Jellyfin

tıngırmıngır

Paylaşımcı
Konular
17
Bildiğiniz gibi bilgisayarınızda/ harici disklerinizde bulunan medya dosyalarınızı televizyonunuzda medya akış platformlarındaki arayüzlerle benzer bir arayüzle izler gibi izlemek için bir takım çözümler var.
Bunlardan bir tanesi olan, tamamen ücretsiz, açık kaynak kodlu ,kullanımı kolay ve bir çok platformu destekleyen "Jellyfin" i kısaca tanıtmak istiyorum;
Önce lütfen aşağıdaki linkte verilen tüm fonksiyonlarını kullanabileceğiniz demoyu deneyiniz, Demoya ulaşmak için "see it in action" butonu kullanarak;
kullanıcı adı: demo, password: yok
giriş yapabilirsiniz.

Gene bu sayfa üzerinden gerekli kurulum dosyalarınıa ve yardımcı dökümanlara ulaşabilirsiniz.
İlginizi çekti ise devam ediniz:

Kurulum:

Medyalarınızı türlerine göre ayrı ayrı klasörlediyseniz (Filmler/Diziler/Müzik gibi) ve her bir filme/diziye/albüme ait alt klasörleriniz de varsa işinizin çoğu bitmiş demektir.

SERVER (Sunucu):
Dosyaları barındırıp ,kullanıma sunacağımız bir "Sunucu" ihtiyacımız olacak, bu mevcut kullandığınız bilgisayarınız olabilir yada artık ihtiyaçlarınıza cevap vermediği için atıl bıraktığınız başka bir bilgisayar olabilir.
1. İşletim sisteminize uygun Jellyfin sunucu kurulum dosyasını indirdikten sonra kurulumunu yapıyoruz.
2. Gerek görürseniz web konfigürasysonu düzenleyiniz. Arzu ederseniz "default" olarak devam edebilirsiniz.
3. Tarayıcınızın adres çubuğuna
IP adresi:8096
adresini yazarak sunucuya ulaşın.
4. Kurulum sihirbazınızı izleyerek medyalarınızın taranarak sunucuda düzenlenmesini bekleyin. Düzenleme sırasında medyanıza ait bilgiler ,afiş, fanart gibi görseller ,oyuncu bilgileri, fragman linkleri ulaşılabilir hale gelecektir.
Kullanıcı adı ve parolanızı oluşturup kaydedin.
5. İhtiyaç duyuyorsanız sunucu için güvenlik önlemlerini yapılandırın.
Sunucu kurabileceğiniz işletim sistemleri:
Arch/Debian/Ubuntu/Fedora/CentOS/Docker/unRaid/Kubernetes/Windows/MacOS/Generic Linux

CLIENT (istemci) :
Şimdi sıra geldi medyalarımız ulaşıp onları Televizyon, tablet ,telefon gibi diğer cihazlardan izlemeye...
Bunun için ilgili cihaza bir "Client" (istemci) kurmak gerekli...
Cihazımın desteklediği istemciyi bulup, kurduktan sonra çalıştırdığımızda, aynı ağda bulunan ve açık durumda olan "Sunucu" muzu (otomatik olarak) bulup giriş yapmamız istenecektir.
Artık tüm medyamız düzenlenmiş olarak önümüzde, Netflix'ten film/dizi izler gibi tadını çıkarabilirsiniz.
İstemciler; Windows, Android, AndroidTv, Kodi,Roku,FireTV, WebOS (LG),İOS mobile,İOS AppleTV... gibi çok sayıda sisteme kurulabilir.

Servere bazı eklentiler kurulumu da mümkündür ,altyazı için opensubtiles ,trakt.tv gibi.

İlgi çekici olabilecek bir düzenek.
Güzel anlatım için ayrıca teşekkürler @tıngırmıngır

Arayüz de cihazdan cihaza daha şık duruyordur muhtemelen.

Her ne kadar artık bağlantı hızı az ya da çok herkesin internet erişimi ve istediği dosyayı indirmeden kullanma şansı olsa da arşivi olanlar için kullanışlı bir uygulama aktivitesi.

Aşağıdaki ekran fotoğrafından gördüğümüz gibi başka cihazlarda oynatma seçeneği de olduğu için kurmadan tahminde bulunarak ya @tıngırmıngır 'ın bahsettiği client uygulaması sayesinde bu imkân olabiliyor ya da gerek kalmadan ekran yansıtma özelliği direkt olarak kullanılıyor olabilir.

