Yardım Gamepad (konsol) pcye bağlama

MBA

Üye
Konular
11
Dizüstü bilgisayarım var GamePad bağlayıp FIFA pes çeşitli oyunlar oynamak istiyorum bunu deneyimlen veya nasıl yapıldığını bilen varsa yardımcı olabilir mi PlayStation şart mıdır

Dizüstü bilgisayarım var GamePad bağlayıp FIFA pes çeşitli oyunlar oynamak istiyorum bunu deneyimlen veya nasıl yapıldığını bilen varsa yardımcı olabilir mi PlayStation şart mıdır
Ben anlattığınız gibi bir çok oyunu oynuyorum , hiç konsol aramada 2 gamepad ile çocuklarla oynuyoruz bir çok oyunu

üstteki konuya bakın bir de benim oyun bölümünde paylaştığım bazı oyunlar gamepad desteklidir, kendim oynadıktan sonra paylaşıyorum genelde...

Pc Gamepad mı görmüyor? yoksa ,görüpte tuş ayarlarınımı yapamıyorsunuz?
Pc gamepadı görmüyorsa sürücüsünü internetten gamepadın indirin kurun,Tuş ayarlarını ayarlayamıyorsanız JoyTo Key öneririm.Videoları youtube bulabilirsiniz .

Ben anlattığınız gibi bir çok oyunu oynuyorum , hiç konsol aramada 2 gamepad ile çocuklarla oynuyoruz bir çok oyunu

üstteki konuya bakın bir de benim oyun bölümünde paylaştığım bazı oyunlar gamepad desteklidir, kendim oynadıktan sonra paylaşıyorum genelde...
Açıkçası PlayStation salonlarından başka konsolla işim olmadı bugün aklıma düştü konsol alıp bilgisayar üzerinden oyun oynamak dediğiniz gibi pes veya blur gibi eski tip oyunlar oynayacağım zaten bilgisayarım ancak onları kaldırır fakat aklıma takılanlar şunlar:
-hangi kolu tercih etmeliyim Xbox veya bir çok çeşit çeşitli kollar var ama araştırdığıma göre bunların entegresi sıkıntıymış o yüzden hangisini tercih etmeliyim veya kalite olarak da düşünüyorum siz ne tercih ettiniz ne tavsiye edersiniz
-herhangi bir kol alsam işimi çözer mi kablosuz kol düşünüyorum ama bilgisayarımda USB yok USB danglı alsam herhangi bir gecikme yaşar mıyım
Teşekkür ederim

Açıkçası PlayStation salonlarından başka konsolla işim olmadı bugün aklıma düştü konsol alıp bilgisayar üzerinden oyun oynamak dediğiniz gibi pes veya blur gibi eski tip oyunlar oynayacağım zaten bilgisayarım ancak onları kaldırır fakat aklıma takılanlar şunlar:
-hangi kolu tercih etmeliyim Xbox veya bir çok çeşit çeşitli kollar var ama araştırdığıma göre bunların entegresi sıkıntıymış o yüzden hangisini tercih etmeliyim veya kalite olarak da düşünüyorum siz ne tercih ettiniz ne tavsiye edersiniz
-herhangi bir kol alsam işimi çözer mi kablosuz kol düşünüyorum ama bilgisayarımda USB yok USB danglı alsam herhangi bir gecikme yaşar mıyım
Teşekkür ederim

Piyasada bilgisayar için alınabilecek pek çok gamepad tercihi var. Hatta çakma diye tabirlendirilen ve iyi çalıştığı söylenen gamepad çeşitleri de mevcut fakat benim tavsiyem bu kulvarda kendini kanıtlamış ve sorun yaşama olasılığınız az olacak bir gamepad masrafı yapmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır. Bu kulvarda Windows ile tam uyumlu çalışan ilk seçenek Xbox Controller 9. Nesil geliyor. Kendisi herhangi bir yazılım gerekmeden Windows ile tam uyumlu çalışıyor. Bilgisayara kablo ile bağlayarak veya Bluetooth dongle ile kullanabiliyorsunuz. Gamepad bataryalı değil 2 pil ile çalışıyor. Bu gamepade alternatif olarak hem daha uygun hemde bataryalı olması sebebiyle 2. Seçenek olarak size MSI GC30 modelini önerebilirim. Kendisi benimde yıllardır kullandığım uzun süre batarya kullanımı sunan bir üründür. Aynı şekilde Xbox controller da olduğu gibi bu kol da windows ile tam uyumlu yazılım gerekmeden çalışmaktadır. Tek dezavantajı ise bu ürün bluetooth değil 2.4ghz kendi alıcısı ile haberleşerek çalışmaktadır. Dolayısı ile Bluetooth olan her cihaza bağlanamaz ve alıcısını kaybeder veya hasar verirseniz yedek parça olarak bulamazsınız. Yine evimde kullandığım 3. seçenek olarak önerim ise Orjinal Dualshock 4 olacaktır. Yine bu gamepad de haberleşme olarak Bluetooth kullanır ve bilgisayar da kullanabilmek için DS4Windows gibi 3. Parti yazılımlar ile tam uyumlu çalıştırabilirsiniz veya herhangi bir yazılım yüklemeden Steam destekli olduğu için bu controller ile Steam üzerinden tüm oyunlarınızı tam destekli oynayabilirsiniz. Satın almadığınız oyunları bile kütüphaneye Steam dışı oyun ekle yöntemi ile ekleyerek oyunlarınızı Dualshock4 ile oynayabilirsiniz. Ayrıca Bluetooth özelliği ile bu kolu TV box cihazlarınıza da bağlayıp oyunlar oynayabilir ve touchpad kısmı ile Air mouse ihtiyacını bu kol ile giderebilirsiniz. Bilgisayar da kullanmak için alacağınız Bluetooth dongle 5.0 üzeri ve markalı bir ürün olursa gecikme sorunu yaşamazsınız. Bu konuda da size kendi kullanmış olduğum ugreen 5.0 adaptörü önerebilirim. Deneyimlerim ile aklıma gelenler bu yönde. Sormak istedikleriniz olur ise cevap vermeye çalışabilirim.

