Kablonet ubee modem yazılım

yobo31

Üye
Konular
1
Merhaba ben ubee evw32 docsis 3.0 cihazına sahibim. Cihaz geçen yıl online olmama yani ip alamama sorunu yaşadı. Kaç kez hardreset atsam da fayda sağlamadı hatta yeni kurulumda cihaz fabrika ayarlarındaki adından farkı bir adla kuruldu bu da bana yazılımsal bir hata olduğunu düşündürttü. Cihaz online olamadığı için otomatik güncelleme alamıyor benim bu cihazı usb ile güncellemem lazım elinde yazılım olan var mı acaba?

Ben şu an cihaz access point olarak kullanıyorum cihaz stabil çalışıyor ama iki cihaz kullanmak zorunda kalıyorum. Eğer sorunu çözebilirsem diğer modeme ihtiyaç kalmayıp sadece ubee kullanacağım. Yardımcı olur musunuz?

Ubee EVW32’nin firmware’i USB ile güncellenmez, çünkü güncellemeler sadece ISP üzerinden yapılır; eğer cihaz IP alamıyorsa büyük ihtimalle ISP’de provisioning sorunu vardır. Çözüm için cihazın MAC adresini ISP’ye verip modem olarak aktive ettirmeniz gerekir; aksi takdirde cihazı access point olarak kullanmaya devam etmek en güvenli seçenektir. USB’den firmware yüklemeye çalışmak genellikle mümkün değildir ve cihazı bozabilir.

Geri