Laptopa telefona ve televizyona apk kurma nasıl yardım

hage

Üye
Konular
9
yardımcı olurmusunuz ?

konu yeri bulamadım buraya yazdım uygun bir yere atarsınız burası değil ise

yardımcı olurmusunuz ?

konu yeri bulamadım buraya yazdım uygun bir yere atarsınız burası değil ise
Konu başlığına bakarsak oradaki telefon kısmı abes olmuş biraz ama genel anlamda anlatılabilir bir konu.

Laptop/Desktop bilgisayarlar.
  • Birkaç farklı seçenek bulunmakla beraber bilgisayar donanımı ve işletim sisteminin de özelliklerinin desteklemesi durumuna göre; genel olarak kullanılan yöntem android emülatör kullanmaktır. Bir önceki cümlemdeki desteklemesi kısmını biraz açarsam eğer emülatör kullanacağınız zaman bilgisayar içinde bilgisayar yaratmış oluyorsunuz haliyle ortak donanımın yanı sıra yeni bir bilgisayar çalışacağı için kendisine özel işlemci çekirdek sayısı ve ram gibi talepleri olacaktır. Fakat bu göz korkutmasın genel anlamda ağır ya da değil bir şekilde çalışır emülatör. Bunun için ben bluestacks adlı uygulamayı kullanıyorum. Google araması ile sitesine ulaşabilir ve. istediğiniz versiyonu indirip kurabilirsiniz. Kurduktan sonra ayarlarından kullanmasını istediğiniz (yani emülatör çalışırken sadece) bilgisayarınızdaki işlemci çekirdeği sayısı ve ram miktarını hatta size sunduğu mevcut telefon veya tablet modellerinden hangisi gibi çalışmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Uygulama yüklemek için ise ister içersindeki play store uygulamasından isterseniz bilgisayara indirdiğiniz APK dosyası kurmak için yine içerisindeki dosya yöneticisini kullanıp dosyaları emülatör içine veya dışına taşıyarak kurulum yapabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise Windows Mağaza uygulaması ile APK installer ya da WSA gibi arama yapıp açıklamalarını okuyarak indirip kuracağınız uygulamaları kullanmak. Fakat hiç bilmeyene karışık gelebilir o yüzden önerim Android emülatör kullanmanız.
Telefonlar
  • Play store uygulamasına girip indirip çalıştırmak veya harici uygulama ise telefonunuzla da uyumluysa (değilse kurulum aşamasında uyarı verir muhtemelen) indirip kur demek. Zira cihaz telefon olduğu için dosya uzantısı apk olduğu sürece farklı bir uygulama gerekmeyecektir kurmak için. Sadece xapk uzantılı ise play store üzerinden xapk installer yüklemeniz gerekir.
Televizyona/Android TV Box cihazına
  • Burada terimler önemli. Televizyona ama android olan mı yoksa akıllı TV diye geçen farklı sistem mi? Android ise her uygulama olmasa bile öncelikle yine içerisindeki play storedan yükleme yapılabilir ve farklı bir sistem ise yine kendi içerisindeki uygulama mağazası uygulamasından. Ama farklı sistem ise android uygulamalarını yüklerim diye düşünmemeniz gerekir.
  • İkinci olarak Android TV box diye genel bir isim verirsek mi box, mi stick vb. Bunları telefon ve android sistemli tabletler gibi düşünebilirsiniz. Fark olarak görüntü çıkış birimleri ve çalışmak için harici güç kaynağı ve elbette görüntü aktarmak için bir ekrana ihtiyaçları vardır. Yukarıda anlattığım gibi uygulama kurmak için play store içerisinde varsa direkt indir çalıştır mantığı bitirir işi ama mağazada görünmüyor fakat bilgisayar veya telefona indirip kurmak istediğiniz bir uygulama varsa önce bunu cihaza göndermeniz ya da cihaz üzerinden tarayıcı ile direkt olarak cihaza indirmeniz gerekir. Ben