Fiyat Performans Soğutucu fan ve termal macun ile mükemmel sonuç

Enssyyss

Üye
Konular
1
Çok ucuza yakaladığım bu harika sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum. öncelikle sistem bilgilerimi anlatayım ardından sonuçlarla ilgili bilgi vereyim.
İşlemcim intel 12100f işlemci ve bugüne kadar stok fan ile kullanıyordum. Stok fan ve sıradan bir termal macun ile boşta 45 derece yük altında ise 90 derece olarak sıcaklıkları görüyordum. Biraz araştırma yaptım ve uygun fiyatlı termal macun ve cpu fanlarını inceledim.

Almaya karar verdiğim termal macun 'Thermal Grizzly Hydronaut TG-H-001-RS 1gr ' oldu. Nedenine gelince ortalama 300 tl bandındaki çoğu termal macunu inceledim ve termal iletkenlik olarak en yüksek değer bu macundaydı. iletkenlik değeri 11.8 W/mK bu fiyat bandında buna en yakın bulabildiğim değerler 3.9W/mk falandı. O yüzden macun seçeneğim bu oldu. Soğutucuya gelince ise kule tipi seçmek istedim.

Almaya karar verdiğim soğutucu ise 'FSP NC3 ARGB 12cm 4 Bakır Borulu Kule Tipi Soğutucu' oldu. Nedenine gelince ortalama 800 tl bandındaki soğutucuları inceledim ve 4 bakır boru bulunması önceliğiyle beraber daha büyük bir fana sahip olması, CFM değerinin yani soğutma gücü diyebiliriz güçlü olması ve sessiz çalışması tercih sebebim oldu

Şimdi gelelim test sonucuna stok fanla test yapmadan söktüğüm için onun sonuçlarını paylaşamayacağım ama daha harika test sonuçlarını size anlatacağım.

Öncelikle normal kullandığım ayarlarda işlemciyi teste soktum.
Nedir bu normal ayarlar? Bios'un bize sunduğu standart Turbo Boost ayarları yani yük altına girince en fazla 3960 mHz yani 3.96gHz de test ettim. Şimdiye kadar zaten işlemcim sıcak olduğu için mevcut Turbo Boost ayarlarıyla kullanıyorum. Normalde 12100f işlemci 4.30gHz e kadar destek sunuyor.

yaklaşık yarım saat süren OCCT testiyle beraber aldığım sonuç mükemmel

100% kullanımda sabit 3960 mHz(3.96 gHz) işlemci kullanımında aldığım sıcaklık değeri sabit 64°C derece anlık 66°C dereceye çıkıp iniyordu.
Tam yarım saati doldurduğum bu test sonucu beni gaza getirdi ve gittim bios'dan sınırlamaları kaldırdım. Turbo Boost ayarlarını değiştirdim, işlemciye tam güce çıkış izni verdim ve sonuçların bu sefer resmini çekmek aklıma geldi :D

Aşağıdaki resimde de görebileceğiniz 30 dakikayı geçkin bir süre (31:47 dakika) aralıksız işlemciyi tam güce soktum sonuç inanılmaz.
Bu süre boyunca sabit 4090 mHz hızda yer yer 4290 mHz hızda test süre boyunca aralıksız devam etti. Sıcaklık değerini sağ taraftaki tabloda görebilirsiniz.
Test boyunca 66 derece sabit, arada bir anlık sıçramayla 69 dereceye değdi geri 66 sabit devam etti.

Occt

Burada da test boyunca erişilen hızı görebilirsiniz süre boyunca sabit 4090 mHz arada anlık sıçramalarla 4290 mHz hızda test gerçekleşti

Occt1

Aldığım bu mükemmel sonucu hemen sizinle paylaşıp yararlanmanızı istedim. Hem foruma bir katkım olsun hem de bu konuda çok para harcamayıp güzel sonuçlar almak isteyenlere bir faydam olsun dedim. Bu ikili kombinasyon fiyat performans olarak muazzam bir sonuç verdi. Ürünleri bugün aldım ve toplam 1100 TL tuttu. İnsanlar bu sonuçları alabilmek için binlerce lira harcıyorken bu kombinasyonla elde ettiğim sonuç gerçek bir f/p oldu. Bunu abartmak için söylemiyorum, yük altındayken sabit, normal sayılabilir bir sıcaklıkta işlemciyi tutacak kombinasyonu bulmak gerçekten zor. Formda paylaşmak son testte aklıma geldiği için sadece son testin resimleri mevcut diğerlerinin bilgilerini zaten yazarak anlattım. Umarım faydalı olmuştur sizler için. Sizinde bu sonuçlara ne diyeceğinizi gerçekten merak ediyorum.

Son düzenleme:

Geri