Kamil Koç hacklendi: Müşterilere virüslü SMS gönderildi!

ismailturret

Paylaşımcı
Konular
3
Kamil Koç'un SMS sistemi hacklendi ve kullanıcılara sahte linkler içeren mesajlar gönderildi.
Gönderilen sahte mesajlarla Kamil Koç müşterilerinin banka hesaplarına erişilmeye çalışılıyor.

1754907445306

Geçtiğimiz yıllarda FlixBus tarafından satın alınan Kamil Koç’un SMS sistemi hacklendi. Kamil Koç müşterilerine sahte link gönderildi. Bu link ile müşterilerin banka hesabına sızılmaya çalışılıyor.
Dolandırıcılar Kamil Koç’un SMS sistemine erişerek VAKIFBANK müşterilerine hedef alan sahte link gönderdi. Gönderilen mesajda “VAKIFBANK’dan SkyLimit kullanıcılarına özel 300.000 TL’ye kadar %0 faiz kredi fırsatı” ifadesi ve devamında VakıfBank’ın internet şubesi sitesini taklit eden sahte bir linke yer verildi.

Giriş yapmaya çalışanların bankacılık bilgileri ele geçiriliyor​

Kamil Koç’a güvenerek linke tıklayan ve VakıfBank hesabına giriş yapmak isteyen müşterilerin bankacılık şifresi ele geçiriliyor. Açılan sitenin görünümü VakıfBank’ın internet şubesi ile birebir aynı tasarıma sahip olsa da linkin VakıfBank ile herhangi bir bağlantısı bulunmuyor. Siber dolandırıcılar, bu şekilde sahte linkler ile müşterilerin şifrelerini ele geçiriyor ve hesaptaki paraları kendi hesaplarına geçiriyor.

Sosyal medyada Kamil Koç’tan gelen mesajlarla ilgili kullanıcıların paylaşımlarına baktığımızda bazı kullanıcılara sahte Binance bağlantısı gönderildiğini de görüyoruz. Güvenliğiniz için 11 Ağustos saat 10.00 itibarıyla Kamil Koç’tan iletilen sahte mesajlara tıklamamanızı öneririz. Henüz konuyla ilgili olarak Kamil Koç’tan herhangi bir açıklama yapılmadı.

(Başka siteden alıntıdır. Herkesin dikkatli olması amacıyla paylaştım.)

Benim Bile Haberim Yoktu Bundan Çok Sağolun Paylaşım Yaptığınız İçin Herkes Bilgilenir İnşallah Çok Sağolun

Bu Konunun Teknoloji İle Alakası Var Mı Ki?

Site Kapanmış Sanırım Ama Muhtemelen Yenisi Açılır Kesin

Ekli dosyalar

• IMG_20250811_132817.jpg
    IMG_20250811_132817.jpg
    159.2 KB · Görüntüleme: 16
Sizin Yazı Neden Bi Değişik?
FORUM KURALLARInı okuyunuz, arkaya arkaya mesaj atarak flood yapmak yasaktır.

Eğer mesajınıza eklemek istedikleriniz olursa önceki mesajlarınıza "düzenle" butonu ile ekleme/çıkarma yapabilirsiniz.

Tekrarı halinde uyarı alabilirsiniz.

İyi forumlar.

FORUM KURALLARInı okuyunuz, arkaya arkaya mesaj atarak flood yapmak yasaktır.

Eğer mesajınıza eklemek istedikleriniz olursa önceki mesajlarınıza "düzenle" butonu ile ekleme/çıkarma yapabilirsiniz.

Tekrarı halinde uyarı alabilirsiniz.

İyi forumlar.
Sen Öyle Bir Kralsın Ki Bana Uyarı Vermek Yerine Beni Bilgilendiriyorsun Uyarı Alabilirsin Diye. 😎

Sayın @Sinetech, size özelden bir şey yazmak istedim ama sizinle dm başlatılamıyor, sizin bana yazma imkanınız olur mu?
Forumda özel mesaj benim için kapalı, lütfen mail atınız (bugünkü mailinizi aldım bu arada, inceliyoruz arkadaşlarımızla).

