Öneri google maps ile süresiz konum takibi

Konular
15
google maps üzerinden süresiz olarak konum takibi yapmayı eminim bir çoğunuz bilmiyor.

hazırsanız; nice yuvaları yıkabilecek, iliskileri bitirebilecek ve gerçekleri ortaya çıkarabilecek bu uygulama ve yöntemini paylaşıyorum.

aslında bu özelliği çoğumuz whatsapp üzerinden "canlı konum" sayesinde kullandik. şimdi ise bu yöntemi google haritalarda süresiz olarak kullanacağız. "uluslararası 7. teknolojiyi kendi sinsi ihtiyaçlarımıza eğip bükme" etkinliğimize hoş geldiniz diyorum ve lafı daha da uzatmadan yönteme geçiyorum.

öncelikle telefondan konumunuzu ve ardından google maps uygulamasını açıyoruz.

haritadaki konumunuzu gösteren mavi noktaya tıklıyoruz ve konum paylas diyoruz.

paylasma menüsünün geldiğini göreceksiniz. şimdi burada "1 saat boyunca" yazan butonun altında "siz kapatana kadar" yazan butona tıklıyoruz.

daha sonra alttaki kişiler sekmesinden konum paylaşmak istediğiniz kişiyi seçiyorsunuz. eğer rehberde o kişi yoksa öncelikle onu eklemeniz gerekiyor.

her neyse, istediğiniz kişiyi seçtikten sonra google maps bizden konum izni istiyor. ayarlara git deyip konum iznini "her zaman izin ver" seklinde seçiyoruz.

bu işlemi yaptıktan sonra artik konumunuz, siz kapatana kadar o kişi ile paylaşılıyor ve an be an sizin nerede olduğunuzu, görebiliyor.

özellikle partnerinin bir haltlar yediğini düşünen kişiler veya paronayaklar bunu gizlice karşı tarafa yapıp sonra sinsi sinsi stalk yapıyormuş, siz sakın öyle bir şey yapmayın

Son düzenleme:
İnternet kapatıp açınca devam etmiyor galiba

Konum kapatırsa , interneti kapatirsa devam etmez. Ama interneti acar konumu da açinca karsi taraf otomatik olarak konum sende gozukuyor.

Adam olduğu yerde yapacagini yapar. Ayrica az bisey telefondan anlayan kişi durumu çok kolayca anlar. Telefon devamli konumu kullanıyor ve kiminle paylasildigi gorunuyor

Asla anlayamaz hocam yanlışın var. Konumunu at kendine . kendi numarani kaydet ve mesaj olarak kendine gonder. İstersen google maps i kurcala asla kiminle paylastigin gorunmuyor. Tabi gonderdigin mesaji silmen gerek.. Yanimda olsan uygulamali gosterirdim ama herhangi bir arkadasinla deneyebilirsin

Ciddi anlamda soruyorum. Benim için önemli bir konu. Grand Mal Epilepsi hastasıyım. Vaktinde bu teknojiler yokken babam yurt dışından cihaz getirmişti. Çünkü nöbet gelince hangi hastaneye gittiğin falan görünüyordu. Samsung bu tip hastalar için Güney Kore'de kullanılmak üzere uygulama geliştirmişti ama buradaki Samsung cihazlarda yok. O GPS cihazı iyiydi. Kalp ritmi, nabız, vb. her türlü veriyi de evdekiler görebiliyordu. Ama cihazın firması battı ve harita güncellemesi falan kalmadı. Bu dediğinizi whatsapp üzerinden yapıyoruz ama aşırı gecikmeli oluyor. Bazen sapıtıyor. Panik yapıp arıyorlar. Tam olarak izah ederseniz makbule geçer. Tabii nöbette hırsızlar telefonu çalmazsa yine. Ciddi anlamda bilgi rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Google maps canlı konum en fazla 5- 10 metre vs yanılıyor diye biliyorum.. Yani yüzde 99 nerede oldugunu bilirsiniz .. Bu gecikmeli olmaz anlık veriyor konumu whatsapp tan daha kaliteli. Çünkü konum baglantisini keser kesmez baglanti gidiyor.. Yani eminim anlık olarak dogru veriyi verdiginden..

• Beğen
Tepkiler: ENS
Google maps canlı konum en fazla 5- 10 metre vs yanılıyor diye biliyorum.. Yani yüzde 99 nerede oldugunu bilirsiniz .. Bu gecikmeli olmaz anlık veriyor konumu whatsapp tan daha kaliteli. Çünkü konum baglantisini keser kesmez baglanti gidiyor.. Yani eminim anlık olarak dogru veriyi verdiginden..
Biliyorum. Whatsapp'dan daha iyi. O nedenle nasıl kullabileeğimi sordum. Detaylıca bilen varsa anlatabilir mi? Ben tam ve net olarak öğrenmek istiyorum. Evdekilere nasıl iletceğim falan. Detaylıca lazım bana.

Takip edeceğin telefonu eline alıyorsun. Konumu açıyorsun.
Google maps harita uygulamasına giriyorsun. Mavi yuvarlak işarete yaklaşıyorsun üzerine bir kere tıklıyorsun.
konumumu paylaş sekmesine tıklıyorsun 1 saat yazan yere tıklıyorsun ve ben kapatana dek secenegini seçiyorsun.
ve senin kendi telefon numarani oradan seciyorsun konumu paylaş diyorsun.
sonra senin telefonuna mesaj geliyor oraya her tıkladığında mesaj gönderdiğin telefon her neredeyse sana gözükür. Bir şart var ama konumu takip edilecek telefonun internet i ve konumu açık olmalı.konumu kapatırsa sana gelen mesajda karşı taraf ın konumu kaybolur. Ama eger konumu tekrar açarsa konum sende anında gözükmeye başlar... Umarim yardimci olmus umdur.

Takip edeceğin telefonu eline alıyorsun. Konumu açıyorsun.
Google maps harita uygulamasına giriyorsun. Mavi yuvarlak işarete yaklaşıyorsun üzerine bir kere tıklıyorsun.
konumumu paylaş sekmesine tıklıyorsun 1 saat yazan yere tıklıyorsun ve ben kapatana dek secenegini seçiyorsun.
ve senin kendi telefon numarani oradan seciyorsun konumu paylaş diyorsun.
sonra senin telefonuna mesaj geliyor oraya her tıkladığında mesaj gönderdiğin telefon her neredeyse sana gözükür. Bir şart var ama konumu takip edilecek telefonun internet i ve konumu açık olmalı.konumu kapatırsa sana gelen mesajda karşı taraf ın konumu kaybolur. Ama eger konumu tekrar açarsa konum sende anında gözükmeye başlar... Umarim yardimci olmus umdur.
Çok teşekkürler. Sağolun. Benim için önemli. Bir de şu cep telefonu hırsızları olmasa şahane olaak.

Geri