⚡Ekim 2025 Elektrikli araç satışları - 🔥 ⚡Togg satışlarında büyük yükseliş! 🚗

dehakan7

Müdavim
Konular
449
Ekim 2025'te 14.427 adet elektrikli aracın satıldığı Türkiye pazarında Togg, bu seneki en iyi performansını sergileyerek 4.154 araç sattı.

Geçen ay ülkemizde satılan sıfır otomobillerin %15,9'unu tamamen elektrikli araçlar oluşturdu. 2025'in ilk 10 ayında elektrikli satışları 146 bini aşarken pazar payı %17,6'ya ulaştı.

Tesla'nın hiç teslimat gerçekleştirmediği ekimde en çok satış yapan marka Togg oldu. Onu 1.370 adet ile Volvo, 1.161 adet ile Opel, 1.046 adet ile KGM izledi.

Ekimde en çok satılan elektrikli araçlar şöyle:

1. Togg T10F - 2.532
2. Togg T10X - 1.623
3. KGM Torres EVX - 1.046
4. Volvo EX30 - 870
5. Kia EV3 - 841
6. Opel Frontera - 625
7. Fiat Grande Panda - 606
8. MINI Countryman - 602
9. BYD Atto 3 - 583
10. Citroen E-C3 - 571
11. Citroen E-C3 Aircross - 520
12. Volvo EX40 - 420
13. Hyundai Ioniq 5 - 384
14. BYD Dolphin - 336
15. Hyundai Ioniq 6 - 247

1762259471604

1762259913658

Son düzenleme:
Bu sene 5000 de, seneye 4000 sıkıntı yapacak galiba, GES yapmak lazım yoksa evden cazibesini yitirecek yavaş yavaş.
10 sene önce, merkezi sıcak su için İzmir'de denedik, tüm çatı panel kaplandı, dünya para ödedik sistem için. Yetmediğinde şebeke devreye giriyordu. İnanın, kazan kullanmaktan daha maliyetli oldu, bir kaç ayda bıraktık

10 sene önce, merkezi sıcak su için İzmir'de denedik, tüm çatı panel kaplandı, dünya para ödedik sistem için. Yetmediğinde şebeke devreye giriyordu. İnanın, kazan kullanmaktan daha maliyetli oldu, bir kaç ayda bıraktık
Evet şimdilerde de çok uygun değilde , belki off grid şeklinde olursa mantıklı olabilir, çünkü kullanacağından fazlasını satayım para kazanırım ülkemizde olmuyor maalesef, aynı şekilde kullanan bir kaç arkadaşım hep zarar ediyoruz diyordu, çünkü satarken yüksek alırken çok ucuz alan elektrik şirketleri birde faturalara hizmet bedelini çok yüksek girince bu şekilde anlamsız faturalar oluşuyor maalesef,

Satış yeriniz neresi arabamı değiştirmek istiyorum yenisini almanın zamanı geldi burada araç tanıtımı yaptığınıza göre bir güzellik yaparsınız.

Satış yeriniz neresi arabamı değiştirmek istiyorum yenisini almanın zamanı geldi burada araç tanıtımı yaptığınıza göre bir güzellik yaparsınız.
Ne lazım size bütçe nasıl, elimizdekilerden yardımcı olalım liste yukarıda var ;)

Ne lazım size bütçe nasıl, elimizdekilerden yardımcı olalım liste yukarıda var ;)
Bütçede sıkıntı yok iyi bir şey olsun istiyorum yeniliğe ayak uydurmak lazım yeriniz nerede ise söyleyin satın almayı göndereyim baksın benim zamanım olmuyor.

Ekim 2025'te 14.427 adet elektrikli aracın satıldığı Türkiye pazarında Togg, bu seneki en iyi performansını sergileyerek 4.154 araç sattı.

Geçen ay ülkemizde satılan sıfır otomobillerin %15,9'unu tamamen elektrikli araçlar oluşturdu. 2025'in ilk 10 ayında elektrikli satışları 146 bini aşarken pazar payı %17,6'ya ulaştı.

Tesla'nın hiç teslimat gerçekleştirmediği ekimde en çok satış yapan marka Togg oldu. Onu 1.370 adet ile Volvo, 1.161 adet ile Opel, 1.046 adet ile KGM izledi.

Ekimde en çok satılan elektrikli araçlar şöyle:

1. Togg T10F - 2.532
2. Togg T10X - 1.623
3. KGM Torres EVX - 1.046
4. Volvo EX30 - 870
5. Kia EV3 - 841
6. Opel Frontera - 625
7. Fiat Grande Panda - 606
8. MINI Countryman - 602
9. BYD Atto 3 - 583
10. Citroen E-C3 - 571
11. Citroen E-C3 Aircross - 520
12. Volvo EX40 - 420
13. Hyundai Ioniq 5 - 384
14. BYD Dolphin - 336
15. Hyundai Ioniq 6 - 247

Ekli dosyayı görüntüle 15494

Ekli dosyayı görüntüle 15495
Demek ki Togg'un zam yapması gerekiyormuş, Tesla'nın yokluğunun da etkisi var mutlaka ama çok şaşırdım gerçekten. T10F'in çıkışı işe yaramış.

