Instagram Reels, TV’ye Geliyor!

Konular
2
Meta bünyesinde faaliyet gösteren Instagram, TV uygulaması ile Instagram Reels izleme deneyimini artık televizyon ekranlarına taşıyor. Sosyal medya devi, bu yeni özelliği şu anda belirli kullanıcılarla test etmeye başladı ve bu gelişme, içerik tüketim alışkanlıklarını kökten değiştirebilir.

Instagram Reels Yakında Dev Ekranlarda!
Instagram for TV, temel olarak Reels videolarının büyük ekranlarda, birden fazla kişiyle birlikte izlenmesini desteklemek için tasarlandı. Şirket, bu testin amacının, kullanıcıların TV’de birlikte Reels izlerken hangi özelliklerin en iyi sonucu verdiğini anlamak olduğunu belirtti. Bu, özellikle ailelerin ve arkadaş gruplarının bir araya gelerek içerik izlediği anlar için yeni bir sosyal deneyim sunmayı hedefliyor.

Uygulamayı kullanmaya başlamak oldukça basit. Kullanıcılar, Instagram uygulamasını doğrudan Fire TV’lerine kurabilir ve mevcut hesaplarıyla oturum açabilirler. Ayrıca, mobil Instagram uygulamasındaki Ayarlar menüsünden de TV uygulamasına hızlı bir geçiş yapılabiliyor. TV uygulaması, bir evdeki birden fazla kullanıcının kişiselleştirilmiş Reels akışlarına erişebilmesi için beş adede kadar hesabı destekliyor.

Otomatik Oynatma ve Kanallar: Yeni İzleme Deneyimi
Uygulamada oturum açıldıktan sonra, Reels videoları ilgi alanlarına göre kanallar halinde gruplandırılıyor. Müzik, spor, seyahat ve trend içerikler gibi kategoriler altında toplanan videolar, sesli olarak otomatik şekilde oynatılıyor. Bu özellik, kullanıcıların sürekli kumanda kullanmadan, arkalarına yaslanarak kesintisiz bir izleme deneyimi yaşamasını sağlıyor.

Instagram, gelecekteki güncellemelerle uygulamaya yeni özellikler eklemeyi planlıyor. Beklenen yenilikler arasında şunlar bulunuyor:

Telefon tabanlı uzaktan kumanda kontrolleri
Geliştirilmiş kanal navigasyonu
Grup izlemesi için paylaşılan akışlar
Takip edilen içerik üreticilerinin içeriklerine daha kolay erişim
Uygulama şu anda yalnızca ABD’de, belirli Amazon Fire TV cihazlarında kullanılabiliyor. Desteklenen modeller arasında Fire TV Stick HD, Fire TV Stick 4K Plus, Fire TV Stick 4K Max ve Fire TV Omni QLED Serisi gibi popüler cihazlar yer alıyor.

lisanssız Android tv denendi açıyor

Son düzenleme:
Kumanda ile kaydırmak güzelmiş. Biraz daha brainrot olabiliriz.

İnstagram, Facebook tarzi sosyal medyaların insanlar üzerinde çok olumsuz izleri olduğuna inanıyorum. Tabi kullanim amacina göre de değişir. Mesela bende x var. Sadece haber içerik mevcut. Bunun dışında hic bir takipte bulunmuyor. Bu konuda faydasıni cok gördüm. Ama bunun dışında Hem çok fazla zaman öldürüyor hem de insanları mutsuzlastiriyor, yaristiriyor gibi. Tiktok u hic dile getirmiyorum bile. Şimdi de tv ye kadar sicradi demek ki.

İnstagram, Facebook tarzi sosyal medyaların insanlar üzerinde çok olumsuz izleri olduğuna inanıyorum. Tabi kullanim amacina göre de değişir. Mesela bende x var. Sadece haber içerik mevcut. Bunun dışında hic bir takipte bulunmuyor. Bu konuda faydasıni cok gördüm. Ama bunun dışında Hem çok fazla zaman öldürüyor hem de insanları mutsuzlastiriyor, yaristiriyor gibi. Tiktok u hic dile getirmiyorum bile. Şimdi de tv ye kadar sicradi demek ki.
Tiktok eskiden olsa evet daha beterdi ama şuan insta real videolar da tiktok u geçti bence. Bunların TV de olması gerçekten iyi değil.

Geri