündeme gelmektedir.

Lisans mezunu sonradan önlisans okuyup bitirse bile önlisanstan atanamiyor, bu durumda akillara su soru geliyor, lisans diplomami iptal edebilir miyim ? Bu konu ile ilgili bana da çok soru geliyor, üzülerek belirtmek isterim ki "Diploma kazanilmis bir hak oldugu igin, kazanilmis bir hakki mahkeme karariyla dahi iptal ettiremiyoruz" bu yüzden maalesef lisans mezunu biri, diplomasini iptal ettiremez

Diploma İptali Mümkün mü?
Üzülerek belirtmek gerekir ki, diploma kazanılmış bir haktır ve bu hak, mahkeme kararıyla dahi iptal edilemez. Dolayısıyla, lisans diplomasına sahip bir kişinin, kendi isteğiyle diplomasını iptal ettirip önlisans statüsünde işlem yapması mümkün değildir. Bu durum, hukuki düzenlemelerle koruma altına alınmıştır.

Yani kısaca lisans mezunuysanız ve lisans KPSS puanınız varsa önlisans bir bölüme atanamazsınız. Ve önlisans KPSS’ye giremezsiniz.

Pek akılcı bir durum değil o yüzden olmaması da doğru olanı.

Şahsen daha basit sorular ve kadrolar yüzünden ben lisans diplomasını almamıştım ders bırakarak. Yerleşme durumuna göre hallederim demiştim ve atandıktan sonra mezun olup 6 ay içinde lisans diplomasını bakanlığa dilekçe ile iletip kademe ilerlemesi almıştım.

Yani bu tür konular için önceden hesap yapmak gerekiyor. Lisans diplomasını iptal ettirip girebilenler olursa önlisans diplomasını iptal ettirip ortaöğretim sınavlarına girer bir çok kişi.

Geri