Dikkat Tehlikeli (REC TV.apk)

eTasci

Paylaşımcı
Konular
8
Başlıktan anladığınız gibi REC TV.apk programı kesinlikle kurmayın bedava olduğu söyleniyor bizler bedavayı severiz hemen üzerine atlarız nedir ne değildir merak etmeyiz yeter ki bedava olsun. Bu program tehlikenin üstünde tehlikeli.
İçindeki tehlike neymiş.
Yapılan Antivirüs testinde program içene gömülü Avast! Antivirus Eki 25, 2025 (Dekompresyon bombası) adında tehlikeli bir virüs olduğu anlaşılmıştır peki virüs iş yapar açıklamasını aşağıda belirttim.

Dekompresyon Bombası (Zip Bombası, Ölüm Saldırısı Fermuarı)

Dekompresyon bombası nedir?

Zip bombası veya zip of death saldırısı olarak da bilinen bir dekompresyon bombası, büyük miktarda sıkıştırılmış veri içeren kötü amaçlı bir arşiv dosyasıdır. Dosya açıldığında, onu okuyan programı çökertebilir ve sistemin geri kalanına zarar verebilir. Bir virüsten koruma programını devre dışı bırakmak için genellikle bir dekompresyon bombası kullanılır.

Bir dekompresyon bombası bir zip dosyası, sıkıştırılmış bir kurulum dosyası veya bir program .exe dosyası olabilir. Kötü şöhretli zip bombalarından biri "42.zip" adlı bir zip dosyasıdır. Dosya yalnızca birkaç kilobayttır, ancak sıkıştırıldığında diskte 4,5 pet bayta kadar alan kullanır.

Dekompresyon bombaları nasıl çalışır?

Klasik dekompresyon bombası, çoğu kilobayt cinsinden ölçülen küçük bir zip arşiv dosyasıdır. Ancak sıkıştırılmış dosya açıldığında dosyanın içeriği sistemin kaldırabileceğinden daha fazladır. Tipik bir zip bombası dosyası, yüzlerce gigabaytlık işe yaramaz veriye açılabilir.

Daha gelişmiş dekompresyon bombası dosyaları, petabayt ve eksabayt olarak da bilinen milyonlarca hatta milyarlarca gigabayta kadar çıkabilir. Bir programın normal çalışmasını ele geçirmek yerine, bir dekompresyon bombası, programın olması gerektiği gibi çalışmasına izin verir. Ancak arşiv dosyası, paketini açmak için aşırı miktarda zaman, disk alanı ve bellek gerektirecek şekilde hazırlanmıştır.

Yazının devamı var konu uzun olduğu için sadece bir kısmını aldım devamını merak edenler

Elinize Sağlık Güzel Bir Bilgilendirme Yazısı Olmuş .

1) Bu ne ?

Zip bomb (yani decompression bomb, zip of death) dışarıdan küçük görünen bir sıkıştırılmış dosya. Ama açınca içinden o kadar çok veri fışkırır ki bilgisayarın, antivirüsün veya programın çalışması bozulur — takılır, donar, çökebilir.

---

2) Nasıl yani? (nasıl çalışır)

Dosya boyutu küçük: birkaç kilobayt olabilir.

Ama içini açınca (unzip/decompress) ortaya devasa miktarda dosya çıkar — yüzlerce GB, terabaytlar, hatta petabaytlar.

Bazı zip bomb’lar iç içe katmanlar halinde hazırlanır: bir zip içinde zip, içinde zip... antivirüs her katmanı açmaya çalışınca sistemin bellek ve diskini yutar.

Sonuç: program uzun süre meşgul olur veya çöküp kalır.

---

3) Niye yaparlar? (kim/ne için kullanır)

Genelde kötü niyetli kişiler antivirüsü meşgul edip etkisiz hale getirmek için.

Antivirüs taraması meşgulken başka kötü yazılımlar (virüs, trojan, ransomware vb.) gizlice sisteme girer.

Yani amaç doğrudan dosyaya zarar vermek değil; korumayı kırıp asıl zararlı işleri yapmak.

---

4) Gerçekten tehlikeli mi?

Tek başına virüs gibi yayılıp dosyaları bozmaz.

Ama bilgisayarı kilitleyebilir, çökmesine ve veri kaybına yol açabilir.

Antivirüsün çökmesi başka kötü şeylerin gelmesine olanak sağlar — bu yüzden tehlikeli.

---

5) Nasıl anlarsın ki bu zip bomb mı? (tespit)

Modern antivirüsler çoğunu tespit eder: iç içe geçen veya birbirine çok benzeyen dosya yapısını kontrol ederler.

Bazen antivirüs yanlış pozitif verir — normal bir dosyayı da zip bomb sanabilir. Böyle durumlarda dosya adını internette arayabilirsin, başkaları da problem yaşamış mı bak.

---

6) Nasıl korunursun? (önlem)

Tanımadığın yerden gelen veya şüpheli ekleri açma.

