Geçmiş Olsun/Deprem Erken Uyarı Sistemi

tıngırmıngır

Paylaşımcı
Konular
19
Öncelikle Balıkesir/Sındırgı 'ya büyük geçmiş olsun.
Neyseki şu ana kadar bir can kaybı bilgisi gelmedi.
Edit: Maalesef can kaybımız da var.

İstanbul sallanmadan 20-30 saniye kadar önce Google erken uyarı sistemi telefonuma bildirim gönderdi.
Bu bildirimi nereler aldı, İstanbul'da olup alamayan var mı gibi sorular takıldı aklıma.

*(Alıntı)
Google'ın Android Deprem Uyarı Sistemi, akıllı telefonlarda bulunan ve hareketi algılayan ivmeölçerleri kullanarak çalışıyor. Sistem, depremin yıkıcı olmayan ilk dalgası olan P dalgasını algıladığında, milyonlarca telefondan gelen veriyi analiz ederek saniyeler içinde bir uyarı ağı oluşturuyor. Yıkıcı S dalgası bölgeye ulaşmadan önce kullanıcılara çök, kapan, tutun gibi hayat kurtarıcı refleksleri uygulamaları için değerli saniyeler kazandırıyor.
(Alıntı)

Son düzenleme:
Öncelikle Balıkesir/Sındırgı 'ya büyük geçmiş olsun.
Neyseki şu ana kadar bir can kaybı bilgisi gelmedi.

İstanbul sallanmadan 20-30 saniye kadar önce Google erken uyarı sistemi telefonuma bildirim gönderdi.
Bu bildirimi nereler aldı, İstanbul'da olup alamayan var mı gibi sorular takıldı aklıma.

*(Alıntı)
Google'ın Android Deprem Uyarı Sistemi, akıllı telefonlarda bulunan ve hareketi algılayan ivmeölçerleri kullanarak çalışıyor. Sistem, depremin yıkıcı olmayan ilk dalgası olan P dalgasını algıladığında, milyonlarca telefondan gelen veriyi analiz ederek saniyeler içinde bir uyarı ağı oluşturuyor. Yıkıcı S dalgası bölgeye ulaşmadan önce kullanıcılara çök, kapan, tutun gibi hayat kurtarıcı refleksleri uygulamaları için değerli saniyeler kazandırıyor.
(Alıntı)
Bana bir şey gelmedi. Belki de kapatmış olabilirim bildirimleri.
bildirimleri hiç sevmem. Gerçi, acil durum bildirimleri açık ama.

izmirde depremden sonra geldi uyarı..yakın yerlere daha geç geliyor sanırım.işe yaramaz google uyarı sistemi.
Bulunduğunuz yere göre değişiklik gösteriyor olabilir, Deprem anında Ürkmezdeydim hemen önce mesaj geldi

Evet gördüm, sağ ol. Ama bende konum kapalı.
Deprem bildirimini açmak için konumu açmak gerekiyor. Konum'u açmam. Google efendi, böyle bir şart koşmuş.

Google efendi, bıraksın palavrayı, zaten nerede olduğumu gayet iyi biliyor.
Bari üçünçü kişiler bilmesin.

Geri