Kışı hasta olmadan atlatmayı sağlayacak öneriler

remixtik

Paylaşımcı
Konular
138
1. Bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler tüketin

Portakal, kivi, greyfurt, brokoli, kırmızı biber, Omega‑3 ve çinko içeren besinler.

2. Kaliteli uyku uyuyun

Her yetişkin için günde 7‑8 saat kesintisiz uyku.

3. Yeterli su için

Günde en az 1,5‑2 litre su içmek.

4. Düzenli egzersiz yapın

Evde basit hareketler veya açık havada yürüyüşler.

5. Kat kat giyinin

Ani sıcaklık değişimlerinden korunmak için katmanlı kıyafetler.

6. El hijyenine özen gösterin

Dışarıdan eve geldikten sonra elleri sabunlayıp dezenfekte edin.

7. Güneşten maksimum fayda sağlayın

Günde 15‑20 dakika güneş ışığı almak.

8. Bitki çayları tüketin

ıhlamur, kuşburnu, zencefil, adaçayı; bal ve limonla tatlandırabilirsiniz.

9. Evi havalandırın

Günde 10‑15 dakika kapıları açarak hava sirkülasyonu sağlayın.

10. Stresi azaltın

Meditasyon, yoga veya uyku öncesi kısa rutinlerle stres yönetimi.

Ekli dosyalar

• 22080932-728xauto.png
    22080932-728xauto.png
    688.1 KB · Görüntüleme: 24
Bunları yapabilen insanın bütçesi yerindedir. Sağlığına da paşa gibi baktırır zaten. Ama doğaya karşı koymamak lazım. İnsanın hasta olma özgürlüğünün elinden alınmaması lazım. :)

Eskisi gibi değil o kadar kirli bir hava, tarım ilaçlı yiyecekker bapışıklığımız çok düşüyor. El temizliği sık sık yıkamalıyız burnumuza tuzlu su çekmeli d vitamini bakır çinko ve magnezyum alınmalı kış aylarında.

• Beğen
Tepkiler: ENS
Bu konular çok riskli, herkesin metabolizması farklı. Doktor bile tavsiye etse, özellikle takviyeler ve bitkisel çaylarda çok dikkat edilmeli. Endokrine gidiyorsun, karbonhidratı azalt, gastroya gidiyorsun, yağı tuzu azalt. Ya zaten üç tane temel gıda gurubu var. Karbonhidrat, protein, yağ. Gerisi mineral, vitamin su vs. Şunu azalt da yerine ne koyacağız? Cevap yok. En önemlisi denge. Ve bunun bir standartı yok. Yaşa, kiloya, günlük aktivitene, kronik hastalığına göre değişiyor ve diyetisyenler dahil çoğu uzlaşabilmiş değil. Biri, asla tam yağlı yoğurt yeme derken, diğeri ev yoğurdu, ama yağı, kaymağı alınacak, öyle yenecek dedi yakın zamanda.

Ben bunları yaşamda koyun mukus gibi bak mukus dedim diğer adı yani tabiri caizse sümük bitmez benim ciddi söylüyorum

Bu konular çok riskli, herkesin metabolizması farklı. Doktor bile tavsiye etse, özellikle takviyeler ve bitkisel çaylarda çok dikkat edilmeli. Endokrine gidiyorsun, karbonhidratı azalt, gastroya gidiyorsun, yağı tuzu azalt. Ya zaten üç tane temel gıda gurubu var. Karbonhidrat, protein, yağ. Gerisi mineral, vitamin su vs. Şunu azalt da yerine ne koyacağız? Cevap yok. En önemlisi denge. Ve bunun bir standartı yok. Yaşa, kiloya, günlük aktivitene, kronik hastalığına göre değişiyor ve diyetisyenler dahil çoğu uzlaşabilmiş değil. Biri, asla tam yağlı yoğurt yeme derken, diğeri ev yoğurdu, ama yağı, kaymağı alınacak, öyle yenecek dedi yakın zamanda.
Tecrübe ve bilimle sabittir. Diyetisyenler konusunuda hak veriyorum. Çoğu kas ve yağ oranına bakmadan önceden matbu yazılmış kağıtta yazılanı verir geçer. Temel olay metabolizmanın doğru işlemesi. İşlemiyorsa taksiye diye aldığın zehire dönüşür. Emzimlere bakan gördünüz mü? Emzinler düzgün çalışmıyorsa bünyeye ne verirsen ver. Elinde patlar.
Eskisi gibi değil o kadar kirli bir hava, tarım ilaçlı yiyecekker bapışıklığımız çok düşüyor. El temizliği sık sık yıkamalıyız burnumuza tuzlu su çekmeli d vitamini bakır çinko ve magnezyum alınmalı kış aylarında.
Size de hak veriyorum. Hele İstanbul. Benim odadasolunum cihazları var. Düzenli havalandırmak gerekiyor. Yoksa döngüden dolayı karbonmonoksit zehirlenmesi yapar. Bir de odadaki havanın kirini falan ölçen cihaz var. Onu solunum cihazları ile birlikte vermişlerdi. Son 2 yıldır ne zaman havalandırmak için pencereyi açsak 5 dk sonra ötmeye başlıyor alet. Erdek'te hiç ötmüyordu mesela. Yiyecek zaten denecek kelime yok.

Geri