Screenshot 2024 12 13 21 58 40 68 4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76

İlgi çekici olabilecek bir düzenek.
Güzel anlatım için ayrıca teşekkürler @tıngırmıngır

Arayüz de cihazdan cihaza daha şık duruyordur muhtemelen.

Her ne kadar artık bağlantı hızı az ya da çok herkesin internet erişimi ve istediği dosyayı indirmeden kullanma şansı olsa da arşivi olanlar için kullanışlı bir uygulama aktivitesi.

Aşağıdaki ekran fotoğrafından gördüğümüz gibi başka cihazlarda oynatma seçeneği de olduğu için kurmadan tahminde bulunarak ya @tıngırmıngır 'ın bahsettişi client uygulaması sayesinde bu imkân olabiliyor ya da gerek kalmadan ekran yansıtma özelliği direkt olarak kullanılıyor olabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 1456
Haklısın, "arşivciler" benim gibi ihtiyarlar bu devirde 😀.
Android box'a, tv 'ye , kodi'ye istemci kurarak keyifle izleniyor.

O ihtiyarlıktan değil kıyamamaktandır muhtemelen ;)
Bir de alışkanlıklar var tabi ki. Teknoloji kolaylaştırıp ihtiyaç duyurmasa bile insan sevdiği şeyi sevdiği araçlarla yapmayı istiyor.
Ayrıca siz merakı olanlar için seçenek sunmuşsunuz ne güzel. Bugün olmasa bile bir gün illa ki birilerinin kullanma ihtiyacı olabilir.

Makaleyide okuyacağım ama şu gibi kullanabilir miyim bu programı

Herkese o videoyu izletmek için and içtim diyorsun resmen Ahmetli ;))
Başkalarının konularını yine seyir türk konusuna çevirmekten başka bir işe yaramaz.

Bildiğiniz gibi bilgisayarınızda/ harici disklerinizde bulunan medya dosyalarınızı televizyonunuzda medya akış platformlarındaki arayüzlerle benzer bir arayüzle izler gibi izlemek için bir takım çözümler var.
Bunlardan bir tanesi olan, tamamen ücretsiz, açık kaynak kodlu ,kullanımı kolay ve bir çok platformu destekleyen "Jellyfin" i kısaca tanıtmak istiyorum;
Önce lütfen aşağıdaki linkte verilen tüm fonksiyonlarını kullanabileceğiniz demoyu deneyiniz, Demoya ulaşmak için "see it in action" butonu kullanarak;
kullanıcı adı: demo, password: yok
giriş yapabilirsiniz.

Gene bu sayfa üzerinden gerekli kurulum dosyalarınıa ve yardımcı dökümanlara ulaşabilirsiniz.
İlginizi çekti ise devam ediniz:

Kurulum:

Medyalarınızı türlerine göre ayrı ayrı klasörlediyseniz (Filmler/Diziler/Müzik gibi) ve her bir filme/diziye/albüme ait alt klasörleriniz de varsa işinizin çoğu bitmiş demektir.

SERVER (Sunucu):
Dosyaları barındırıp ,kullanıma sunacağımız bir "Sunucu" ihtiyacımız olacak, bu mevcut kullandığınız bilgisayarınız olabilir yada artık ihtiyaçlarınıza cevap vermediği için atıl bıraktığınız başka bir bilgisayar olabilir.
1. İşletim sisteminize uygun Jellyfin sunucu kurulum dosyasını indirdikten sonra kurulumunu yapıyoruz.
2. Gerek görürseniz web konfigürasysonu düzenleyiniz. Arzu ederseniz "default" olarak devam edebilirsiniz.
3. Tarayıcınızın adres çubuğuna
IP adresi:8096
adresini yazarak sunucuya ulaşın.
4. Kurulum sihirbazınızı izleyerek medyalarınızın taranarak sunucuda düzenlenmesini bekleyin. Düzenleme sırasında medyanıza ait bilgiler ,afiş, fanart gibi görseller ,oyuncu bilgileri, fragman linkleri ulaşılabilir hale gelecektir.
Kullanıcı adı ve parolanızı oluşturup kaydedin.
5. İhtiyaç duyuyorsanız sunucu için güvenlik önlemlerini yapılandırın.
Sunucu kurabileceğiniz işletim sistemleri:
Arch/Debian/Ubuntu/Fedora/CentOS/Docker/unRaid/Kubernetes/Windows/MacOS/Generic Linux