Acaba Ne Maili Attı Aşırı Merak Ettim Ama İnşallah Yakın Zamanda Öğreniriz Tabi Özel Değilse 🙂
Özel bir şey değil, forum kuralları ile alakalı önerileri var arkadaşımızın, pek çok üyemiz benzer şekilde önerilerini iletiyorlar sağ olsunlar, sevgili @ismailturret de benzer şekilde "forumun daha iyi bir yer olması" adına önerilerini bize göndermiş. Herkesin fikri çok değerli, forumun gelişmesine katkıda bulunan herkes ayrı ayrı teşekkürü hak ediyor.

Kamil Koç'un SMS sistemi hacklendi ve kullanıcılara sahte linkler içeren mesajlar gönderildi.
Gönderilen sahte mesajlarla Kamil Koç müşterilerinin banka hesaplarına erişilmeye çalışılıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 11712

Geçtiğimiz yıllarda FlixBus tarafından satın alınan Kamil Koç’un SMS sistemi hacklendi. Kamil Koç müşterilerine sahte link gönderildi. Bu link ile müşterilerin banka hesabına sızılmaya çalışılıyor.
Dolandırıcılar Kamil Koç’un SMS sistemine erişerek VAKIFBANK müşterilerine hedef alan sahte link gönderdi. Gönderilen mesajda “VAKIFBANK’dan SkyLimit kullanıcılarına özel 300.000 TL’ye kadar %0 faiz kredi fırsatı” ifadesi ve devamında VakıfBank’ın internet şubesi sitesini taklit eden sahte bir linke yer verildi.

Giriş yapmaya çalışanların bankacılık bilgileri ele geçiriliyor​

Kamil Koç’a güvenerek linke tıklayan ve VakıfBank hesabına giriş yapmak isteyen müşterilerin bankacılık şifresi ele geçiriliyor. Açılan sitenin görünümü VakıfBank’ın internet şubesi ile birebir aynı tasarıma sahip olsa da linkin VakıfBank ile herhangi bir bağlantısı bulunmuyor. Siber dolandırıcılar, bu şekilde sahte linkler ile müşterilerin şifrelerini ele geçiriyor ve hesaptaki paraları kendi hesaplarına geçiriyor.

Sosyal medyada Kamil Koç’tan gelen mesajlarla ilgili kullanıcıların paylaşımlarına baktığımızda bazı kullanıcılara sahte Binance bağlantısı gönderildiğini de görüyoruz. Güvenliğiniz için 11 Ağustos saat 10.00 itibarıyla Kamil Koç’tan iletilen sahte mesajlara tıklamamanızı öneririz. Henüz konuyla ilgili olarak Kamil Koç’tan herhangi bir açıklama yapılmadı.

(Başka siteden alıntıdır. Herkesin dikkatli olması amacıyla paylaştım.)
Bilgilendirme için teşekkürler.....

Kamil Koç, son günlerde kendi adı kullanılarak gönderilen sahte SMS’ler hakkında açıklama yaptı. Firma, sistemlerinde herhangi bir hack veya veri sızıntısı olmadığını, dolandırıcıların yalnızca Kamil Koç ismini kullandığını belirtti. Mesajlarda sahte bağlantılar yer alıyor ve içerik olarak VakıfBank kampanyası, Binance ya da “ağır ceza davası” gibi konular kullanılıyor. Olayın ardından Kamil Koç, mesaj servislerini geçici olarak durdurdu, kapsamlı inceleme ve yasal süreç başlattı. Vatandaşlara bu mesajlara itibar etmemeleri, bağlantılara tıklamamaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde uyarıda bulunuldu.

Geri