JPMorgan, kripto paraları kabul edecek

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
224
ABD'nin dev bankası JPMorgan Chase & Co., kripto para bağlantılı varlıkları kredi teminatı olarak kullanmaya hazırlanıyor.

Bloomberg'in kaynaklarına göre, banka önümüzdeki haftalarda BlackRock’un iShares Bitcoin Trust’ı gibi kripto borsa yatırım fonlarına karşı finansman sağlamaya başlayacak. Ayrıca, varlık yönetimi müşterilerinin kripto varlıkları, net değer ve likit varlık hesaplamalarında hisse senetleri, arabalar veya sanat eserleri gibi değerlendirilecek.

Bu adım, kripto paraların geleneksel finansta daha fazla kabul gördüğünün bir göstergesi!

Geleneksel bankacılık sisteminden bir kurtuluş olarak çokça konuşulan blockchain sistemleri, devletler ve kurumlar tarafından regule edilerek, merkeziyetsizliklerini kaybederek sistemin bir aracı haline gelecek gibi :)

Geçtiğimiz yıllarda özellikle yurt dışına iş yaparken kullandığımız kripto ile ödeme sayesinde yüzlerce, dolar banka komisyonları ödemekten kurtulmuştuk, üstelik işlemler bir kaç saniyede gerçekleşiyor, parayı göndermek almak hem çok pratik hem de çok ucuz olmuştu.

Geçen ay 2200 dolar göndermek için 150 dolara yakın komisyon ödemek zorunda kaldım, aynı işlemi kripto üzerinden yapsam 1 dolar bile ödemezdim.

Geri