telefonuma indirip hem cihazda hem de telefonda yüklü olan Send Files To Tv uygulamasını kullanıyorum. Android TV cihazınızın play store kısmında vardır %99 ihtimalle. Aynı şekilde telefonunuzun play store uygulamasından da. Kullanımı çok basit: Cihazda ve telefonda uygulamayı başlatıyorsunuz daha sonra telefondan SEND yazana tıklayıp cihazda da RECIEVE kısmına tıklıyorsunuz. Telefondan cihazı bir kere eşleştirdikten sonra göndereceğiniz dosyayı send ile seçip buluyor ve tamam diyorsunuz. Daha sonra cihazdaki recieve e tıklayıp dosyanın gelmesini bekliyorsunuz. Zaten yeşil olarak ve hızlı bir şekilde successfully yazısını görürsünüz. Şimdi cihazda bu yolladığınız ya da tarayıcı ile indirdiğiniz APK dosyasını bulmak ve çalıştırmak için (gönderdiğinizde ve aldığınızda cihaz ekranında görünen dosya adına tıklayıp da kurabilirsiniz direkt. Şimdi anlatıma devam ettiğim kısım cihazda dosyayı bulup ordan çalıştırmak veya gereksiz yer kaplamasın diye kurduktan sonra silmek için) bir dosya yöneticisi kurun play store ile ya da orada olmayan ama kullanmak istiyorum dediğiniz uygulamayı indirip APKsini cihaza gönderip kurun. Dosya yöneticisi uygulamasını kurduktan sonra bakmanız gereken tek yer download klasörü olacaktır bahsettiğim şekilde dosya gönderdiyseniz tabi uygulama ayarlarından indirme klasörünü değiştirmediyseniz. Bu indirilenler ya da download ismiyle geçen klasöre dosya yöneticisi ile girip kurma,silme vb işlemleri yapabilirsiniz. Olur da zip veya rar uzantılı dosya olarak indirip/yollayıp cihazda zip/rar dan çıkartmak isterim derseniz ne gerek var derim. Bilgisayardan bluetooth ile ya da telefondan bluetooh/uygulama ile gönderiyorsanız göndermeden önce zip/rardan çıkartıp sadece APK dosyasını yollayın derim. Ama cihaz üzerinden sıkıştırılmış şekilde indirsiyseniz işte o zaman CX File Explorer gibi bir dosya yöneticisi kurmuş olmanızı beklerim ki inen dosyayı o dosya yöneticisi ile hem zip/rardan çıkartıp hem de kurabilesiniz diye.
Ben bu kadar anlatabilirim şimdilik 25 cm uzağımdaki laptop ile yazmak yerine telefonu tercih ettiğim için. Yani siz aynı hatayı yapmayın. Kolay yolları varken kendinizi zora sokmayın. Biraz da bunu anlatmaya çalıştım yukarıdaki maddelerde. Umarım sizi biraz da olsa yapabilecek şekilde yönlendirebilmişimdir. Şimdiden kolay gelsin.

ustat ben subsystem for android kullanıyorum hiç bir sıkıtı çıkmıyor birde -"Android emülatör kullanmanız." demişsin.
emülatörler hem bilgisayarda kasma yapar hemde daha çok yer kaplar...

ustat ben subsystem for android kullanıyorum hiç bir sıkıtı çıkmıyor birde -"Android emülatör kullanmanız." demişsin.
emülatörler hem bilgisayarda kasma yapar hemde daha çok yer kaplar...
Hiç bilmeyene anlatır gibi anlatılmasını isteyene en basitini ve kolayını anlatmanız gerkiyor ,zira tahmin ediyorum ki öylesinizdir, deneyimli bir kullanıcı zaten bu açıklamaları istemezdi. Kullanıp, neyi nasıl yapacağını kolaylıyan insan wsa veya bahsettiğiniz gibi bir yol tercih edebilir. Ayrıca emülatörün bilgisayarı zorlayabileceğini de donanım gereksinimlerinden bahsederken anlatmaya çalıştım. Yine de en azından benim kullandığım gibi bir laptopa sahip ise kaymak gibi akıp giden bir emülatör kullanıp kullanırken emülatör olduğunu anlamayacaktır. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte = emülatör kullanım kolaylığı.

Geri