CLIENT (istemci) :
Şimdi sıra geldi medyalarımız ulaşıp onları Televizyon, tablet ,telefon gibi diğer cihazlardan izlemeye...
Bunun için ilgili cihaza bir "Client" (istemci) kurmak gerekli...
Cihazımın desteklediği istemciyi bulup, kurduktan sonra çalıştırdığımızda, aynı ağda bulunan ve açık durumda olan "Sunucu" muzu (otomatik olarak) bulup giriş yapmamız istenecektir.
Artık tüm medyamız düzenlenmiş olarak önümüzde, Netflix'ten film/dizi izler gibi tadını çıkarabilirsiniz.
İstemciler; Windows, Android, AndroidTv, Kodi,Roku,FireTV, WebOS (LG),İOS mobile,İOS AppleTV... gibi çok sayıda sisteme kurulabilir.

Servere bazı eklentiler kurulumu da mümkündür ,altyazı için opensubtiles ,trakt.tv gibi.
Harici bir hard diskle VLC Player üzerinden hemen hemen aynı sistemi uygulayabilirsiniz

Macos airplayde boyle bir programa gerek yok. Mac dizi film hdmi baglamis gibi izleyebiliyorsunuz.

Bu ve plexsin en büyük sorunu bence media sunucusuna ihtiyaç duyması modeme bağladığınız depolamayı görmüyor Kodi bu konuda gayet yeterli Ahmetli arkadaşın videosunda görünen temayı yükleyip film bilgileri eklentisini tükçe yaptığınızda ortaya güzel şeyler çıkıyor

Bu ve plexsin en büyük sorunu bence media sunucusuna ihtiyaç duyması modeme bağladığınız depolamayı görmüyor Kodi bu konuda gayet yeterli Ahmetli arkadaşın videosunda görünen temayı yükleyip film bilgileri eklentisini tükçe yaptığınızda ortaya güzel şeyler çıkıyor
Vavo zip dosyasına baktım Python 2 ile yazılmış eski kodi sürümü yeni eklentiler kurulamaz ve bundle süresi bitince vavo APK bir işe yaramaz kodi OMEGA devam edin ve buna eklenti geliştirilmesi için çabalıyorum bakınız kodi demand eklentisine bunu türkçe yapan python3 bilen bir baba yiğit lazım tüm türk kodi eklentisi kodi demand gibi olursa her cihazda rahat edersiniz kodide YouTube umedy odysee istemci eklentiler ide var

Vavo zip dosyasına baktım Python 2 ile yazılmış eski kodi sürümü yeni eklentiler kurulamaz ve bundle süresi bitince vavo APK bir işe yaramaz kodi OMEGA devam edin ve buna eklenti geliştirilmesi için çabalıyorum bakınız kodi demand eklentisine bunu türkçe yapan python3 bilen bir baba yiğit lazım tüm türk kodi eklentisi kodi demand gibi olursa her cihazda rahat edersiniz kodide YouTube umedy odysee istemci eklentiler ide var
Bu yazdığınızın konu başlığı ile ilgisi yok . Aynı/benzer istekleri sürekli ilgili ilgisiz başlıklarda dile getiriyor olmanız da uygun olmuyor bence.

Bu yazdığınızın konu başlığı ile ilgisi yok . Aynı/benzer istekleri sürekli ilgili ilgisiz başlıklarda dile getiriyor olmanız da uygun olmuyor bence.
Benzer şeyler kodi ve cloudstram gibi oynatıcı hepsi diğerleri size hitap ediyorsa devam edin biz bu konuda toplanıp cloudstream ve kodi üzerine gelişmeye çalışıyoruz

Ha pardon bu kişi benim konuya cevap verdi sandım kusura bakmayın şimdi baktım benim konular üstte çıkmıyor özellikle kendi konumda bahsedilmesini istiyorum oraya yönlendiriyorum ama kimse oraya bakmıyot bende fevri davranıp mesaj a direk cevap veriyorum

Konuyu görüntüleyenler

Geri