Co Op oyunlar

dehakan7

Müdavim
Konular
348
Arkadaşlar aynı bilgisayarda 2 kol ile oynanan oyunlar için tavsiye istiyorum, benim gibi çocuklu babalar için yada 2 samimi arkadaş için gibi ;)

Arkadaşlar aynı bilgisayarda 2 kol ile oynanan oyunlar için tavsiye istiyorum, benim gibi çocuklu babalar için yada 2 samimi arkadaş için gibi ;)
En güzeli eski arcade oyunları bence, ben hem oğlumla hem de arkadaşlarla oynuyorum.

Mame emülatörü ile binlerce arcade oyunu oynayabilirsiniz.

Ayrıca çok uygun fiyata bulabileceğiniz ikinci el Nintendo Wii gibi cihazlarda, üstelik sürekli hareket de gerektiren oyunlar (Mario Party, Kirby oyunları gibi) oynayabilirsiniz. Bence özellikle küçük çocuklar için harika bir ekosistemi var.

güzel bir oyun, tek pc 2 kol en basitinden de olur, epey saat eğlendiriyor farklı bulmacalarla güzel bir oyun.

En güzeli eski arcade oyunları bence, ben hem oğlumla hem de arkadaşlarla oynuyorum.

Mame emülatörü ile binlerce arcade oyunu oynayabilirsiniz.

Ayrıca çok uygun fiyata bulabileceğiniz ikinci el Nintendo Wii gibi cihazlarda, üstelik sürekli hareket de gerektiren oyunlar (Mario Party, Kirby oyunları gibi) oynayabilirsiniz. Bence özellikle küçük çocuklar için harika bir ekosistemi var.
reis o oyunların isosunu falan nerden buluyorsun

reis o oyunların isosunu falan nerden buluyorsun
Mame için soruyorsan her yerde var. 68 GB'lık bir arşiv örneği siteye girince işaretlediğim "torrent" dosyasını indirip, bir torrent uygulaması ile arşivi indirebilirsin.

1729979077064

Torrent uygulaması olarak Tixati öneririm. İçinde virüs, reklam vs. bilumum malware vs. yok. Ama indirilen dosyaları mutlaka taratmak gerekiyor.

Mame için çok daha güncel bir kaynak bırakayım. Mame konusunda her türlü soruyu sorabilirsiniz. CHD Dosyalarını içermez tüm romlar tek başına çalışabilir. Bir de Mame kullacaksanız önerim en son sürümü kullanmanızdır. Mame 270 Non-Merged rom setini aşağıda magnet linki olarak paylaştım kopyalayıp torrent istemcinize yapıştırırsanız indirebilirsiniz. Ortalama 140gb kadar bir alan kaplıyor. Önceden belirteyim tüm romlar çalışmıyor emülatörler ve bilgili arkadaşlar varsa toplu bir şekilde konuşabiliriz.

Mame 3 tip rom sistemi kullanır biri Split denilen bios dosyasının klon ve ana rom dosyasının ayrı olduğu biçimdir örnek vermek gerekirse

Split Rom yöntemi
sf2ce.zip - 15mb- ana rom dosyası
sf2ceuc.zip - 10kb klon rom dosyası
qsound_hle.zip - 100kb'lık bios dosyası

Non Merged yöntemi

sf2ce.zip - 15mb ana rom dosyası
sf2ceuc.zip - 15.1mb gerekli bios ve ana rom dosyalarını da içeren ve tek başına çalışabilen klon rom.

Merged
sf2ce.zip - Tüm Klon ve ana oyun romunu içeren 150mb'lık oyun dosyası. 1 ana oyunun yanında 20'den fazla klon oyun dosyasını da içerir ve genellikle klon oyunlar pek kullanılmaz. Tek bir oyunu oynamak için boşu boşuna tüm klon rom dosyalarını da tutmuş olursunuz.

Sistemi iyi bilen biri için en iyi yöntem Split yani bölünmüş olan yöntem olsa da yeni başlayan biri için daha fazla yer kaplasa bile non-merged rom seti en mantıklı settir. non merged'de bios ve hangisinin klon rom olduğunu önemsemeksizin kendi seçtiğiniz romlarla kendi sayılı oyunları içeren setinizi oluşturabilirsiniz.

Örneğin ffight romu Avrupa romu iken USA sürümünü oynamak için ffightu.zip dosyasını direkt setten çekip ana roma veya bioslara ihtiyaç duymadan direkt oynayabilirsiniz.

