Günün sorusu: Asgarî ücret sizce kaç para olacak

remixtik

Paylaşımcı
Konular
138
Benim tahminim 26 bin küsur yaparlar tabi ellerinden gelse hiç zam yapmaz mısır köşeleri gibi bir buğday bir su şekilinde

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251128-131006.png
    Screenshot_20251128-131006.png
    538.7 KB · Görüntüleme: 72
24bin 870 olur

%500 gelse ne olur.
Ertesi gün herşeye %500 zam gelir, dengelenir.

Istemesini bilmeyen toplum olunca ne verirlerse onunla yetinmeye devam edilir. Oy kullanmayi bilmiyoruz malesef. İstediğini vermeyeni cezalandıracaksin. Yoksa kimse asgari ücretli ayı nasil geçirebiliyor diye düşünmez. Söyle düşünün, asgari ucretli ve emekli benim durumu kim düşünürse ona oy veririm derse tek başına seçim kazandırır. Bir de sözünü tutmayani bir dönem sonra düşürse bak ki nasil düzeliyor hersey.

Istemesini bilmeyen toplum olunca ne verirlerse onunla yetinmeye devam edilir. Oy kullanmayi bilmiyoruz malesef. İstediğini vermeyeni cezalandıracaksin. Yoksa kimse asgari ücretli ayı nasil geçirebiliyor diye düşünmez. Söyle düşünün, asgari ucretli ve emekli benim durumu kim düşünürse ona oy veririm derse tek başına seçim kazandırır. Bir de sözünü tutmayani bir dönem sonra düşürse bak ki nasil düzeliyor hersey.
Nietzsche, seçmesini bilmeyen toplum olarak dillendirmiş bunu

Yeniden değerleme oranına göre 27.739,15 TL çıkıyor, tabiki yetersiz ama zaten sistem vermemek üzerine olduğu için bir şey diyemiyoruz,

Halbuki avrupa yıllar önce sistemi güzel kurmuş vermek üzerine bir sistem var hatta halkı nasıl daha mutlu ederiz diye kafa patlatıyor yönetenler...

Şöyleki şimdi sistem insanlara bol para verirse insanlar rahat harcar ve çark döner , tersini şimdi yaşıyoruz zaten para vermiyorlar , insanlarda harcamıyor ve çark dönmüyor piyasa kitleniyor,

örnek ; Asgari ücret 50 olsa , alan kişi malalle kasabından et alır , kasap kirasını rahat verir , yanında adam çalıştırır çalmaz malzemeden, eti aldığı yere zamanında para verir, eti üreten köylü iyi kazanır üretmeye devam eder vs vs bu böyle gidiyor, ama vermeyincede üretim olmuyor et ucuz olmuyor yine vs vs.

Demek istediğim ekonomiyi çözmek basit ama çözmek istemiyorlar, yoksa insanlar rahat eder mutlu olur aman diyim olmasınlar...

benim izlenimim piyasada herseyin fiyatina baktiginda en az 30 olmali. ama su da var maasi yükseltseler piyasalarda yaris yaparcasina fiyatlar dahada hizli yükselise gecicek bu durumda 50 de alsan 60 da alsan yine ayni olucak.

Geçenlerde başka bir konuda da yazmıştım. Tamah etmek ve kendini yönetenlerin kazanım ve zenginlikleri böbürlenen insanlar olduğu sürece asgari ücrete hiçbir zaman gelen zaman hayatı bir nebze güzelleştirmez.

Her ramazan ayında peygamber efendimiz tek göz evinde mütevazı bir yaşam sürdüğü masalları ile dini yükleme yaparak insanları bulundukları duruma şükretme yönlendirmesi yapılması, sürekli medyada asgari ücretli olduğunu ve çok rahat geçindiğini üstelik kirada oturduğunu belirten insanların boy göstermesi halkı tamah etmeye yönlendirmektedir.

Ayrıca bizim Cumhurbaşkanımızın bilmem kaç odalı sarayı var, üstelik yazlık saray da yaptırdı. X devlet başkanı küçük bahçeli bir evde otuyormuş. Bizimkindeki kalite onlarda yok. Bizimkinin bilmem kaç tane uçağı var bir şey oldu mu hemen binip gidiyor. Eeyyy X kişi haddini bil diye hesap soruyor.

Bunlar ile hava atan ve kıçında donu bile olmadığının farkında olmayan insanlara asgari ücreti düşükmüş yetmiyormuş diye anlarsan ne anlatmasan ne? Üstelik bir şey anlatmak istediğinde dış güçlerin adamı oluyorsun ya o daha bir farklı ruf hali bozukluğu. Dış güç nedir diye sor hemen CHP diye feryat ediyor. Ben şahsen siyasi görüş olarak komünist bir karma düşünceye sahibim. Ama TKP yi de hiç sevmem. Herhangi bir siyasi görüşüm yok. Zira herhangi bir siyasi parti ülkesi için hiçbir şey yapmamaktadır.

Yukarıda arkadaşların yazdığı gibi kaç para olduğundan zira daha cebimize girmeden ne kadar geriye düşeceğiz zamlar ile o önemli.

Hatırlatma: Siyaset yasaktır. Lütfen konuyu herhangi bir tarafa çekmeyelim.

Geri