Hayata dair yazım 2

remixtik

Paylaşımcı
Konular
138
Dostlarım dünkü yazımdan sonra gerçekten beni onure ettiniz gerçekten teşekürler hepinize

Bir şey çok dikkatimi çekti sizinde çekti mi bilmiyorum

Koronavirüs aşılarından sonra bu insanlara sanki bir şey oldu içine kapanmalar kimseyle konuşmamalar bencilce tavırlar
Eskiden apartmanımızda bir komşumuzun sesi çıkmasa 2. Gün kapısını çalardık hadi bunları geçtim
Telefonla bile aramıyorlar

herkes birbirine kazık atma çabasında fark ettiniz mi bilmiyorum ama a b ye b c ye derken böyle zincirleme olarak gidiyor herkes birbirine kazık atma derdinde

Etrafımdaki insanları çıkara çıkara kişi kalmadı
Ben örnek verecek olursam hiç bir parti mensubu değilim ama adam gelmiş sen a partisine b partisine veriyor musun aaa neden vermiyorsun bak biz a partisiyiz b partisi şöyle böyle
Yani insanların fikirlerine saygı kalmamış gerçekten bilmiyorum
Koronavirüs aşısından sonra bu gözle görülür şekilde arttı

Ben artık kimseyle konuşmuyor borç vermiyorum çünkü veripte kötü olacağına verme kötü ol paran cebinde kalır mantığındayım

Sizler ne düşünüyorsunuz dostlarım

Hepinize hayırlı güzel günler

Güzel şeylere dikkat çekmişsin @remixtik ama daha neleri kaybettik bilemezsin ve giden de geri gelmiyor , üzücü şeyler tabi...

Dostlarım dünkü yazımdan sonra gerçekten beni onure ettiniz gerçekten teşekürler hepinize

Koronavirüs aşılarından sonra bu insanlara sanki bir şey oldu içine kapanmalar kimseyle konuşmamalar bencilce tavırlar
Eskiden apartmanımızda bir komşumuzun sesi çıkmasa 2. Gün kapısını çalardık hadi bunları geçtim

herkes birbirine kazık atma çabasında fark ettiniz mi bilmiyorum ama a b ye b c ye derken böyle zincirleme olarak gidiyor herkes birbirine kazık atma derdinde

Ben örnek verecek olursam hiç bir parti mensubu değilim ama adam gelmiş sen a partisine b partisine veriyor musun aaa neden vermiyorsun bak biz a partisiyiz b partisi şöyle böyle

Ben artık kimseyle konuşmuyor borç vermiyorum çünkü veripte kötü olacağına verme kötü ol paran cebinde kalır mantığındayım

Koronadan öncede aynı yazdığınız gibi,düzeleceğinini. sanmıyorum...

Covid sonrası, özellikle biontech aşısı sonrası, Canan Karatay ın da belirttiği gibi (kendisinden pek hazetmem) otoimmün hastalıklarda patlama oldu. Biz de nasibimizi aldık.
Sağlıklı gıdaya ulaşmak hayal oldu, sarımsak Çin'den, mercimek Kanada'dan, ceviz ABD'den artık. Toplum ne ekerse onu biçiyor. Şimdi biçme zamanı

Covid sonrası, özellikle biontech aşısı sonrası, Canan Karatay ın da belirttiği gibi (kendisinden pek hazetmem) otoimmün hastalıklarda patlama oldu. Biz de nasibimizi aldık.
Sağlıklı gıdaya ulaşmak hayal oldu, sarımsak Çin'den, mercimek Kanada'dan, ceviz ABD'den artık. Toplum ne ekerse onu biçiyor. Şimdi biçme zamanı
Valla üstad ağzına yüreğine sağlık çok güzel özetlemişsin

ben kronik rahatsızlığımdan dolayı aşı olamadım belki ondan iyimserim :) . ölmekten hiç korkmadım ama insanlar pandemi döneminde ölümle yüzleşti "kardeşinden bulaşan virüsten öldü" böyle şeylerle karşılaştı insan evrimin büyük kırılma noktaları vardır pandemide onlardan biriydi ondan önce insanlar mutluydu eve kapanmalar sosyal izolasyonlar dükkanların iflas etmesi aşı kuyrukları karneler psikolojik bir yıkım yarattı. ölüm eşinden gelebilirdi bu tehdit bir çok şeyi değiştirdi ekonomik buhran tüm dünyayı sardı üretim krizleri insanların çıldırmış gibi hatta yarın ölecekmiş gibi tüketmeye başlaması hep bu yüzden ve tabi bugün almazsam yarın daha pahalı olacak korkusuda baskın fransızı bilmem ama tüm Türk aile yapısını derinden etkiledi tespitlerinizde çok haklısınız işin püf noktası dünya çok derin korkularla sınandı ve evrim geçiriyor

