LENOVO LOQ

almora

Üye
Konular
3
Merhaba.
Yeni aldığım Lenovo LOQ laptopta ışık sızması var. Köşede biraz yeşile benziyor. Diğer yerlerde sorun yok. Ama kapağı biraz indirdiğimde ya da kaldırdığımda sızma üstlerden de belli oluyor. Kapağı bıraktığımda normal sızma neyse orada kalıyor. Kapağı açınca yani kapak hareket halindeyken sızma üstlerden de belli oluyor. Kapağı bırakınca normal sızma neyse o oluyor. Bu normal mi?
PC'yi yeni açtım. Değişim ya da iade edilir mi?
Köşeden kapağı biraz açıp kapatınca sızma daha belirgin. Ortadan kamera kısmanda hareket ettirince daha az sızma oluyor. Köşelerden hareket ettirince ekran biraz yamuluyor ondan olabilir mi?

başka Lenovo cihaz kullananlarda aynı mı.

Ekli dosyalar

• 20250103_191102.jpg
    20250103_191102.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 24
  • 20250103_191038.jpg
    20250103_191038.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 6
Yeni almışsınız, direk aldığınız yere götürün.

Merhaba.
Yeni aldığım Lenovo LOQ laptopta ışık sızması var. Köşede biraz yeşile benziyor. Diğer yerlerde sorun yok. Ama kapağı biraz indirdiğimde ya da kaldırdığımda sızma üstlerden de belli oluyor. Kapağı bıraktığımda normal sızma neyse orada kalıyor. Kapağı açınca yani kapak hareket halindeyken sızma üstlerden de belli oluyor. Kapağı bırakınca normal sızma neyse o oluyor. Bu normal mi?
PC'yi yeni açtım. Değişim ya da iade edilir mi?
Köşeden kapağı biraz açıp kapatınca sızma daha belirgin. Ortadan kamera kısmanda hareket ettirince daha az sızma oluyor. Köşelerden hareket ettirince ekran biraz yamuluyor ondan olabilir mi?

başka Lenovo cihaz kullananlarda aynı mı.
Benim videosunu da çektim modelde (
) böyle bir sorun yoktu. Ama bir kaç sene önce aldığım Lenovo Legion Pro bir cihaz vardı, zamanının pahalı modellerinden ve bundan çok daha kötü durumdaki ekran için servis normal kararı vermişti.

Amazon'dan aldıysanız görüşün sorun var ama değişim istiyorum deyin onlar değişim yaparlar.

Yakın zamanda yine Amazon'dan aldığım bir Acer laptopun adaptörü şarj etmiyordu, değişim yapalım dediler gönderdim, depoda sorun olmuş vs. biz size para iadesi yapalım siz tekrar satın alın ama arada fiyat farkı var onu da çek olarak tanımlarız diyerek aynı cihazdan tekrar alabilmem için gereken şeyi yaptılar. Amazon ise mutlaka çözülür.

Bu arada ışık sızması çok rastlanan bir sorun, pek çok marka normal diyecektir.

evet genelde normal sorun diyiyorlar. açık renkte belli olmuyor. ama en takıldığım sorun ekranı kapatırken hareket ettirirken köşelerden tutunca sızma ekranın neredeyse yarısına geliyor. bırakınca normale dönüyor. köşeden tutunca esniyor sanırım ekran sızma yapıyor. bu normal mi.

Ekli dosyalar

• Picsart_25-01-04_17-33-03-035.jpg
    Picsart_25-01-04_17-33-03-035.jpg
    532 KB · Görüntüleme: 5
evet genelde normal sorun diyiyorlar. açık renkte belli olmuyor. ama en takıldığım sorun ekranı kapatırken hareket ettirirken köşelerden tutunca sızma ekranın neredeyse yarısına geliyor. bırakınca normale dönüyor. köşeden tutunca esniyor sanırım ekran sızma yapıyor. bu normal mi.
Plastik kapaklar neticede, hareket ederken esnemesi normal ama can sıkıcı tabii ki. Mühim olan - bence - bilgisayar deneyiminizi ne kadar etkiliyor, iade ederseniz aynı rakama benzer cihaz alabilir misiniz gibi sorulara vereceğiniz yanıtlar.

aynı rakama yok. açık renkte belli opmuyor. ve geri versem alacağımında yine aynı olma ihtimali var.

Geri