Hatta temiz bir çalışan USA oyun listesi oluşturabilirsek ekip olarak mükemmel olur. Ben genelde full set olarak saklıyorum. Bazı oyunlar CHD denilen büyük boyutlu dosyalara ihtiyaç duyar ancak bu oyunlar sayılıdır. Mame rom setini kullanıp da mame'de çalışmayan oyunlar da bulunmaktadır bu sistemlerden bir kaçı Sega Naomi 1-2, Sammy Atomiswave, Sega System SP, Sega Model 1-2-3 tür ve bu sistemlerin kendi emülatörleri vardır. O yüzden sadece çalışan romları bir araya toplamak en doğru sonucu verecektir.

2 tip emülatörü vardır biri dos sürümü olan mamedev sürümü

diğeri ise windows'ta arayüz olarak çalışan mameui sürümü

magnet:?xt=urn:btih:80d746bda790afa5eebe3f1551becb3e6e87621a&dn=MAME%200.270%20ROMs%20%28non-merged%29&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.opentrackr.org%3A1337%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2Fbt2.archive.org%3A6969%2Fannounce

Mame için soruyorsan her yerde var. 68 GB'lık bir arşiv örneği siteye girince işaretlediğim "torrent" dosyasını indirip, bir torrent uygulaması ile arşivi indirebilirsin.

Ekli dosyayı görüntüle 320

Torrent uygulaması olarak Tixati öneririm. İçinde virüs, reklam vs. bilumum malware vs. yok. Ama indirilen dosyaları mutlaka taratmak gerekiyor.
Hocam bu set de güzel ama hem eski hem de doğru emülatör olmazsa bazı oyunların hata vermeleri ve oynanamama gibi sorunları olması kuvvetle muhtemel. Bir de bazı android sürümleri spesifik bazı sürümleri kullanıyor mesela 0.67 0.138 bunlardan ikisi. RetroArch'ın mame-2003 ve mame2008 coreları bu 2 sürümün romlarını kullanıyor.

3 mesajla spam yapmış oldum ancak bunun bir sebebi var bir araya girse ciddi olarak karışacaktı. Güzel bir siteyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. İnternet alemindeki Coop oyunları listeleyen ve gösteren bir site. Birden fazla coop türü olduğu için de biraz karmaşık gelebilir. Sizin aradığınız coop oyunu türü de Couch Coop denilen tek cihaz üzerinden oynanabilen oyunlar.

Hocam bu set de güzel ama hem eski hem de doğru emülatör olmazsa bazı oyunların hata vermeleri ve oynanamama gibi sorunları olması kuvvetle muhtemel. Bir de bazı android sürümleri spesifik bazı sürümleri kullanıyor mesela 0.67 0.138 bunlardan ikisi. RetroArch'ın mame-2003 ve mame2008 coreları bu 2 sürümün romlarını kullanıyor.
Ben yıllardır bu paketi kullanıyorum, zaten on binlerce oyun var bir eksik ya da problem yaşamadım.

Ben yıllardır bu paketi kullanıyorum, zaten on binlerce oyun var bir eksik ya da problem yaşamadım.
Doğru emülatör sürümüyle yaşamazsınız. Rom sürümü ve emülatör sürümü bir birini tutması gerek ancak piyasada ya çok eski sürümler mevcut yada en yeni sürüm mevcut. Bir de sadece tek bir Street Fighter 2 Hyper Fighting oynamak için 10larca yan oyunu da tutmak zorunda kalıyorsunuz o yüzden yazmıştım. Ben mesela CPS1-2-3 için klonlardan sadece usa olan sürümlerini aldım. Böylelikle 1gb'lık bir paketle o 50-60gblık paketin aynısını oynayabiliyorsunuz. Bunu söylemek istemiştim. Bir çok kişi hata alıyor genelde. açmayan oyunlar adı değişen oyunlar vesaire.

Trine serisini öneririm. Biz seriyi bitirdik. Görseller ve müzik harika. 4 kişiye kadar oynayabiliyorsun.

Benim de araştırıp arkadaşlarımla keyif alarak oynadığım ve önerdiğim bir kaç Splitscreen oyun tavsiyem var

-A Way Ouut
-Blur
-Tekken
-Mortal Kombat
-Humal Fall Flat
-Unralvel Two
-Hot Wheels Unleashed

Benim de araştırıp arkadaşlarımla keyif alarak oynadığım ve önerdiğim bir kaç Splitscreen oyun tavsiyem var

-A Way Ouut
-Blur
-Tekken
-Mortal Kombat
-Humal Fall Flat
-Unralvel Two
-Hot Wheels Unleashed
Hepsinide oynadım iyi oyunlar iki kişi keyfili zaman geçirmek için birebir.

Geri