karzi hasen bu 80 li yillarda bizde vardi tum akrabalar toplanir kim ev alacaksa herkes ortaya bisey koyar ev sahibi olurdu alan kiside en kisa zamanda borcunu öderdi en fazla 1 yilda bitirirdi bu yolla en az 30 aile ev sahibi olmustu nasilki tufenk icad oldu mertlik bozuldu simdids kredi karti icad oldu karzi hasen öldü eskiden agam pasam diyen insanlar simdi ne ite köpege agiz acem der bankaya gidip boka bulasiyor sonra isin icinden cikamayinca yok olup gidiyor borc batagindan soyledigi sozu herkes biliyo artik

Dünyayı bekleyen en önemli sorun kıtlık. Çok uzak olmayan bir gelecekte su savaşları olacak. Benim şahsi düşüncem corona dönemi planlı nüfüs azaltması için yapılan ilk denemeydi. Yaşamsal kaynaklar azaldıkça insan nüfusunun artışının kontrol altına alınması gerek. Ancak günümüz gelişmiş toplum bireylerine doğum kısıtlaması dayatılması için henüz uygun ortam oluşmadı. Böyle bir yaptırımın dünya genelinde yapılması için çok ciddi yaşamsal kaynak sorunu yaşanması gerekmektedir. Bu sorun ortaya çıkmadan önce alabilecekleri bütün önlemleri denemeye devam edecekler. Dünya genelinde savaşların bitmemesi, corona ve ilerleyen dönemde çıkması muhtemel bir salgın veya salgınlar ile mümkün olduğundan nüfus azaltması yapacaklar. İşin özü bugünleri de arar duruma geleceğiz.

Yani eski toplumsal düzenlerimiz, anılarımızda kalan paylaşmanın güzelliğine dair zamanlar ve daha pek çok güzel şeyin daha kötüye gideceği öngörülebilir. Hadi biz en azından gördük ve yaşadık ama çocuklarımız birçok şeyden eksik yaşadılar. çamurluk toprakta çivi oynamadılar, yedi kına gibi oyunlardan habersizdiler. Örnekler çok sizlerinde anılarında kalan oyunlar, komşuluklar ve daha pekçok güzel şey geçmişte bir iz olacak.

Son düzenleme:
Dünyayı bekleyen en önemli sorun kıtlık. Çok uzak olmayan bir gelecekte su savaşları olacak. Benim şahsi düşüncem corona dönemi planlı nüfüs azaltması için yapılan ilk denemeydi. yaşamsal kaynaklar azaldıkça insan nüfusunun artışının kontorl altına alınması gerek. Ancak günümüz gelişmiş toplum bireylerine doğum kısıtlaması dayatılması için henüz uygun ortam oluşmadı. Böyle bir yaptırımın dünya genelinde yapılması için çok ciddi yaşamla kaynak sorunu yaşanaması gerekmektedir. Bu sorun ortaya çıkmadan önce alabilecekleri bütün önlemleri denemeye devam edecekler. dünya genelinde savaşların bitmemesi, corona ve ilerleyen dönemde çıkması muhtemel bir salgın veya salgınlar ile mümkün olduğundan nüfus azaltması yapacaklar. işim özü bugünleri de arar duruma geleceğiz.

Yani eski toplumsal düzenlerimiz, anılarımızda kalan paylaşmanın güzelliğine dair zamanlar ve daha pek çok güzel şeyin daha kötüye gideceği öngörülebilir. Hadi biz en azından gördük ve yaşadık ama çocuklarımız birçok şeyden eksik yaşadılar. çamurluk toprakta çivi oynamadılar, yedi kına gibi oyunlardan habersizdiler. Örnekler çok sizlerinde anılarında kalan oyunlar, komşuluklar ve daha pekçok güzel şey geçmişte bir iz olacak.
İnsanların kendisini düşünmesi bunun da çok etkisi var nüfus çok olması açıkçası bana iyi bir şey gelmiyor ülkesel bazda baktığında az nüfus her zaman daha iyidir belli bir nizam belli bir düzen çok çok daha iyi bir şekilde oturtulabilir yani bugün bazı insanlar dini açıdan bakıyor işte ümmetin çokluğu vesaire bir kısım ırksal bakıyor bir kısım ise cahilce bakıyor öteki kısım ise nasıl baktığını bilmiyor yani birçok bakılacak kısım bakan kısım var ama bana kalırsa ne kadar az insan o kadar güzel düzen ve o kadar nizam intizam bu yani çünkü nüfus çok olduğu zaman çok su kaynağı gerekiyor çok insan kaynağı gerekiyor birçok bunun etmeni var

Geri