Güvenilir antivirüs kullan: örnek olarak Avast, Norton gibi bilinen markalar (ama her zaman %100 değil).

Çok küçük bir dosya görünüp garip isimliyse dikkat et.

Genel kural: bilinmeyen sıkıştırılmış dosyaları açma.

---

7) Eğer yakalandın ne yaparsın? (temizleme)

Antivirüsle tam tarama yap. Reimage gibi onarım yazılımları bazı durumlarda yardımcı olur.

Zararlı dosyayı silip sistemi yeniden başlat.

Eğer sistem çöküyorsa bakım veya profesyonel yardım gerekebilir.

---

8) Çok kısa tek cümle:

Küçük görünen ama açınca bilgisayarı kilitleyen, antivirüsü meşgul edip sistemin güvenliğini aşmak için kullanılan kötü amaçlı sıkıştırılmış dosya — açma, güvenli antivirüsle tara.

Verdiğim bilgiyi kendin yazmış sın gibi benim iznim olmadan üzerinde yeni bir düzenleme yapmanı doğru bulmadım bu bir şiir değil makaledir makaleler senin yaptığın gibi yazılmaz.

Verdiğim bilgiyi kendin yazmış sın gibi benim iznim olmadan üzerinde yeni bir düzenleme yapmanı doğru bulmadım bu bir şiir değil makaledir makaleler senin yaptığın gibi yazılmaz.
rectv uygulaması yüklü olanlar silsin mi şuan cihazlarından?

Ama sinetech Admini YouTube de bu rec hakkında videosu var,orda diyor ki,twetter den kendi sayfalarından indirince ,tehlike arz etmiyor muş ?

Ama sinetech Admini YouTube de bu rec hakkında videosu var,orda diyor ki,twetter den kendi sayfalarından indirince ,tehlike arz etmiyor muş ?
Sinetech Admininden Daha İyi Bilen Birisi Sanırım Bu Konuyu Açan Kişi ?

rectv uygulaması yüklü olanlar silsin mi şuan cihazlarından?
Evet dediğim gibi yılını söylemeyi doğru bulmuyorum kendimi met etmiş gibi olmayım hayatımda birçok virüs spam gördüm bunun gibisini ilk defa görüyorum kendini öyle bir saklamış ki yapılan testlerde temiz gibi gözüküyor buna tehlikeli demek yanlış olur bu yanından dahi geçilmeyecek program. Kurduysan sil + bana sorarsan telefonu yeniden fabrika ayarlarına ala yani bunu kaldırman çözüm değil yukarıdaki yazıları bu yüzden verdim yani kaldırmak çözüm değil kökünü keseceksin bunu da telefonu geriye almakla çözebilirsin.

Son düzenleme:
Sinetech Admininden Daha İyi Bilen Birisi Sanırım Bu Konuyu Açan Kişi ?
Gurur yapma insanları kışkırtma nefsi davranıyorsun her birey yaptığı işte öz gördür fakat başkalarını kendine ortak etmeyecek istediğini yapabilirsin. Konunun vahanmiyetini yazdım uygulayıp uygulamak sana kalmış kendine taraftar arama.

Gurur yapma insanları kışkırtma nefsi davranıyorsun her birey yaptığı işte öz gördür fakat başkalarını kendine ortak etmeyecek istediğini yapabilirsin. Konunun vahanmiyetini yazdım uygulayıp uygulamak sana kalmış kendine taraftar arama.
estağfurullah hocam virüs varsa vardır iyi ki yüklememişim o zaman rectv yi

Şimdi, bu testi kim yapmış, sonuç ekran görüntüleri nerede? Bende lisanlı avast ve mobil var, artı virüstotal'de taratmak için uygulama apk sını tekrar indirdim, birşey bulamadı. Miş muş değil de kaynak gösterin
Geçen hafta da tek mesajlı yeni bir üye, virüslü i*at yükledi, hemen kaldırıldı. Eleman, banka hesplarını boşaltan, haberlere konu olan sürümü yüklemiş. Her gördüğüne atlamamak lazım. Bir de yeni versiyon vs yazmış ki öyle bir versiyon yok. Böyle üyeleri süresiz banlamak lazım. Muhtemelen o yapının bir parçası1000098605

Son düzenleme:
Arkadaş delil istiyor işte delil Ekran grnts 25 10 2025 14415 virusscanjottiorg

Burada bomba yazıyor telefonun pilini falan bomba gibi patlatan bir virüs mü?(!)
yok kodlar arşivlenmiş olarak içerde duruyor sonradan açılıyor ve aktifleşiyor herhalde öyle bir şey.

Resim gönderene ikinci delilEkran grnts 25 10 2025 142758 wwwvirustotalcom

Box versiyonda birşey bulamadı ama mobil versiyonda bulundu diyor. İlginç olan, telefondaki avast bulamıyor. Normalde, virüslü dosyayı indirtmez bile 1000098609

Son düzenleme:

Geri