Cips neden yememeliyiz

remixtik

Paylaşımcı
Katılım
5 Ekim 2024
Konular
84
Mesajlar
748
Tepkime puanı
1,127
Şehir
İstanbul
Cipsin içerisindeki katkı maddelerden biri olan trans yağ da insan sağlığına zarar vermektedir. Trans yağlar, diyabet, koroner kalp hastalığı ve obeziteye neden olabilmektedir. Ayrıca bunlarla birlikte trans yağlar, kısırlık, karaciğer bozuklukları, kanser, Alzheimer ve Parkinson gibi rahatsızlıklara neden olur

Cips Neden Yenmemeli? Maddeler halinde

1. Aşırı iltihap yapar.
İçindeki kızartma yağı, katkılar ve yüksek ısıda pişirme yöntemi vücutta inflamasyonu artırır.


2. Trans yağ içerir.
Pek çok cips, sağlığa zararlı trans yağlar veya “bitkisel yağ / palm yağı” gibi işlenmiş yağlar kullanılarak yapılır.


3. Aşırı tuzludur.
Fazla tuz; ödem, tansiyon yükselmesi, su tutma ve yorgunluk yapabilir.


4. Mesane ve böbrek yükünü artırır.
Yüksek tuz + katkı maddeleri böbrekleri gereksiz yorabilir.


5. Boş kalori kaynağıdır.
Doyurmaz, besin değeri neredeyse yoktur ama yüksek kalorilidir.


6. Kan şekerini hızlı oynatır.
Patatesin hızlı sindirilmesi + yağ birleşince kan şekerinde dalgalanma yaratır.


7. Katkı maddeleri içerir.
Aromalar, renklendiriciler, monosodyum glutamat (MSG) gibi ek maddeler hassas kişilerde baş ağrısı, mide yanması veya çarpıntı yapabilir.


8. Bağımlılık hissi yaratır.
Tuz + yağ + aroma birleşimi beynin ödül mekanizmasını tetikleyerek sürekli yeme isteği doğurur.


9. Cildi kötü etkileyebilir.
İltihap artırdığı için akne, yağlanma ve kızarıklık görülebilir.


10. Sindirim sistemini yorar.
Yağlı, işlenmiş ve lifsiz olduğundan mideyi gereksiz yıpratır.
 

Ekli dosyalar

  • images.jpeg
    images.jpeg
    23.5 KB · Görüntüleme: 2
Hocam çok enteresandır bu cips denen şey çakmakla yakınca kağıt gibi tutuşan acayip bir madde 😄
 

Geri
Üst