Teşekkür ederim

Bu kol çok kullanışlı ve çoğu oyunda sorunsuz, kullanıyorum tavsiye ederim

Evet aklıma yatıyor eski ama çok dayanıklı ve güzel fakat kablolu olması sıkıntı yani benim için bilgisayarım televizyonuma bağlı
F710 da vardı kablosuz ama onda da pil sorunu oluyor , oyunun en güzel yerinde pil bitince anlarsınız söylemek istediğimi...
5 metre usb uzatma kablosu ile kullanıyoruz , istediğin uzaklığa git ,gecikmesiz ,pil bitti derdi olmadan kullan ;)

Hocam pes vs bikaç oyun için ise o kadar para vermeye gerek yok diye düşünüyorum . Ben Pes ,Mortal kombat,Tekken vs vs birçok oyunu şu hepsiburada vs sitelerde 150 tl ye satılan kollar var ya onlarla çok rahat oynuyorum hiçbir sorun da yok . Yani gidip ps4 xbox vs koluna 1000 küsür vermeye gerek yok . Gerçekten 150 liralık kollar işinizi görüyor 😊 Hiçbir kurulum vs de istemiyor tak çalıştır. Tuşları ayarladığın programın görselini bıraktım

Ekli dosyalar

• thumbnail_IMG_20250217_111958.jpg
    thumbnail_IMG_20250217_111958.jpg
    629.9 KB · Görüntüleme: 6
  • Ekran görüntüsü 2025-02-17 112338.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-17 112338.png
    171.2 KB · Görüntüleme: 6
Linuxda basit terminale Bluetoothctl yazıp konsolunu sıfırlayıp kolu eşlesme moduna al hemen oluyor Windows terk et zor olur onda

Hocam pes vs bikaç oyun için ise o kadar para vermeye gerek yok diye düşünüyorum . Ben Pes ,Mortal kombat,Tekken vs vs birçok oyunu şu hepsiburada vs sitelerde 150 tl ye satılan kollar var ya onlarla çok rahat oynuyorum hiçbir sorun da yok . Yani gidip ps4 xbox vs koluna 1000 küsür vermeye gerek yok . Gerçekten 150 liralık kollar işinizi görüyor 😊 Hiçbir kurulum vs de istemiyor tak çalıştır. Tuşları ayarladığın programın görselini bıraktım

Evet bu programı bende kullanıyorum , oyun kolu desteklemeyince bu uygulama xbox kolunu simule edip , her oyun kolu ile oynamayı sağlıyor güzel bir çözüm, teşekkürler @Xago35 ;)

Doğru söylüyorsun zaten uygulamaya veya oyuna para vermiyorum konsola da o kadar para vermenin anlamı yok . Ama seninkini niye kablolu neden kablosuz almadın

Doğru söylüyorsun zaten uygulamaya veya oyuna para vermiyorum konsola da o kadar para vermenin anlamı yok . Ama seninkini niye kablolu neden kablosuz almadın
Pc monitörünün hemen arkasında tv var , yani kablosuz almaya ihtiyaç duymadım . Mesafe sorun olmuyor.

Bilgisayarda muhtemelen bluetooth vardır ve bu durumda en iyi seçenek (en ucuz değil ama) X Box kolu kullanmak.

Bende Logitech F710 da dahil olmak üzere, GameSir, DataFrog, çok ucuz olanlar vs. pek çok kol var, açık ara en iyisi (açık ara ama) X Box 9. nesil.

Pc monitörünün hemen arkasında tv var , yani kablosuz almaya ihtiyaç duymadım . Mesafe sorun olmuyor.

Bilgisayarda muhtemelen bluetooth vardır ve bu durumda en iyi seçenek (en ucuz değil ama) X Box kolu kullanmak.

Bende Logitech F710 da dahil olmak üzere, GameSir, DataFrog, çok ucuz olanlar vs. pek çok kol var, açık ara en iyisi (açık ara ama) X Box 9. nesil.
Değerli abim sizin cevaplamanız beni mutlu etti 9. Nesil iphone e entegre edilebilir mi ayrıca bi inceleme gelir mi
Kanalın çalınması sebebiyle de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum
Eskisi kadar aktif olmamanız dileğiyle

Değerli abim sizin cevaplamanız beni mutlu etti 9. Nesil iphone e entegre edilebilir mi ayrıca bi inceleme gelir mi
Kanalın çalınması sebebiyle de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum
Eskisi kadar aktif olmamanız dileğiyle
Açıkçası Iphone'da çalışır mı bilmiyorum (muhtemelen çalışır) ama Android'lerde çalışıyor.

Güzel dilekleriniz için teşekkürler.

Konuyu görüntüleyenler

Geri