Kumanda eşleşme hatası istiyor. Çözüm ne?

kaan3860

Üye
Konular
1
Merhaba. Geçen eylül ayında xiaomi TV Box almıştım. Dün kumanda hatası verdi. İki tuşa aynı anda basıyorum. Düzelmiyor. Yol gösterirseniz çok sevinirim. Pili değiştirdim ama olmadı.

Ekli dosyalar

• IMG_20250428_210825.jpg
    IMG_20250428_210825.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:
Cihaz ile kumanda eşleştirmesi yapman gerekiyor öyle yazıyor 4 Saniye tuşlara basılı tutmalisin diyor.

Cihaz ile kumanda eşleştirmesi yapman gerekiyor öyle yazıyor 4 Saniye tuşlara basılı tutmalisin diyor.
Maalesef defalarca denedim. Olmuyor. Sol okun sağına ve soluna basılı tutuyorum. Algılamıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20250428_211018.jpg
    IMG_20250428_211018.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 3
Başıma aynı sorun geldi nasıl çözdüm tam hatırlamıyorum . (her iki taraf da hdmi cec açık) tv kumandasıyla eşleşme ekranını atlatıp , ayarlardan eşleşmeyi kaldırıp öyle çözmüştüm sanırım. ( arkadaşların belirttiği gibi ilk olarak pilleri kesinlikle kontrol edin , zayıf veya ters takılmış olmasın )

kablolu kablosuz bir mouse ile bağlanıp bluetooth aygıtını kaldırmayı denedinmi

bu alandaki aygıtlarıdan ikisinide kaldır

Ekli dosyalar

• Xiaomi.png
    Xiaomi.png
    105.5 KB · Görüntüleme: 9
Çözüm bulana kadar kullanabilmeniz için, tvboxunuz ve android telefonunuz aynı ağa bağlı iken ,telefonunuzdan "Google TV" uygulamasını açın ve tvboxunuz ile eşleyin. Uzaktan kumanda ve klavye olarak kullanabilirsiniz.Screenshot 2025 04 28 22 06 14 095 comgoogleandroidvideos edit

Çözüm bulana kadar kullanabilmeniz için, tvboxunuz ve android telefonunuz aynı ağa bağlı iken ,telefonunuzdan "Google TV" uygulamasını açın ve tvboxunuz ile eşleyin. Uzaktan kumanda ve klavye olarak kullanabilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 7272
Teşekkür ederim. Denedim. Ekrana gelen 6 haneli kodu girmemi istiyor. Ekrana eşleştirme görüntüsü geldiği için kodu göremiyorum. Sevinmiştim bir anda.

Evet. Marketten pil almıştım. Acaba piller mi kötü? Tiflis'teyim. Rastgele marketten aldım.
Beklerken markette pillerin voltajı düşmüş olabilir. Kaliteli bir pil ile kumandayı sıfırlayın. Zira o kumandalar aynı zamanda bir Bluetooh cihaz. Daha sonra ayalarlar kısmından Bluettooh kısmına girip tüm eşleşmeleri kaldırın. Bluetooh seçeneğini kapatın. 5 dakika bekleyin. Sonra açın. Sonra cihazı yeniden başlatın. Ayarlar - Bluetooh ve diğer aksesuarlar kısmına girdiğinizde ya da bluetooh kımında eşleştir menüsünden yeniden eşletir yaparak deneyin. Tabii Android Remote yazılımının güncel olup olmadığu kontrol edin. Değilse güncellemesini yapıp erişebilirlik verilerini etkinleştirin. Tüm bunlara rağmen olmuyorsa donanımla ilgili bir sorun vardır. Eğer bir bluetooh fare falan tanıyorsa kumanda sorunludur. Başka bluetooh zihazları da eşleşme yapmıyosa kutunun bluettoh sorunu vardır. Bu durumda servise gitmeniz gerekecek.

Geri