HP Victus 15-FA1035NT 7N9V4EA Intel Core i5-13500H 16GB RAM 512GB SSD 6GB RTX 4050

Gökhan

Üye
Konular
3
Arkadaşlar sizce oyuncu bilgisayarı olarak 10-13 bin TL ye alıcam. Sizce alınır mı? Çok ısınıyor diyenler var.

Bende kullanıyorum oyuncu bilgisayarı Omen ve Rog altlarına iyi marka 3-4 fanlı soğutucu koyunca stabil uzun süre çalışıyor, kendi soğutma sistemleri bazern yetersiz kalabiliyor.

Arkadaşlar sizce oyuncu bilgisayarı olarak 10-13 bin TL ye alıcam. Sizce alınır mı? Çok ısınıyor diyenler var.
Bu fiyata varsa ben de alayım :) Fiyat bedava.

Isınmayan oyuncu laptopu olmaz zaten, küçücük bir alanda soğutma yapmak masaüstü bilgisayarlara göre çok zor. Önemli olan ısıyı belli bir derecenin altında tutabilmesi ve bunu yaparken de performansı düşürmek zorunda kalmaması.

Bu fiyata varsa ben de alayım :) Fiyat bedava.

Isınmayan oyuncu laptopu olmaz zaten, küçücük bir alanda soğutma yapmak masaüstü bilgisayarlara göre çok zor. Önemli olan ısıyı belli bir derecenin altında tutabilmesi ve bunu yaparken de performansı düşürmek zorunda kalmaması.
Ben Mediamarkt da çalışıyorum bize özel kampanya oluyor.

Dizüstü cihazlarda soğutma değerleri masaüstü ile bir tutulmaz diz üstünü soğutmak bi tık daha zordur altına soğutucu takarak kullanabilirsiniz yıllık termal macun yenilemesi ve fan içlerini temizleyerek sorunsuz kullanım yapabilirsiniz şimdiden hayırlı olsun

Madem böyle bir avantaj var, ısınsa da alınır ısınmasa da alınır, piyasasının yarısından daha ucuza geliyor. Direk alırdım ben şahsen. Hatta daha pahalı modellerde de oluyorsa 4050 yerine 4060 hatta 4070 ekran kartı model seçebilirsiniz.

Madem böyle bir avantaj var, ısınsa da alınır ısınmasa da alınır, piyasasının yarısından daha ucuza geliyor. Direk alırdım ben şahsen. Hatta daha pahalı modellerde de oluyorsa 4050 yerine 4060 hatta 4070 ekran kartı model seçebilirsiniz.
Her üründe olsa keşke bazı ürünlerde yapılıyor, çok oyun oynayan biri değilim. Cs go, call of, oynatsın yeter😊

Her üründe olsa keşke bazı ürünlerde yapılıyor, çok oyun oynayan biri değilim. Cs go, call of, oynatsın yeter😊
Csde sorun yaşamazsınız cod war zone için de yaşarsanız tek sorun ısınma olacaktır ama bu fiyata bedava ben olsam alırdım hocam altına soğutucu ile sorunu çözersiniz diz üstü cihazların ısınma nedeni altının kapalı olması yüzünden fanlar sıcak havayı dışarı aktaramıyor ek soğutucu bu nedenle gerekli

Csde sorun yaşamazsınız cod war zone için de yaşarsanız tek sorun ısınma olacaktır ama bu fiyata bedava ben olsam alırdım hocam altına soğutucu ile sorunu çözersiniz diz üstü cihazların ısınma nedeni altının kapalı olması yüzünden fanlar sıcak havayı dışarı aktaramıyor ek soğutucu bu nedenle gerekli
Bende öyle düşünüyordum. Teşekkürler. kısa zamanda alıcam bilgileri aktarırım

Hayırlı olsun

Bu fiyata beleş o makina. Isınmayan bi laptop gösterin bana kendimi sandalyeden atarım :)

Ben monster notebook i7 13.nesil nvidia 4050 ekran kartlı aldım Eylül başında. Milletin ağzına sakız olmuş çok ısınıyor diye. Gayet memnunum cihazımdan.

