Yardım Çift ses alma

Burak66

Üye
Konular
1
Merhaba arkadaşlar elimde 2. Nesil mi box var birde Bluetooth saund bar var geçen gün film izlerken nasıl oldu anlamadım ama tiz sesi ve konuşmaların sesi tv den baslar ve tok sesler saundbardan geldi ev sanki sinema salonu gibi oldu daha sonra başka bir filme geçtim ses ya tv den yada saundbardan birini seçmek zorunda kaldım ikisinden ayrı ses bir daha olmadı ne yaptıysam bunun bir çözümü varmı yada güzel bir sistem hatasımıydı

Sadece belirli bir filmde bu oluyorsa yüklenen film dosyasıyla alakalıdır. Demek ki o film dosyasına sesi stereo yerine 2.1/5.1 misali çok kanallı şekilde yüklemişler. Her filmde bulunmaz o.

Tekrar yaptırabilmen için tv ses çıkışına 2li Jack taktırman lazım. Ben önceden yapmıştım. Ama önemli olan şu soundbarı taktığın zaman tv de ses kesilmeyecek bunu yapan kişiye söylenen lazım.

Sadece belirli bir filmde bu oluyorsa yüklenen film dosyasıyla alakalıdır. Demek ki o film dosyasına sesi stereo yerine 2.1/5.1 misali çok kanallı şekilde yüklemişler. Her filmde bulunmaz o.
Yorumunuz için teşekkür ederim benimde aklıma öyle geldi aynı yerden aynı filmi açtım bir daha olmadı hatta film i durdurup 5 dk sonra geri başlatmıştım o zaman gitmişti

Tekrar yaptırabilmen için tv ses çıkışına 2li Jack taktırman lazım. Ben önceden yapmıştım. Ama önemli olan şu soundbarı taktığın zaman tv de ses kesilmeyecek bunu yapan kişiye söylenen lazım.
Yorumunuz için teşekkür ederim.Saund bar mi box a Bluetooth ile bağlıydı normalde tv den ses gelmiyordu o gün geldi ikisinden de ses gelince saund bar tv altındaydı şarjlı olduğu için onu direk tv karşısına yani arka tarafıma aldım çok iyi ılmuştu. Sanırım siz tvden çıkış alıp saundbar takmamı anlatıyorsunuz sanırım o zamanda iki ses aynı yönden gelmiş olacak sanırım.

Ben mi box Bluetooth ile ses çıkışı alsam mi box ile tv arasında jack kullansam ses gelir mi yaptıysanız eğer biraz detay verirseniz çok sevinirim

(Sanırım siz tvden çıkış alıp saundbar takmamı anlatıyorsunuz sanırım o zamanda iki ses aynı yönden gelmiş olacak sanırım.) bunu yaparsan kesin olur ama diğerinde mi boxa bağlarsan mi boksta ses çıkısı varsa bile tv kadar olmaz. Sen mi boxı HDMİ ile tv ye bağla ama ses çıkış aparatını tv ye yaptır

Geri