Yeniköy Motors izmir / istanbul şubelerinden yardımcı olabiliriz ;)

Demek ki Togg'un zam yapması gerekiyormuş, Tesla'nın yokluğunun da etkisi var mutlaka ama çok şaşırdım gerçekten. T10F'in çıkışı işe yaramış.
Togg bir kaç model daha çıkarsa dahada büyür payı bence, tabi yazılımı da geliştirmesi gerek ;)

Togg bir kaç model daha çıkarsa dahada büyür payı bence, tabi yazılımı da geliştirmesi gerek ;)
Ben araçta yazılımsal sorun neredeyse hiç yaşamadım, diğer markalarda da olanlardan farklı değildi. Şimdi 1.6. sürüme yükselmiş ve muhtemelen daha da iyidir. Tamam Tesla çok farklı bir seviye ama VW ya da Peugeot'tan geride değil hatta bir uygulama markeri mantığı ile oranın sürekli internete bağlı olup inanıyorum ki çok artacak sayıda uygulama verebiliyor olması hem güzel hem de işi zorlaştıran (dışarıdan uygulama yüklenebilmesi, ekstra güvenlik katmanları da demek çünkü) bir etken. Klasik markalar bu konuda çok gerideler.

Şu an kullandığım Jetour X70 Plus da Cherry grubunun markalarından ve bazen geri viteste kamera açılmıyor :) Nadir de olsa bununla karşılaşıyorum, muhtemelen TOGG'da karşımıza çıksa yerden yere vururduk.

Ben araçta yazılımsal sorun neredeyse hiç yaşamadım, diğer markalarda da olanlardan farklı değildi. Şimdi 1.6. sürüme yükselmiş ve muhtemelen daha da iyidir. Tamam Tesla çok farklı bir seviye ama VW ya da Peugeot'tan geride değil hatta bir uygulama markeri mantığı ile oranın sürekli internete bağlı olup inanıyorum ki çok artacak sayıda uygulama verebiliyor olması hem güzel hem de işi zorlaştıran (dışarıdan uygulama yüklenebilmesi, ekstra güvenlik katmanları da demek çünkü) bir etken. Klasik markalar bu konuda çok gerideler.

Şu an kullandığım Jetour X70 Plus da Cherry grubunun markalarından ve bazen geri viteste kamera açılmıyor :) Nadir de olsa bununla karşılaşıyorum, muhtemelen TOGG'da karşımıza çıksa yerden yere vururduk.
Elle açma için ekstra düğme yok mu?

Evet sizin araba da çok güzel , 2 kere izledim tanıtım videosunu burada olsa epey satar yani ,oradaki imkanlar süper , daha çok video yayınlarsanız sevinirim , gerçekten çok ilgi çeken bir ülke, tüm aile severek izliyoruz ;)

Elle açma için ekstra düğme yok mu?
Aslında kamerayı açtığını zannediyor araba çünkü bütün tuşlar işlevsiz hale geliyor (sadece kamera açıkken böyle oluyor). Nadir olduğu ve kamerasız da park etmek çok sorun olmadığı için ( :p ) servis zamanının gelmesini bekliyorum, belki bir yazılım güncellemesi ile çözerler.

Aslında kamerayı açtığını zannediyor araba çünkü bütün tuşlar işlevsiz hale geliyor (sadece kamera açıkken böyle oluyor). Nadir olduğu ve kamerasız da park etmek çok sorun olmadığı için ( :p ) servis zamanının gelmesini bekliyorum, belki bir yazılım güncellemesi ile çözerler.
Hmm, ioniq5 te kamerasız park zor, hatta şarj istasyonuna park da zor, görüş baya kısıtlı. Keşke önde de olsaymış dediğim de oldu. Aslında şerit takip vs için önde bir sürü kamera var, ekrana görüntü yok. Arka kamera parkta oto açılıyor, isterseniz bir tuşla istediğinizde de açıyorsunuz, biri yakından takip ederken, kim bu vs diye görmek için

Hmm, ioniq5 te kamerasız park zor, hatta şarj istasyonuna park da zor, görüş baya kısıtlı. Keşke önde de olsaymış dediğim de oldu. Aslında şerit takip vs için önde bir sürü kamera var, ekrana görüntü yok. Arka kamera parkta oto açılıyor, isterseniz bir tuşla istediğinizde de açıyorsunuz, biri yakından takip ederken, kim bu vs diye görmek için
Bende şu 4 bir tarafı gösteren kameraları çok seviyorum bence çok faydalı bir şey araç için ;)

eletrikli araclarin gecmisi cok yeni oldugu icin su an icin sorunsuz görünsede bu araclar zaman ilerledikce cikacak sorunlari cok ama cok cep yakacak iste o zaman bu araclari alanlarin cogu kurtulmak isteyecekler. örnenk verecek olursak. bu araclarin bataryalarinin ömrü ortalama 8-10 yil olarak belirlenmis. tipki cep tlf pilleri gibi günlük dayanakliligi azalacak gücünü kaybettikce cabuk bosalacak daha az km yol yapacak ve bu bataryalarin fiyatlari aracin yari degeri fiyatinda olucak buna arti birde iscilik eklenirse olay tamamdir. bu araclara hic bir zaman sicak bakmadim hic de isinamadim bana oyuncak gibi geliyor.

Geri