Sizin alacağınız makina marksına göre 31-40K fiyat aralığında sıfırı

Örnek;

Birde bundan alın. Fanlı soğutucularla uğraşmayın. Düzenli olarak fan temizliği ve macun yenileme yapın yıllarca kullanın

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar sıfır kapalı kutu bilgisayar alıyorum.
Söylediğim 4050 olan victus başka arkadaş kendine ayırdığı için ben alamıyorum.

3050 li başka bir bilgisayarda vardı 18 bine, 4050li bilgisayarı kaçırınca keyfim kaçtı😊

Bende şimdi almışken en iyisini alıp laptop defterini ömürlük kapatıyim diye düşündüm ve aşağıdaki bilgisayara karar verdim gibi

Arkadaşlar bu alınır mı 43 bin TL. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi alabilirmiyim ?
Arasıra oyun oynucam.

Dell G15 5530 G155530013U

İ7 13650HX

RTX 4060 8 Gb 140W DDR 6

16 Gb RAM DDR 5

1 TB SSD

165 HZ EKRAN

3050 li başka bir bilgisayarda vardı 18 bine, 4050li bilgisayarı kaçırınca keyfim kaçtı😊

Bende şimdi almışken en iyisini alıp laptop defterini ömürlük kapatıyim diye düşündüm ve aşağıdaki bilgisayara karar verdim gibi

Arkadaşlar bu alınır mı 43 bin TL. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi alabilirmiyim ?
Arasıra oyun oynucam.

İ7 13650HX

RTX 4060 8 Gb 140W DDR 6

16 Gb RAM DDR 5

1 TB SSD

165 HZ EKRAN
Tek alternatifiniz bu mu yoksa başka kıyaslanabilecekler de var mı?
Ayrıca kullanma amacınız ne olacak ve bütçenizi fiyat/performans olarak sizi en memnun edecek şekilde maksimum ... TL gibi ayarladınız mı?

Sadece bu özelliklere göre bir yorum isterseniz eğer şahsen oyun oynarken harici bir monitöre bağlamayacaksanız benim gibi en az 17.3" bir ekranlı dizüstü tercih etmenizi söyleyebilirim. Oyun ve film vs tercihi için büyük ekranın keyfi bir başka. 144hz ve üstü bir ekran olması da cabası olur tabi ki.

Mevcut koşullarda herhangi bir oyun için 16 GB ram ki bu ddr5 ise daha da iyi ve performanslıdır demek yeterli olacaktır fakat ilerisi için veya yazılım anlamında oyun dışında da kullanım için yükseltme anlamında en az 32 GB ram kullanmayı planlamanızı öneririm. Umarım çift slot olan ram hazneleri 8/8 şeklinde doldurulmamıştır bazı modelleri tek 16 bazıları 8+8 olarak tasarlanmış çünkü bu serinin fakat tahminim o ki performans açısından o şekilde yani 8+8 olarak konumlandırılmışlardır. Az ya da çok çift kanal bellek kullanımı sunulmuştur. Fakat bu da demek oluyor ki yükseltme işlemi için 16+16 kullanmanızı önererek iki ram alacaksınız ve eskileri satmaya çalışacaksınız. Bunları neden söylüyorum; masaüstü bilgisayar kadar yükseltme şansı tanımadığı için yapabilecekleriniz %90 oranında ram/hard disk/Wifi değiştirilebilirliği olur.

Ek bilgi Dell sitesinden:

Desteklenen bellek yapılandırmaları
  • 8 GB, 1 x 8 GB, DDR5, 4800 MT/sn
  • 16 GB, 1 x 16 GB, DDR5, 4800 MT/sn
  • 16 GB, 2 x 8 GB, DDR5, 4800 MT/sn, çift kanallı
  • 32 GB, 2 x 16 GB, DDR5, 4800 MT/s, çift kanallı

Bu serinin modellerinde iki adet M.2 slotu varmış ve bunlar 2230/2280 olarak düzenlenmiş. Yani arkasını açıp bakmadan emin olamayacaksınız ama bu bilgiler doğru ise (dell sitesinden baktığıma göre) üzerinde takılı gelecek olan yüksek ihtimalle 2280 olandır. Diğerine de takıp yükseltmek isterseniz depolamayı 2230 ölçülerinde bir m.2 almanız gerekecek. Siz yine araştırır emin olursunuz ama eğer bu şekilde ise 2230 ölçülerinin en az 1 tb takarsınız diye düşünürsek eğer fiyatları 2280'lere göre çok daha fazla gibi. O yüzden sizin de bu konuda emin olarak ileriyi de düşünmenizi öneririm.
Ek bilgi Dell sitesinden:
Dell G15 5530'unuz aşağıdaki depolama yapılandırmalarından birini destekler:
  • Bir adet M.2 2230 veya M.2 2280 katı hal sürücü
  • İki adet M.2 2230 veya M.2 2280 katı hal sürücü
M.2 2230 katı hal sürücüPCIe NVMe Gen4 x41 TB'ye kadar
M.2 2280 katı hal sürücüPCIe NVMe Gen4 x42 TB'ye kadar

Ekran kartı mevcut dizüstü bilgisayarlar arasında en iyi performansa sahip olanlardan elbette. O konuda bir yorum yapamam fakat genel anlamda diğer donanımlarla birlikte 130/135W 4050 ekran kartına sahip farklı modeller de tercih edilebilir eğer işlemci de mevcut işlemciye yakın olacaksa. AMD Ryzen 7 7435HS veya AMD Ryzen 7 7840HS işlemcili de tercih edebilirsiniz fiyatı da göz önüne alırsanız ama tabi ki bu bilgisayardakine kıyasla i7 13650HX daha iyi. Yine de diğer özellikleri de ele alarak farklı tercih yapmak istediğinizde işlemcide sınıf düşürebilir yine Intel tercihi yapabilir veya dediğim gibi fiyat düşünürseniz AMD tercihi de yapabilirsiniz.

Bu söylediklerimin hepsi ne için kullanacağınıza göre belirlenen değişkenler. Yani öyle çok sık başına geçmem, ara sıra oyun oynarım derseniz ve bütçeniz de buna uygunsa (yükseltme bilmem, lazım olursa ilerde bakarız diyorsanız) alın gitsin hiç düşünmeyin. Fakat gerçekten de sadece bu gibi durumlar için alacaksanız o durumları rahatça karşılayabilecek yüksek seviye bilgisayarları 7/8 bin daha aşağıya alabilirsiniz.

Ne tercih yaparsanız yapın şimdiden güle güle kullanın.

Son düzenleme:

Arasıra oyun oynucam.

İ7 13650HX

RTX 4060 8 Gb 140W DDR 6

16 Gb RAM DDR 5

1 TB SSD

165 HZ EKRAN
13 - 14 bine 4050 alıyorum dedikten sonra bunlar biraz moral bozar tabi :)

4060 ekran kartlı bir makineye bence 43 bin verilmez. Kasım indirimleri başladı, daha iyisi mutlaka denk gelecektir.

13 - 14 bine 4050 alıyorum dedikten sonra bunlar biraz moral bozar tabi :)

4060 ekran kartlı bir makineye bence 43 bin verilmez. Kasım indirimleri başladı, daha iyisi mutlaka denk gelecektir.
Tespit çok yerinde indirimleri takip etmek lazım...

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim,
Çok kararsız kaldım, şuan ürünü satın aldım 43 e almıştım ekstra indirime girdi 42 ye tekrar aldım.

Ara sıra oyun oynucam farklı bir şey yapıcam.
17 inç bir makina baktım ama pek bulamadım gibi.
Olmuşken en iyisi olsun bari dedikten sonra 30 bin bütçeyi 43 e kadar çıkardım. Hepsiburada veya amazondan almam gerekiyor. 6 taksit ile alıyorum

Dediğim gibi ara sıra oyun oynucam performanslı bir ürün olsun istiyorum bu kullanıma uygun 42 ye aldığım bilgisayara yakın performans verebilen laptop tavsiye edebilirmisiniz?

bu bilgiler ışığında bana hangi ürünü tavsiye edebilirsiniz ben ne yapıyim 😊

Şunu buldum bu aynı klasmanda yakın mı?
MSI Katana 17
Ryzen 7 8845HS
Rtx 4050
16 GB
1Tb
144 Hz

38 bin

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241101_125535.jpg
    Screenshot_20241101_125535.jpg